Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jindřichohradečtí otočili zdánlivě ztracený zápas s Komárovem

 
neděle, 3. září 2023, 22:20

Jindřichův Hradec - V 5. kole divize porazili fotbalisté Jindřichova Hradce u Vajgaru soupeře z Komárova 3:2 a tříbodový zisk je posunul na šestou příčku. Po dvanácti minutách to vypadalo na ztracený zápas, ale Hradečtí zabojovali a třemi góly překlopili výsledek na vlastní stranu.

Domácí sehráli takřka totožné utkání jako před týdnem v Rokycanech, pouze s opačným průběhem a výsledkem. V Rokycanech Jindřichův Hradec vedl v prvním poločase 2:0, nakonec ale prohrál 2:3 gólem v nastavení. Doma s Komárovem prohrávali Jindřichohradečtí ve 12. minutě 0:2, zápas ale otočili a brankou v poslední minutě zápasu zvítězili 3:2.

Začátek zápasu se ale diviznímu nováčkovi na rozdíl od předchozího duelu vůbec nepovedl. Už v 6. minutě fauloval brankář Cettl hráče soupeře, který na něho šel sám a hostující kapitán Michal Pužík se z penalty nemýlil. Když se pak o šest minut později trefil nádherně zdálky Jakub Lukavský na 0:2, nevypadalo to s domácími vůbec dobře. Ti ale prokázali bojovného ducha a zdánlivě ztracený zápas se jim podařilo zvrátit ve svůj prospěch.

V první půli se ale Jindřichohradeckým hledal recept na dobře organizovanou hru protivníka těžko. Přesto dokázali před koncem poločasu snížit, gól si ale hosté dali sami. Po standardce Janáka překonal vlastního gólmana kapitán Komárova Pužík.

Ve druhém poločase už měli převahu hráči Jindřichova Hradce a dokázali ji vyjádřit také brankově. V 77. minutě dal o sobě vědět také kapitán v jindřichohradeckém dresu. Na polovině hřiště se zmocnil míče, nikomu z hostů se ho nepodařilo zastavit a Filip Votava své sólo zakončil vyrovnávacím gólem.

Doslova výbuch nadšení pak přinesla první minuta nastavení. Domácí zahrávali standardku a Roman Mischnik k velké radosti publika a domácí lavičky hlavou rozhodl zápas ve prospěch Jindřichova Hradce.

„Soupeř nás měl dobře načtené a také my jsme věděli, že hosté jsou dobře organizovaní, a proto jsme se k nim těžko dostávali. Po přestávce ale naštěstí soupeř zalezl, my jsme získali převahu a podařilo se nám to otočit. Před týdnem jsme si prožili zklamání a nyní euforii,“ radoval se trenér Jindřichova Hradce Roman Lukáč.

FK Jindřichův Hradec 1910 – FK Komárov 3:2 (1:2)

Góly: 39. Pužík (vlastní), 77. Votava, 90. R. Mischnik – 6. Pužík (pen.), 12. Lukavský.
Rozhodčí: Fojtík – Braun, Klír.
ŽK: 3:3 (Rejthar, Janák, Praveček – Bleha, Pužík, Srp).
Diváků: 200.

J. Hradec: Cettl – Rezek, Licehamr, Rejthar, Madar (88. Hauser) – Waník (89. Cypra), R. Mischnik, Jaroš – Praveček, Janák (90. Petr) – Votava. Trenér Lukáč.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Lenka Průchová
 


 
Reklama