Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav se bodově dotáhla na třetí Mariánské Lázně. Oslabené Katovice přišly o body i brankáře

 
neděle, 19. května 2024, 11:03

Čechy – Soběslavští porazili po tuhém boji Mariánky, bodově se dotáhli na sobotního soupeře a vysněnému třetímu místu. Spartakovci však mají horší bilanci ze vzájemných zápasů (3:1 a 0:3), takže v konečném účtování musí získat o bod navíc. Katovice s torzem sestavy a 75 minut se stoperem v brance nemohly adekvátně čelit nájezdům domácí Doubravky, které vyústily v pětigólovou porážku. Krumlovští v neděli překvapili vysokou výhrou u Litavky s notně omlazenou příbramskou rezervou a poskočili na čtrnácté místo. Program 27. kola završilo utkání u Vajgaru, v němž Jindřichův Hradec vůbec nestačil na první Petřín Plzeň a utrpěl debakl 0:7.

Výsledky a ohlasy ze zápasů 27. kola divize A


SK Senco Doubravka – SK Otava Katovice 5:0 (0:0)

Góly: 50. Pinc, 62. Roubal, 75. Patrovský, 89. (pen.) Ungr, 90. (+1) Skopový. Rozhodčí: Adámek – Hes, Lafek. ŽK: 2:3 (Pinc, Luhový – Sigmund, Sládek, Vonášek). ČK: 0:1 (15. Vondrášek). Diváků: 50.

Katovice: Vondrášek – Sigmund, Kotrba, Sládek, Motl - Martin Kynkor, Vonášek – Souhrada, L. Bálek, Štěch – Čibera. Trenér Vašica.

Luboš Vašica (trenér Katovic): „K utkání jsme jeli v jedenácti lidech, poněvadž máme velkou marodku a nezbývalo nám než jet bez náhradníků. Začali jsme dobře, jenže už v 15. minutě nám byl vyloučen brankář, který vyběhl mimo vápno a fauloval. Šli jsme do desíti, a jelikož jsme neměli druhého gólmana, který dostal den před utkáním angínu, musel jít do brány Přemek Sládek z pole. Přesto jsme odehráli velmi dobrý zápas a v prvním poločase to bylo naprosto vyrovnané utkání. Bohužel, ve druhém poločase nám začaly docházet síly a soupeř toho využil. Za dané situace však hráči podali velmi dobrý výkon a smekám před nimi klobouk. Mužstvo si zaslouží pochvalu.“


FK Spartak Soběslav – FC Viktoria Mariánské Lázně 3:1 (2:1)

Góly: 18. Vaněk, 36. Coufal, 90. Dumbrovský – 4. Bílik. Rozhodčí: Jakl – Klátil, Zima. ŽK: 2:1 (Hájek, Račák – Bílik). Diváků: 180.

Soběslav: Červenec – Zeman, Boháč, Kubart, Račák – Hoffmann, Boucník (88. Bouchal) – Vaněk, Hájek (70. Macák), Dumbrovský (90. Vítovec) – Coufal (70. Pravda). Trenéři Hajič a Florián.

Richard Florián (trenér Soběslavi): „Výsledek je výborný, hra ale nebyla úplně podle našich představ. Nevyšel nám hlavně začátek utkání a soupeř nám dal hned na začátku vedoucí gól. To nám vzalo vítr z plachet, takhle brzký gól v domácím prostředí nikdy není příjemný. Než jsme se chytli, dopouštěli jsme se mnoha nepřesností v kombinaci. Pak ale naštěstí rozjeli krásnou akci Zeman s Coufalem a Filip Vaněk dal hlavou vyrovnávací gól. To nám vrátilo klid a devět minut před poločasem jsme přidali druhou branku. Dalo nám to naději, že druhý poločas bude lepší. Pořád nám však scházel lepší pohyb, nebylo to tak dynamické a chvílemi jsme byli dost těžkopádní. Nedá se říct, že by byl soupeř lepší, ale byl častěji na míči, lépe kombinoval na velkém prostoru a nám to dělalo problémy. Zároveň jsme ale hosty do žádné vážné šance nepustili. Sice jsme se trochu hledali v kombinaci, na druhou stranu nám ale vycházel přechod do rychlých protiútoků, a to tento duel rozhodlo. Po jednom z podobných rychlých přechodů do útoku Dominik Dumbrovský naše vítězství pojistil. Třetí gól padl v 90. minutě, takže zápas byl dramatický až do konce.“


FK Příbram B – FK Slavoj Č. Krumlov 1:5 (0:2)

Góly: 68. Krameš – 27. a 74. Bauer, 78. a 81. Kordík, 5. Polanský. Rozhodčí: Šiška – Kastl, Kračmer. ŽK: 1:1 (Elshaal – J. Matuška). Diváků: 50.

Č. Krumlov: Beránek – Trapl, Švec (68. Šindelář), Gelnar, Trmal – J. Matuška (85. Kolář), Matějček – O. Matuška (85. Lach), Kordík, Polanský – Bauer (79. Kubát). Trenér Šváb.

Zdeněk Šváb (trenér Č. Krumlova): „Jsme spokojení jak s výsledkem, tak s předvedenou hrou, i když je třeba vzít v potaz, že domácí nastoupili s pěti dorostenci v sestavě, přičemž dva z nich hrají za mladší dorost. To ale není náš problém, my jsme potřebovali bodovat, a to se nám povedlo. Hráli jsme kvalitní, a navíc účelný fotbal, dokonce se nám dařilo také v koncovce. Mohli jsme dát i víc gólů a tři body vezeme zcela zaslouženě. V příštím kole hostíme doma Tachov a ten musíme bezpodmínečně porazit za tři body, abychom se dotáhli na mužstva před námi.“


FK Jindřichův Hradec 1910 – SK Petřín Plzeň 0:7 (0:3)

Góly: 13. a 48. Flachs, 16. Klich, 20. Vohrna, 59. Treml, 64. Vodrážka, 76. Demeter. Rozhodčí: Budil - Koranda, Novotný. ŽK: 0:1 (Flachs). Diváků: 121.

J. Hradec: Vondrák – Rezek, Licehamr, Rejthar, Hauser – Waník (86. Filip), Petr (86. Gráf), Votava, Plucar, Škrleta (57. Didek) – Žilák (67. Pacholík). Trenér Lukáč.

Roman Lukáč (trenér J. Hradce): „Plzeň byla o třídu lepší a výsledek odpovídá předvedené hře. Hosté byli rychlejší, techničtější a my jsme se vůbec nechytali. Náš výkon byl spíš odevzdaný, neměli jsme morální vlastnosti k tomu, abychom se zápasem něco udělali. Zaslouženě jsme prohráli a gratulujeme soupeři, který podal výkon hodný třetí ligy.“

Napsal(a) Redakce | Foto FK Spartak Soběslav/Štěpán Ježek
 


 
Reklama