Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Béčko Dynama vstoupilo do sezóny porážkou v Hostouni

 
pátek, 4. srpna 2023, 22:47

Hostouň – Novou sezónu zahájili mladíci českobudějovického Dynama neúspěšně. V prvním kole České fotbalové ligy cestovali do Hostouně a gólem Jiřího Janušky z 58. minuty prohráli 0:1.

Černobílí se domů vraceli smutní. „Myslím, že výsledek neodpovídá našemu výkonu. Hlavně v první půli jsme hráli fantasticky a domácí brankář musel hasit jednu šanci za druhou,“ litoval ztráty bodů trenér dynamácké rezervy Dušan Žmolík.

V úvodu utkání se ale zaskvěl také gólman Dynama Colin Andrew, když skvěle vyrazil gólovou střelu domácího hráče. Hosté se po opatrném začátku posupně dostali do tempa, vytvořili si několik dobrých šancí, gól ale nedali a do šatny se šlo za bezbrankového stavu.

Druhý poločas začali Jihočeši stejně tak, jako končili první. Hráli aktivně a diktovali tempo hry. Jenomže přišla 58. minuta a s ní gól Hostouně. Domácí zaútočili po své levé straně a rychlou akci zakončil přesnou střelou Jiří Januška.

Českobudějovické mladíky inkasovaný gól vykolejil a hra upadla do průměru. „Od té doby domácí zdržovali a nepustili nás do hry. Náš výkon už neměl takové parametry jako v prvním poločase,“ posteskl si Žmolík.

Přesto si Dynamo šance na vyrovnání vytvořilo. V té největší trefil v závěrečné čtvrthodině Polanský břevno. Hostouň však své těsné vedení ubránila a černobílí mladíci tak opouštěli trávník bez zisku jediného bodu.

Sokol Hostouň – Dynamo Č. Budějovice B 1:0 (0:0)

Gól: 58. Januška. Rozhodčí: Šulcová - Štefan, Holakovská. ŽK: 2:2 (Kosík, Januška – Malecha, Polanský). Diváků: 209.

Dynamo B: Andrew – Pařízek, Němeček, Novák, Šimoník – Hák (81. Dohnal), Böhm, Malecha – Bečvář (62. Prášek), Polanský, Bastl (74. Mašek). Trenér Žmolík.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Lenka Průchová
 


 
Reklama