Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Český Krumlov srazily do kolen nástupy do obou poločasů

neděle, 3. září 2023, 12:28

Český Krumlov – Fotbalistům českokrumlovského Slavoje se dál nedaří a v pátém kole divize utrpěli další porážku. Tentokrát podlehli doma druhým Mariánským Lázním 1:3. V začátcích obou poločasů zelenobílí vždy inkasovali, mrzel zahozený pokutový kop po deseti minutách hry.

Po téměř roční pauze se do sestavy Slavoje vrátil uzdravený obránce Matěj Švec (vítěz soutěže Muž roku 2022), ani to ale domácím ke zlepšenému výkonu nepomohlo. Jen na lavičce zůstal brankář Štefan Beránek, který se zotavuje po zlomenině prstu, a mezi tři tyče se znovu postavila posila z Dynama Oliver Polanský.

Českokrumlovští opět nezvládli vstup do utkání a než se rozkoukali, prohrávali 0:1. Už ve 3. minutě si domácí nepohlídali autové vhazování a na hranici velkého vápna krásně opřel do balónu Martin Kapolka a Oliver Polanský neměl šanci zasáhnout.

O osm minut později byl ve vápně faulován Artem Parakhnenko a Krumlov měl velkou šanci z pokutového kopu vyrovnat. Míč si postavil Jakub Kabele, brankář Hinterholzinger však penaltu domácímu kapitánovi chytil.

Slavoj si v první půli vypracoval ještě další dvě dobré možnosti, gól ale nedal a domácí tedy v poločase prohrávali 0:1.

Také druhou půlku sobotní střetnutí začala pro Českokrumlovské špatně. Po pěti minutách vstřelil z trestného kopu Adam Beránek druhý gól Mariánských Lázní a pak už to měli domácí složité. Zvlášť když po hodině inkasoval Slavoj po další standardní situaci hostů gól od Jana Dvořáka na 0:3.

V 75. minutě kopali domácí po faulu na Vávru další penaltu. Její exekutor Zdeněk Kuna byl tentokrát úspěšný, už ale jen zmírnil porážku na konečných 1:3. „Rozhodly špatné začátky poločasů. Vstup do utkání jsme nezachytili už potřetí za sebou. Do deseti minut dostaneme gól, a to je prostě špatně,“ zoufá si trenér Českého Krumlova Zdeněk Šváb, jehož mužstvo nebodovalo ve čtvrtém utkání v řadě.

FK Slavoj Český Krumlov – FC Viktoria Mariánské Lázně 1:3 (0:1)

Góly: 75. Kuna (pen.) – 3. Kapolka, 50. Beránek, 62. Dvořák.
Rozhodčí: Štefan – Glogar, Gerhardt.
ŽK: 2:1 (Kuna, Kolář – Tapia).
Diváků: 145.

Č. Krumlov: Polanský – Trmal, Kuna, Kabele, M. Švec – Parakhnenko, Gelnar (66. O. Matuška), Ryneš (84. J. Matuška), Kolář – Vávra, Vaněk (66. Svoboda). Trenér Šváb ml.

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Klein
 


 
Reklama