Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V pátek doma, v neděli venku. Absolut čeká v jednom víkendu liga i pohár

 
čtvrtek, 8. února 2024, 10:57

České Budějovice – Futsalisté Absolutu se nadále drží na vedoucí příčce 2. futsal ligy Západ, tentokrát je ale čeká v jednom víkendu dvojitá směna. Nejprve doma přivítají Chotěboř, v neděli pak svěřence Radima Staňka čeká první kolo Poháru SFČR.

V posledním kole hráči Černého Dubu po několika utkáních opět klopýtli, když v poslepované sestavě vyrazili na palubovku Mladé Boleslavi, kde se jim historicky nedaří. První půle vypadala díky dvěma trefám Viktora Kadlece nadějně, Absolut vedl krátce dokonce 3:1 a do šaten se šlo i vinou nešťastného vlastního gólu Jiřího Fundy za férového stavu 3:3.

To se ale v druhé dvacetiminutovce drasticky změnilo. Hráči doplatili na chyby, které dokázalo Malibu trestat. Domácí díky tomu zapsali do skóre utkání ještě čtyři další trefy, zatímco Jihočeši přidali jen jednu z kopaček Michala Vávry. Domů tak Absolut jel s porážkou 4:7 a ztenčením náskoku na druhé Kladno na pouhý bod.

Ani v pátek nečeká na Černý Dub nic lehkého. Do Sportovní haly přijede čtvrtá FK Boca Chotěboř, která ztrácí na čelo tabulky pouhých sedm bodů a bude se rozhodně chtít dotáhnout na třetí Bohemians. Napraví si Absolut reputaci a udrží se na vedoucí pozici, nebo si zapíše teprve druhou domácí porážku? Utkání začíná ve 20:30.

Tím ale víkend pro Absolut nekončí. Čeká ho totiž regionální osmifinále Poháru SFČR. Los skupiny 3 jim jako soupeře přisoudil tým S.U.D Světlá nad Sázavou, který hraje místní divizi. Soupeř z nižší divize má v Poháru vždy výhodu domácího prostředí a proto Jihočeši vyrazí do tamní Sportovní haly, a to už na 11. hodinu.

V minulém domácím utkání se Spartou Praha se loučil s kariérou v A-týmu Absolutu dlouholetý kapitán Ctibor "Boris" Novotný (36). V týmu začínal jako 17letý benjamínek, téměř dvě dekády mu odváděl cenné služby a sehrál stovky zápasů. Zařadil se tím mezi legendy Absolutu. Dárek na rozloučenou mu připravili i Pražané v podobě dresu ACS.

Napsal(a) Redakce | Foto Lukáš Hoďánek
 


 
Reklama