Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Začíná nová sezona ČFL. Písek pomýšlí na klidný střed

 
čtvrtek, 3. srpna 2023, 10:35

Písek - Do startu nové sezony v ČFL schází už jen pár dnů. Pro FC Písek bude mimořádná tím, že se jedná o jubilejní patnáctý ročník v klubové historii. Za tu dobu ušel fotbal u Otavy kus cesty.

FC Písek podstoupil během prázdninového ladění pět přípravných zápasů. Připsal si dvě vítězství, jednu plichtu a dvě porážky. V závěrečném testu v Českém Krumlově s divizním Slavojem zvítězil 4:0. „Generálka vyšla super. Soupeř zahrál přesně tak, jak jsme potřebovali. Podobný styl totiž předvádí i Povltavská. Výsledkově jsem spokojený, horší to je s některými situacemi, které jsme řešili zbrkle nebo velmi nepřesně. To musíme ještě zlepšit,“ uvědomoval si kouč Nousek.

Až na Sajtla měli písečtí trenéři po ruce všechny hráče. Jasno ale o úvodní jedenáctce ještě nemají. „V prvním poločase hráli hráči, kteří by měli příští týden nastoupit v základní sestavě, ale pár otazníků tam máme,“ uvedl Nousek.

Obranu divizního Č. Krumlova prolomil třemi góly novic Tomáš Arzberger. Koncovka byla vloni velkým problémem Písku. „Jsem rád, že potvrdil pověst střelce a bude to mít vzestupnou tendenci. Neříkám, že musí dávat pokaždé hattrick, ale že nám svými góly pomůže a budou rozhodovat zápasy. Kvalitu na to určitě má,“ sdělil trenér na konto posily z Přeštic.

Letní příprava proběhla podle Nouskových představ. „Jsem hodně spokojený. S porovnáním z minulých let jsem měl k dispozici dostatek hráčů, abych si mohl vybírat a sehráli přípravu ve dvou jedenáctkách. To dlouho nebylo. Mohli jsme rozložit síly a mužstvo nemuselo být tak unavené jako v předešlých přípravách,“ potěšila jej kvantita v kabině.

Z hráčů, kteří se objevovali v dresu Písku v uplynulé sezoně, odešli brankář Satrapa (Libiš), Kalousek (Táborsko), Musa (ukončené hostování, nyní Přeštice), Němeček (uk. host. Dynama ČB), Malý (Vltavín) a Hendrych (hledá si angažmá). V přestupovém období měl napilno také nový sportovní ředitel Josef Šácha. „Myslím si, že se nám kádr povedlo dobře doplnit,“ podotkl Nousek. Do branky přišel Tomáš Lerch, do obrany již podruhé Štěpán Pineau a Adam Pech (všichni z Dynama), navrátilec Jakub Kašpírek z dorostu Slavie Praha. Do útoku Vladimír Uher z divizních Katovic a zmiňovaný Tomáš Arzberger z Přeštic.

V předchozím ročníku ČFL skončili Písečtí na deváté příčce, ale nevyrovnané výkony a především domácí ztráty způsobily, že jistotu účastí si zajistili až tři kola před koncem. „Nechci, abychom museli řešit podobnou situaci jako uplynulý podzim, kdy se nám nedařilo, bylo to nahoru dolů, a na jaře jsme to museli honit,“ mrzelo Nouska, jenž doufá v umístění v klidném středu tabulky a pravidelnější zisky na vlastním hřišti.

Premiérový zápas nové sezony žlutomodří sehrají v neděli 6. srpna ve Štěchovicích s Povltavskou fotbalovou akademií. Hracím dnem budou mít tradiční páteční podvečery, s nimiž musí souhlasit soupeř. Napoprvé doma hostí v sobotu dopoledne Přeštice a ve středu 16. srpna zajíždí v poháru do Soběslavi.

Soupiska FC Písek

Brankáři: Tomáš Lerch, Petr Lukeš

Obránci: Ondřej Běloušek, Štěpán Pineau, Stanislav Vokurka, Sebastian Novák, Jan Tlapa, Jakub Kašpar, Štěpán Hrdlička

Záložníci: Štěpán Koreš, František Belej, Dominik Štěch, Adam Pech, Jakub Kašpírek, Martin Voráček, Ondřej Sajtl, Miroslav Mařík

Útočníci: Ondřej Bicenc, Tomáš Arzberger, Vladimír Uher

Realizační tým: Milan Nousek ml. - trenér, Rostislav Baďura - asistent, Radek Charvát - trenér brankářů, Jakub Michálek - kondiční trenér, Miroslav Grobár - vedoucí mužstva, Pavla Sajtlová - masérka, Vilém Svoboda - lékař.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama