Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Přeštice byly nad síly Jihočechů a ovládly turnaj v Soběslavi

neděle, 16. července 2023, 13:48

Soběslav – Po čtyřleté přestávce proběhl v sobotu 15. července na soběslavském stadionu letní turnaj O pohár starosty města Soběslavi. Zaslouženým vítězem se staly třetiligové Přeštice, které uspěly v obou zápasech proti rivalovi z Písku a pořádajícímu Spartaku.

Sedmadvacátý ročník turnaje měl původně na startovní listině i Hlubokou, která měla být prvním soupeřem Písku, na poslední chvíli se však odhlásila... Za tropického vedra se hrála tři utkání každý s každým. Hrálo se 2 x 30 minut.

Soběslavským scházelo několik hráčů základní jedenáctky a s posílenými Přešticemi, které trénuje Purkart, prohrály v prvním střetnutí turnaje rozdílem tří gólů. V sestavě domácích se poprvé představil útočník Jan Vítovec, který přišel z béčka Dynama ČB. 

Domácí s utkáním v nohách vyběhli k derby proti Písku. Inkasovali v 10. minutě, kdy se prosadil exligista Koreš. Za šest minut se blýskl samostatnou akcí zakončenou gólem Vokurka. Spartakovci ve 25. minutě snížili Dumbrovským, ale za dvě minuty vnikl do šestnáctky Kašpírek a přesnou střelou k tyči zvýšil na 3:1. Po přestávce Písek diktoval tempo hry, ale další šance už neproměnil, zatímco domácí udeřili ze dvou brejků. Nejprve F. Vaňkem a v posledních vteřinách vyrovnali Coufalem.

Přeštice dvakrát s nulou

V duelu dvou třetiligových účastníků potvrdily Přeštice vysokou kvalitu, paradoxně nejlepšího hráče měly v Musovi, obránci, který strávil minulou sezonu právě v Písku. Krátce po zahájení měl jedinečnou možnost Štěch, jehož pokus skončil na brankáři. Trenér Nousek nasadil do hry odlišnou jedenáctku, která dlouho vzdorovala útokům Západočechů. Znovu si ale nepohlídala závěr poločasu a po chybné rozehrávce inkasovala. Když na začátku druhé půle udeřily Přeštice podruhé, nebylo o vítězi pochyb. Ve 49. minutě měl brankář Lukeš štěstí, že soupeřova penalta skončila vysoko nad.

Trenér Písku Milan Nousek dal příležitost všem hráčům. „S vytížeností jsem spokojený. Hráči, kteří jsou u nás na zkoušce či vyšli z dorostu, pocítili ve druhém střetnutí kvalitu třetiligového soupeře. Nepopasovali se s tím vůbec špatně.  Mrzet může jen ztráta dvougólového vedení s domácími. Sestava, která nastoupila, si vítězství neměla nechat ujít.“

Domácí Soběslav je teprve na začátku přípravy. „Máme za sebou dva tréninky. Na turnaji nám chyběli čtyři hráči, zaskočit museli Hromada s Maršíkem. Nakonec jsme těžké zápasy s třetiligovými soupeři zvládli odehrát se ctí,“ řekl nám po skočení turnaje soběslavský lodivod Richard Florián, který v úterý trénoval celý den na kempu Jihočeského fotbalu.

Výsledky turnaje


FK Spartak Soběslav – FK Robstav Přeštice 0:3 (0:2)
Góly:
Brabec, Kraml, Havel.

FK Spartak Soběslav – FC Písek 3:3 (1:3)
Góly:
25. Dumbrovský, 47. F. Vaněk, 60. Coufal – 10. Koreš, 16. Vokurka, 28. Kašpírek.

FK Robstav Přeštice – FC Písek 2:0 (1:0)
Góly:
30. Brabec, 35. Kraml.

Konečné pořadí: 1. FK Robstav Přeštice 5:0 6 bodů, 2. FC Písek 3:5 1, 3. FK Spartak Soběslav 3:6 1.


Sestavy týmů

Písek: Lukeš (Pokorný) – Novák, Běloušek, Tlapa, Kašpar, Pineau, Voráček, Vokurka, Souhrada, Hrdlička, Sajtl, Štěch, Kapinus, Koreš, Pec, Uher, Bicenc, Arzberger, Kašpírek.

Soběslav: Červenec – Hoffmann, Kubart, Vítovec, Dvořák, F. Vaněk, Hromada, Dumbrovský, Hoško, Boháč, Kutner, Hájek, Bouchal, Maršík, Coufal, Boucník, Větrovský.

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama