Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čížová dotáhla v Brozanech dvougólovou ztrátu a vydřela bod

 
neděle, 15. dubna 2018, 22:31

Po povzbuzujícím dvoubodovém vítězství nad Jirny čekaly Čížovou Brozany. Po deseti minutách byl třetiligový nováček zralý na ručník, ale po přestávce zmobilizoval všechny síly a v samém závěru vyrovnal. Šťastným střelcem a následným penaltovým smolařem byl hrající trenér Petr Janda.

Pro Jihočechy to byl začátek jako ze špatného snu. Než si stačili trochu osahat hřiště, kde trénuje internacionál Jiří Němec, prohrávali během deseti minut o dva góly. Při tom prvním nechali na chviličku hráče na malém vápně a Chukwuma toho dokonale využil – 1:0. A v desáté minutě se navíc prosadil Vopat – 2:0.

Paradoxně dvoubrankové manko čížovské fotbalisty nabudilo, místo toho, aby je srazilo do kolen. Pomohlo k tomu i zvolnění tempa domácích, kteří hýřili až velikou sebejistotou. Ovšem sokolové jim ji pomalinku ubírali. A mohlo být ještě líp. Jenže Jirouš v tutovce netrefil branku, když se ocitl uprostřed pokutového území.

Kontaktní gól Vacovského

Chuť do hry si Jihočeši přenesli i do druhého poločasu. Měli navrch a domácí se nemohli dostat do tempa, které je zdobilo na začátku utkání. Přesto se na góly čekalo do závěru střetnutí. Čtvrt hodiny před koncem zahrávali hosté trestný kop a Filip Vacovský hlavičkou poprvé překonal gólmana Tvrdoně – 2:1. A dvě minuty před uplynutím řádné hrací doby dostal Petr Janda přihrávku mezi beky. Udělal potom kličku i brankáři a srovnal skóre – 2:2.

Na další změnu skóre už bylo pozdě, takže se kopaly pokutové kopy, které rozhodovaly o dalším, prémiovém bodu. A v tomhle měření sil byli úspěšnější domácí, když za Čížovou neproměnili Bálek a Janda.

Petr Janda, trenér Čížové: „Začátek byl z naší strany tragický. Obyčejně se tým prohrávající o dva góly složí a už jenom dohrává. Ale prokázali jsme, že máme vnitřní sílu a zvedli jsme se. Žádný další gól jsme už domácím nedovolili, naopak jsme měli územní převahu. Škoda té Jiroušovy šance. Ale jeli jsme dál i po pauze a vyplatilo se. Srovnali jsme a měli jsme blízko ke dvěma bodům. Bohužel i já jsem jednu z penalt neproměnil. Rána sice šla k tyči, ale gólman ji stačil zneškodnit. Ale v každém případě musím na týmu ocenit to, že bojoval i za hodně nepříznivého stavu. Je to snad dobrý signál před dvěma domácími zápasy. To musíme nějaké ty body urvat.“


SK Sokol Brozany – Sokol Čížová 2:2 (2:0), penalty 5:4

Branky:  5. Chukwuma, 10. Vopat – 74. Vacovský, 88. Janda. Rozhodčí: Štrincl - Cihlář František, Cihlář Jan. Delegát: Skála. ŽK: 2:0 (Cibulka, Chukwuma). Diváků: 120.

Čížová: Kratochvíl – Pedro, Novák, Vacovský, Held – Zahrádka (90. Vávra), Kočí, Havel (46. Bálek), Janda – Dvořák (46. Mudra), Jirouš. Hrající trenér Petr Janda.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama