Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V premiéře smolná prohra na půdě Povltavské FA

 
pondělí, 7. srpna 2023, 09:27

Štěchovice - Fotbalisté Písku k prvnímu utkání nové sezony zajížděli do Štěchovic, kde se střetli s domácí Povltavskou FA. Žlutomodří tu dlouhých osm let nevyhráli a černou sérii neukončili ani tentokrát. Zápas rozhodla 71. minuta a trefa Hejdy, která znamenala hubenou výhru domácích 1:0.

Do utkání vstoupili lépe domácí, ti se hned v prvních minutách usadili u vápna Píseckých, větší šanci si ale za celý poločas nevytvořili.

Písečtí v dalším průběhu utkání byli v defenzivě velmi pozorní. Po půl hodině hry se dostali do velké příležitosti, jeden z píseckých hráčů však křižnou ranou poslal míč mimo domácí branku. „Měli jsme šance, domácí také. Byl to spíše remízový zápas podle mě,“ hodnotil trenér Nousek.

Do té doby největší šance utkání pak přišla po hodině hry, kdy Povltavskou FA mohl poslat do vedení Drobílek, Lerch se ale zaskvěl fantastickým zákrokem.

O deset minut později už to domácím ale vyšlo. Po faulu na půlce rychle rozehráli a po následné kombinaci se před Lerchem ocitl sám Marek Hejda a ze situace silně zavánějící ofsajdem zblízka poslal míč k tyči.

Hosté protestovali kvůli ofsajdu, gól ale platil. Hejdova branka byla jedinou v zápase. Písek tak na úvod soutěže prohrál nejtěsnějším rozdílem.

„Nehodnotí se mi to dobře, chtěli jsme do sezony vstoupit lépe než prohrou. Chtěli jsme si ze Štěchovic odvézt nějaký bod, což se nestalo. Je to určitě zklamání na úvod. Utkání rozhodla situace, která byla, troufnu si říct, i malinko ovlivněná rozhodčím, takže o to je prohra taková hořčejší,“ neskrýval po utkání zklamání kouč Nousek.

Ten na prohraném utkání hledal mimo jiné i pozitiva. „Byly tam dobré pasáže, kdy jsme byli na míči a dokázali jsme dobře kombinovat. Vytvářeli jsme si i šance. V tomto směru jsem spokojený. Pak tam ale také byly věci, na kterých musíme zapracovat,“ líčil písecký lodivod.

Povltavská FA – FC Písek 1:0 (0:0)

Gól: 71. Hejda. Rozhodčí: Švagr – Doubrava, Glogar. ŽK: 3:5 (26. Jakobovský, 74. Novák M., 88. Hejda – 43. Běloušek, 67. Mařík, 71. Koreš, 71. Lerch, 90+2. Uher). Diváků: 170.

FC Písek: Lerch – S. Novák, Běloušek, Bartizal, Pineau (64. Sajtl) – Mařík (81. Bicenc) – Belej, Koreš, Kašpírek (60. Uher), Voráček (81. Štěch) – Arzberger (81. Vokurka).

Napsal(a) Václav Kucul | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama