Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Předvádět atraktivní fotbal, přeje si do startu třetí ligy Žmolík

 
pátek, 4. srpna 2023, 08:04

České Budějovice – Trenér rezervy Dynama Dušan Žmolík má za sebou se svým mančaftem povedenou letní přípravu. Ta jako první tým z českého jihu vstoupí do nové sezony v nižších soutěžích. V páteční předehrávce 1. kola ČFL, skupiny A, vyběhne k mistrovskému duelu v Hostouni na Kladensku. Béčko černobílých vloni místní Sokol dvakrát porazilo a bodovat naplno bude chtít i do třetice.

Jak hodnotíte přípravu?

Jsem spokojený, podařilo se nám trénovat téměř každý den, hráči byli hodně poctivý a nikdo nám kvůli zranění nevypadl. Pracovali jsme na rozdělané práci z předchozí sezony, zlepšovali jsme herní součinnost, zapracovávali nové hráče a posouvali zase o kousek dále naši kondici.

Nastaly během přípravy i nějaké komplikace?

Pokud bych měl hledat nějaké věci, které se nám nepovedly nebo nám dělaly komplikace v přípravě, asi bych nic nenašel. Snad jen posouvání tréninků kvůli extrémně horkému počasí v pár dnech přípravy.

Co vám ukázaly přípravné zápasy a jak jste si v nich vedly?

Zápasy, které jsme odehráli, ale nejen zápasy, i tréninky nám ukázaly, že v týmu jsou hráči, kteří si mezi sebou rozumí. A že když jsou dobře nastavení, dokáží hrát atraktivní fotbal, který by diváky, kteří přijdou na náš fotbal, mohl bavit. Všechny zápasy jsme zvládli herně dobře a vyzkoušeli jsme si v nich věci z tréninkového procesu, které nám proti zvoleným soupeřům fungovaly.

Došlo v kádru k nějakým změnám?

Ano, došlo. Brabec například odešel hostovat do Příbrami, protože si svými výkony v celé loňské sezoně říkal o posun do vyšší soutěže. Někteří hráči se připravují s A – týmem a je možné, že někdo z nich k dispozici nebude a bude chodit s áčkem. Do kádru přišli i noví koně z dorostu a vrátili se k nám i „staří známí“, kteří hostovali v jiných klubech. Odešli někteří hráči, kteří nebyli tolik vytížení minulou sezonu a logicky je hnala touha jít hrát někam jinam, kde budou více nastupovat. Budu jim přát, aby měli v nových klubech úspěch, protože tu zanechali při mém působení v juniorce velice dobrý dojem. Jsou to fajn lidé a zajímaví fotbalisté.

Co si od nových posil slibujete?

Od posil si slibuji, že budou mít touhu přesvědčit své spoluhráče, že patří do sestavy a že svým přístupem vytvoří s ostatními prostředí, ve kterém budou moci výkonnostně všichni vyrůst.

S jakými ambicemi do podzimní části vstupujete?

Máme ambici hrát atraktivní fotbal. To je fotbal, kdy nezaujatý fanoušek bude ze stadionu odcházet s pocitem, že viděl spoustu šancí, spoustu střel, zajímavé kombinace, sprinty a centry. Měli by mít pocit, že tento tým aktivně brání, presuje a předvádí odvážné obranné zákroky. Taky bychom měli být týmem, ze kterého jdou cítit pozitivní emoce, radost a energie. K našim ambicím patří hrát zápasy za jakéhokoliv stavu, pořád stejně a přistupovat k zápasům a tréninkům jako k času, ve kterém máme možnost rozvíjet veškeré dovednosti, které fotbalista potřebuje, aby se mohl posunout do velkého fotbalu.

Koho považujete za největšího favorita soutěže?

Tahle otázka mě zaskočila. Nevím. Přemýšlím jen o našem týmu, o tom, kam můžeme směřovat, co bychom měli udělat, co zlepšit, co odstranit atd.

Jak se na sezonu těšíte vy osobně?

Já se těším vždy na začátek přípravy, kdy po dovolené najedeme do tréninku. Začal jsem přemýšlet a učit se, aby mi bylo jedno, jestli je příprava, sezóna, přípravný či mistrovský zápas. Vždy je příležitost se něčemu naučit, nejen u hráčů ale i u nás trenérů. Mám úplně stejnou radost, když se daří v tréninku, jako když se daří v zápasech. Stejně tak mi není jedno, když nevyjde podle představ přátelský či mistrovský zápas nebo "pouhé" cvičení na tréninku.

Soupiska SK Dynamo Č. Budějovice B


Brankáři: Oliver Polanský

Obránci: Sebastien Böhm, Michal Němeček, Milan Šimoník, Marek Smejkal, Lukáš Perina, Dominik Mašek, Lukáš Rajtmajer

Záložníci: Tadeáš Bečvář, Jan Malecha, Tomáš Hák, David Pravda, Ondřej Dohnal, Petr Zíka

Útočníci: Martin Prášek, Robin Polanský

Realizační tým: Dušan Žmolík – trenér, Jiří Kladrubský – asistent, Jan Dvořák – asistent.

Pozn.: počítá se s účastí do A-týmu přeřazených: Jakub Pařízek, Libor Bastl, Vojtěch Hora

 
 
Napsal(a) Václav Kucul | Foto Ladislav Pouzar
 


 
Reklama