Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Borek se prvních bodů nedočkal, Kaplice byla nad jeho síly

 
pondělí, 8. dubna 2024, 06:58

Borek – K dalšímu utkání zavítali Spartakovci v sobotu po ránu na Borek. Tabulkové postavení favorizovalo hostující tým. Kapličtí nastoupili ve shodné sestavě jako v předchozím domácím duelu s Vodňany. Domácí usilovali o první bodový zisk v jarní části I. A třídy.

Už ve třetí minutě měli hosté stoprocentní gólovou příležitost. Česák vybojoval míč na polovině hřiště, následně vysunul na pravé straně Pastiera, který ve vápně našel volného Fučíka, jeho gólovou střelu zablokoval branným skluzem obránce a míč skončil nad břevnem domácí branky.

Domácí donutili k zákroku gólmana Říhu v minutě jedenácté. Střílel Holzepl, gólman Spartaku byl pozorný a míč ukryl ve svých rukavicích. Téměř okamžitě následoval protiútok hostujících fotbalistů, Fučík zpětnou přihrávkou našel Divokého, který posunul balón do střelecké pozice Pulcovi, ten však mířil pouze nad bránu soupeře. Bezbrankový stav se měnil v osmnácté minutě. Po rohovém kopu Pulce se na zadní tyči dostal k hlavičce Miroslav Ješina, míč zablokoval obránce, ale hostující hráč míč pohotově dorazil do brány – 0:1.

Spartakovci byli v prvním poločase viditelně lepším týmem. Měli míč častěji na svých kopačkách, zvládali dobře i přechodovou fázi, ale v koncovce chyběla lepší finální přihrávka a přesnější zakončení. Ve 28. minutě střetnutí se vlevo ve vápně octil v dobré střelecké pozici hostující Pastier, ale bránící Čermín míč zablokoval na rohový kop.

Přes územní převahu si hosté další slibnou možnost v prvním poločase již nevypracovali. Do vážnějšího zakončení se nedostali ani fotbalisté Borku, kteří v kombinaci hodně kazili. Hostující gólman Říha příliš těžkých situací v prvním poločase řešit nemusel.

Poločasová přestávka jako by hosty poněkud vykolejila. V úvodu druhého poločasu se na hřišti hledali, jejich výkon byl matný, ale domácí toho příliš využít nedokázali. Vše se zlomilo v devětapadesáté minutě, kdy ve vlastní šestnáctce fauloval Horejš Martina Pulce a pískala se penalta. K jejímu provedení se postavil sám faulovaný hráč, a i když si gólman Moudrý na míč sáhl, střela byla natolik razantní, že skončila v síti – 0:2.

Časomíra ukrojila jen tři minuty a domácí gólman Moudrý lovil míč ze své sítě potřetí. Martin Pulec našel za obranou rozběhnutého Jana Česáka, který míč posunul do vápna volnému Janu Štrbačkovi, ten sice podklouzl, stejně se nakonec k míči dostal, obešel gólmana a z pravé strany poslal míč do sítě – 0:3. Po třech minutách na hřišti se střídající hráč dokázal střelecky prosadit.

Domácí se gólu nejblíže dostali čtvrthodinu před koncem zápasu. Na pravé straně měl dostatek času a prostoru k centru Střítězský, po přízemním centru zakončoval na zadní tyči skluzující Baščevan, hosty zachránilo břevno.

A tak padl gól na druhé straně. Divoký ideálně vysunul nabíhajícího Jana Česáka, který se ocitl sám před brankářem, přízemní střelu zastavila pravá tyč, následně nejmladší hráč na hřišti Střítězský fauloval ve vápně Vaniše a hlavní arbitr nařídil druhý pokutový kop. K penaltě se v tomto případě postavil Jiří Divoký a střelou o břevno uzavřel skóre zápasu na konečných 0:4.

Výhru hostů mohl osm minut před koncem po Pulcově přihrávce navýšit Fučík, v gólovce však balón poslal jen do připravených rukavic gólmana Moudrého. Na druhé straně pak ještě měli domácí výhodu trestného kopu z levé strany, Holzepl kroutil balón na přední tyč, Říha nepříjemnou ránu vyrazil na rohový kop. Spartakovci podruhé v řadě zvítězili rozdílem čtyř branek a zcela po zásluze si do tabulky připsali další tři body.    

FK Borek – TJ Spartak Kaplice 0:4 (0:1)

Branky: 18. Ješina, 59. (pen.) M. Pulec, 62. Štrbačka, 76. (pen.) Divoký. Rozhodčí: Tauber – Jeřábek, Brodský. ŽK: 2:1 (Legdan, Čermín – Behman). Diváků: 110.

Borek: Moudrý – Endlicher (46. Šťastný), Leština, Čermín, Michal - Kocina (46. Střítězský), Frank, Horejš, Hanžl (35. Legdan – 70. Baščevan) - Holzepl, Hájek. Trenér Bryx.

Kaplice: F. Říha – Pál, Čutka (86. Schneider), Ješina, Gondek (73. F. Šedivý) - Divoký, Jan Česák (77. Behman), M. Pulec, Vaniš, Fučík - Pastier (59. Štrbačka). Trenér Ginzel.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec
 


 
Reklama