Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hradecký nováček jako první pokořil Doubravku. Svátební dárek pro Jaroše

 
sobota, 9. září 2023, 20:54

Plzeň - Po postupu do divize se fotbalistům Jindřichova Hradce daří v soutěži nad očekávání. V předehrávce 6. kola připravil divizní nováček první porážku ambicióznímu týmu Doubravky a v tabulce poskočil už na 4. místo se ziskem 12 bodů. Kapitán Hradce Filip Votava vsítil další dva góly a s devíti zásahy je nejlepším střelce divize A.

Jindřichohradečtí cestovali do Plzně už v pátek, neboť v sobotu se žení záložník Jakub Jaroš a na jeho svatbu se chystá velká část týmu. Sám Jaroš v Plzni mužstvu chyběl, stejně jako několik dalších zraněných hráčů.

Nováček ale i tak přivezl z Doubravky nečekané, avšak zasloužené tři body. „Doubravka začala urputně, my jsme ale věděli, že nás domácí budou hned od začátku napadat a vstup do zápasu jsme zvládli lépe my,“ říká hradecký trenér Roman Lukáč.

Jeho tým se dokonce už ve čtvrté minutě ujal vedení, když autorem gólu nebyl nikdo jiný než kapitán Filip Votava, který využil svou rychlost a parádním dloubákem překonal domácího vybíhajícího brankáře Luhového. Domácí však obdržený gól nerozhodil a hráči Doubravky převzali na další minuty zápasu iniciativu. Výsledkem domácího tlaku byl vyrovnávací gól Petra Zajíčka ve 33. minutě zápasu.

Závěr poločasu patřil opět Jindřichohradeckým, ti si připravili dvě dobré příležitosti ke skórování, na nerozhodném stavu 1:1 se ale do konce poločasu nic nezměnilo.

Do druhé půle opět vstoupila aktivně Doubravka, hosté ale postupně hru vyrovnali a v 66. minutě přišel definitivní zlom. Votava vyslal do brejku Ondřeje Pravečka a ten přesnou ranou k tyči dal druhý gól. Hosté byli na koni a domácím scházely na zvrat síly.

Zasloužené vítězství Jihočechů podtrhl v 82. minutě svým druhým gólem v utkání Filip Votava, když dorážkou zblízka zvýšil na konečných 1:3.

„Do Doubravky jsme nejeli v úplně dobrém rozpoložení, protože jsme zdaleka nebyli kompletní. Kluci to ale odmakali a zápas zvládli na jedničku. Věřím, že Kubovi Jarošů jsme dali krásný svatební dar,“ zhodnotil výhru v Doubravce trenér Lukáč, jenž je spokojený s tím, jak omlazené mužstvo v začátku sezóny pracuje. Potěšil ho zejména výkon dorostence Martina Petra, který v Doubravce nastoupil v průběhu druhého poločasu.

SK Senco Doubravka – FK Jindřichův Hradec 1910 1:3 (1:1)

Góly: 33. Zajíček – 4. a 82. Votava, 66. Praveček.
Rozhodčí: A. Beneš – J. Beneš, Mičan.
ŽK: 2:3 (Zajíček, Světlík – Licehamr, Madar, Praveček).
Diváků: 150.

J. Hradec: Cettl – Madar (89. Fical), Licehamr, Rejthar, Hauser – Waník, Rezek, R. Mischnik, Praveček (74. Petr), Janák – Votava (90. Cypra). Trenér Lukáč.

Napsal(a) Michal Havelka
 


 
Reklama