Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Absolut se dostal do čela druhé ligy! Své postavení bude hájit proti Ústí

 
čtvrtek, 11. ledna 2024, 19:44

České Budějovice – Futsalisté Absolutu po krátké vánoční přestávce pokračují v soutěži, kterou aktuálně mají parádně rozehranou. Díky cennému vítězství proti Benešovu a zaváhání Bohemians v Liberci se totiž dostali do čela tabulky! Vedoucí příčku budou hájit v pátečním (21:00) domácím utkání proti ústeckým Tiradores.

Posledním zápasem před zmiňovanou přestávkou bylo domácí střetnutí proti plzeňskému Jerigu. To pojal Absolut po organizační stránce formou „galavečeru“, což se mu nakonec povedlo s mohutnou podporou fanoušků, jejíž jádro tvořili hráči spřáteleného rakouského fotbalového klubu UFC Lokomotive Langschlag, přenést i na palubovku.

Po slavnostním nástupu domácích hráčů, o který se postarala společnost Javi Design, začal bláznivý první poločas, v němž padlo hned 9 branek. O gól spokojenější nakonec do šaten odcházeli svěřenci trenéra Radim Staňka, který už tak spokojený s jejich výkonem zejména do defenzivy nebyl. Poločasovou přestávku si příchozí diváci zkrátili vystoupením Alice Bartoškové na saxofon a následnou interaktivní soutěží o ceny v souhrnné hodnotě 10 000 Kč! Hráči Absolutu si trenérova slova vzali k srdci a po změně stran padaly góly již jen do plzeňské sítě. A protože se tak stalo ještě celkem šestkrát, svítilo na tabuli konečné skóre 11:4.

Prvním soutěžním utkáním v nově příchozím roce byl pro Jihočechy těžký duel v Sedlčanech proti Arsenalu Benešov. Jednalo se totiž o střet průběžně druhého týmu s třetím, a zároveň dvou nejofenzivnějších celků 2. Futsal ligy západ.

Početné divácké kulise nabídli hráči obou barev kvalitní podívanou. V první dvacetiminutovce šli dvakrát do vedení domácí, ale Absolut dokázal vždy najít odpověď. Do vedení se Černodubští dostali poprvé až zásluhou pivota Milana Ďurici. Zaslouženého vyrovnání se však dočkal i Benešov. Vedení na stranu Absolutu nicméně výstavní ranou vrátil Kalousek, na což reagovali domácí hrou bez brankáře, během níž však vstřelili jen jedinou branku, zatímco třikrát inkasovali a zrodila se tak velmi cenná venkovní výhra 7:4.

Díky tomuto bodovému zisku a nedělní prohře 3:0 „Bohemky“ na palubovce rezervy Liberce se futsalisté Absolutu poprvé ve své historii dostali po kompletně odehraném kole v pokročilejší fázi soutěže do jejího čela! Coby nový lídr druhé nejvyšší tuzemské futsalové soutěže budou hostit v pátek od 21:00 v českobudějovické Sportovní hale ústecké Tiradores, celek z opačné strany jak republiky, tak tabulky. V roli favorita však mají svému soupeři co vracet, neboť se v rámci 4. kola z jeho palubovky vraceli s prázdnou.

Na utkání zve všechny příznivce jedna z opor Absolutu Václav Hrachovec: „Přijďte nás podpořit v cestě za vítězstvím a tím pádem i udržením se na prvním místě!“

Poslední výsledky Absolutu Černý Dub:

Absolut – Jerigo 1994 Plzeň 11:4 (5:4)
Branky: Hrachovec, Pacholík, Radouch 2, Kadlec, Janák, Šrámek, Vávra, Kříž

Arsenal Benešov – Absolut 4:7 (2:2)
Branky: Pacholík, Janák, Ďurica, Kalousek, Staněk R., Kadlec, Staněk M.

Napsal(a) Redakce | Foto Lukáš Hoďánek