Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písečtí se představili podruhé doma. Znovu vítězně a s čistým kontem

 
sobota, 26. srpna 2023, 11:10

Písecký celek odčinil porážku 1:4 ze hřiště B-týmu plzeňské Viktorie a ve 4. kole Fortuna ČFL na domácím trávníku přemohl karlovarskou Slavii 1:0. První půli odehráli žlutomodří hodně rozpačitě, ale zlepšeným výkonem po obrátce se dopracovali k vítězné radosti a před zraky svých fanoušků si připsali druhý stoprocentní úspěch v podzimní části soutěže.

V sestavě Jihočechů se již potřetí neobjevil zkušený Štěpán Koreš. Na rozdíl od předchozího vystoupení v Plzni chyběli také Štěpán Pineau a František Belej, jenž zůstal na lavičce. V základu nebyl ani Sebastian Novák, který zasáhl do boje až v úplném závěru. Naopak od začátku nastoupil na hrotu Ondřej Bicenc podporovaný trojicí Arzberger, Voráček, Štěch.

Úvod byl z obou stran poněkud ospalý. Nudné představení se dlouhé minuty hrálo v uctivé vzdálenosti od obou branek. Mírnou převahu si postupně budovali karlovarští slávisté, jimž se více dařilo technicky a kombinačně. Domácí se snažili přenášet hru dopředu nejčastěji dlouhými nákopy.

Jeden z nebezpečných centrů západočeského týmu odvrátil stoper Vojtěch Bartizal na roh a poté několikrát podržel spoluhráče brankář Tomáš Lerch – obětavým pádem pod nohy zmařil šanci Jaroslava Červeného, vychytal pokus Sebastiana Horníka, kterého písečtí obránci nechali zcela volného na pravé straně, a dobře se postavil proti dalekonosné střele Pavla Maňáka. V nastaveném čase první půle vybojovali domácí alespoň rohový kop, ale po jeho rozehrání Tomáš Arzberger hlavičkoval nad břevno.

Rozhodla premiérová trefa

Po změně stran setrvali žlutomodří ve stejném složení, zato v barvách hostí naskočil jejich hlavní kouč Marian Geňo. Nestal se však žolíkem. Svěřenci Milana Nouska zvolna nabírali obrátky a do první zajímavější šance se dostal Martin Voráček, jenže hlavičkoval nepřesně. Narůstající převaha vedla k rozhodující akci v 60. minutě, kdy Tomáš Arzberger svojí premiérovou trefou zblízka po přesné nahrávce Ondřeje Bicence získal tři body pro jihočeské barvy.

Písecký tým viditelně ožil, k čemuž dopomohl nejen vedoucí gól, ale také střídající hráči Adam Pech a Vladimír Uher. Pěknou střelou z levé strany se prezentoval Stanislav Vokurka. Práci však měl i Tomáš Lerch, který v 68. minutě vytáhl těžkou soupeřovu střelu nad břevno. Domácí si mohli přilepšit ze standardních situací zahrávaných od rohového praporku, jenže čerstvý novomanžel Ondřej Sajtl a po něm Vojtěch Bartizal mířili příliš vysoko.

Nedlouho před koncem zápasu ještě Ondřej Bicenc vybídl ke střele Vladimíra Uhra, ale karlovarský brankář Jiří Chára byl na místě. Hosté marně usilovali o vyrovnání. Jejich útočné pokusy zůstávaly bez efektu. Neujal se ani šalamounský oblouk z velké dálky, kterým prověřili koncentraci Tomáše Lercha. „První poločas se mi vůbec nelíbil. Následovala promluva v šatně a kluci se zlepšili, což nám vyneslo vítězné zakončení. Zlaté tři body,“ oddychl si Milan Nousek po druhém domácím úspěchu bez jediného inkasovaného gólu.

FC Písek - FC Slavia Karlovy Vary 1:0 (0:0)

Gól: 60. Arzberger.
Rozhodčí: Švorc – Vojáček, Andras.
ŽK: 2:3 (60. Sajtl, 90. Bartizal – 37. Červený, 64. Krčma, 83. Rimovičs).
Diváků: 200.

FC Písek: T. Lerch – Sajtl, Běloušek, Bartizal, Vokurka – Kašpírek (56. Pech), Mařík (89. Kašpar) – Arzberger (69. Uher), Voráček (89. S. Novák), Štěch (56. Tlapa) – Bicenc. Trenér Nousek ml.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama