Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písek a béčko Dynama si rozdělily body v třetiligovém jihočeském derby

sobota, 20. dubna 2024, 07:44

Desátý Písek přivítal na hřišti u břehu Otavy třetí tým tabulky Dynamo B. Oba soupeři v části zápasu drželi vedení a v poněkud neurovnaném, trochu i jiskřivém derby nakonec došlo ke spravedlivému dělení bodů. Domácí bodovali a také skórovali po třízápasovém půstu, hosté naopak ztratili po třech vítězstvích v řadě.

Do písecké sestavy se vrátil omilostněný kapitán a dirigent obrany Ondřej Běloušek. V úvodních minutách byli aktivnější mladíci v černobílých dresech, ale po čtvrthodině hry si začal budovat převahu domácí tým. Hodně práce vykonal na pravém křídle Marek Kalousek, který v jednom momentu dokázal prokličkovat skoro k brankové čáře a posléze hezkou přihrávkou našel Štěpána Koreše, jenž pálil pod břevno a budějovický gólman Andrew Colin se štěstím vyrazil míč nad brankovou konstrukci.

Další střelecký pokus si připsal Štěpán Koreš a v 21. minutě se rozhodl vypálit z levé strany Ondřej Dohnal, což přineslo Písku zasloužené vedení. Zanedlouho z brejku zahrozili také hosté, ale Tomáš Lerch vyběhl z brankového prostoru proti balonu a zachránil situaci. Ve 25. minutě agilní Marek Kalousek s bránícím hráčem v zádech pronikl do soupeřova pokutového území, kde jej brankář Andrew Colin zastavil za cenu faulu. Nařízenou penaltu kopal František Belej, jenže nepříliš razantní přízemní střelu do levé poloviny branky zneškodnil strážce budějovických tyčí.

Zvýšení náskoku mohl zařídit Ondřej Dohnal, našel však pouze Colinovu náruč. V jednom z mála protiútoků se naopak ve 36. minutě prosadila rezerva Dynama. Viktor Sliacký na pravé straně přehodil obloučkem vybíhajícího Lercha a bylo srovnáno. „Z první půle jsme nemohli vytřískat víc. Vzhledem k vývoji na hřišti jsme museli děkovat za stav 1:1,“ uznal kouč z krajského města Dušan Žmolík.

Marně reklamovali rohový kop

Po necelých deseti minutách druhého poločasu si vytvořili nadějnou příležitost písečtí fotbalisté, jenže za brankovou čárou namísto míče skončil kapitán Běloušek. Na protější straně zabránil Jakub Kašpar v zakončení Robinu Polanskému. V 61. minutě spálil tutovku domácí záložník Dominik Štěch, jenž zblízka mířil do nohou nataženého Colina. Protiakce skončila delším přerušením hry kvůli ošetřování Tomáše Lercha po jeho střetu s Michalem Němečkem.

V 68. minutě Marek Kalousek levačkou poslal pod břevno prudký míč, po jehož teči rozhodčí neukázal směrem k rohovému praporku a domácí to reklamovali marně. Z následného protiútoku vznikl zmatek v pokutovém území žlutomodrých a Domink Mašek toho využil k otočení skóre.

Písečtí si velkým úsilím vynutili alespoň remízu. Marek Kalousek v 83. minutě vybojoval roh, rozehrál ho z pravé strany a hlavičkující Vojtěch Bartizal překonal jinak výborného brankáře Budějovic. „Do čeho hráči Dynama kopli, to nám vletělo do brány. Potřebovali jsme to nějak urvat a jsem rád, že kluci si za tím šli. Bod bereme,“ svěřil se písecký trenér Milan Nousek.

FC Písek – SK Dynamo Č. Budějovice B 2:2 (1:1)

Góly: 21. Dohnal, 83. Bartizal – 36. Sliacký, 69. Mašek. Rozhodčí: Štípek – Hlaváček, Andras. ŽK: 3:3 (38. Štěch, 59. Koreš, 89. Běloušek – 25. Andrew, 63. Mašek, 76. Hák). Diváků: 300.

Písek: Lerch – Vokurka, Běloušek, Bartizal, Kašpar, Štěch (84. Sajtl), Dohnal, Pech, Kalousek, Belej, Koreš. Trenér Nousek.

Dynamo B: Andrew – Pařízek, Čoudek, O. Novák, Šimoník – Malecha, Böhm (16. Mašek, 87. Smejkal, 91. Faltus), Hák – Polanský, Bečvář, Sliacky. Trenér Žmolík.
 
 
Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama