Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Proběhl úvodní trénink Písku na novou sezonu. Už ve středu hraje proti Dukle

 
úterý, 11. července 2023, 19:30

Písečtí fotbalisté začali v pondělí 10. července přípravu na další třetiligový ročník. Na prvním tréninku se předvedly eventuální posily, mužstvo eviduje čtyři odchody, které musí nahradit.

Tým od Otavy se sešel po měsíčním volnu, v němž si hráči plnili individuální plán, a během krátké přípravy má na programu sehrát tři přípravná utkání a startuje na sobotním turnaji v Soběslavi.

V kabině přivítal hráče předseda klubu Leoš Gornický, který hráčům představil nového sportovního ředitele Josefa Šáchu. Bývalý stoper Písku bude mít na starosti nejen A-tým, ale zaměří se i na mládež.

Jinak měli trenéři Nousek s Baďurou až na dvojici mladíků k dispozici 23členný kádr včetně dvou brankářů. Na trávníku se proháněli noví hráči. Na přestup byl získán jako první letní posila 24letý útočník Přeštic Tomáš Arzberger. Na 14denní zkoušku přichází kvarteto – obránce či záložník Štěpán Pineau, který už v Písku hostoval v sezoně 2021/22, a záložník Adam Pech, oba z Dynama ČB, útočník Vladimír Uher z divizních Katovic a písecký odchovanec Jakub Kašpírek (19) ze Slavie Praha. Z dorostu přešli brankář Pokorný, dále Tlapa, Kapinus, Hrdlička a Čibera se Souhradou.

V píseckých barvách už neuvidíme brankáře Satrapu (Žižkov B?), Kalouska (Táborsko), Musu (ukončené hostování, nyní Přeštice) a prozatím i Němečka, který musel nastoupit přípravu v rezervě Dynama ČB. „Současná podoba kádru ještě není definitivní. Jasno bude před generálkou v Č. Krumlově. Jednáme o příchodu dvou tří hráčů,“ uvedl trenér Milan Nousek, jehož svěřenci se budou připravovat pětkrát v týdnu. „Příprava bude krátká, ale o to intenzivní,“ dodal.

V píseckém areálu proběhne také většina tréninkových jednotek. K oblíbeným výběhům bude sloužit blízké okolí. Písečtí odehrají první přípravné utkání už ve středu 12. července od 18 hodin s druholigovou Duklou Praha. Mistrovské zápasy se budou hrát u Otavy nadále v páteční podvečer.

Přátelská utkání letní přípravy

Středa 12. července 18,00 FC Písek – FK Dukla Praha

Sobota 15. července – turnaj v Soběslavi
11,40 FC Písek – TJ Hluboká n. Vlt.
00,00 FC Písek – Spartak Soběslav/Robstav Přeštice

Sobota 22. července 11,00 FC Písek – FK Ústí nad Labem

Sobota 29. července 17,00 FK Slavoj Č. Krumlov – FC Písek

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama