Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Hluboká je blízko mistrovské korunovaci, střelecký koncert Milevska na rudolfovském hřišti

 
neděle, 19. května 2024, 13:18, aktualizováno 19. května 2024, 19:18

Jižní Čechy – Ve 25. kole krajského přeboru se schylovalo k dalšímu dvoucifernému výsledku. Milevští vzduchotechnici na něj útočili na Rudolfově, kde nastříleli devět gólů, z toho Jaroslav Hadáček čtyři. Týn smazal u mirovického nováčka dvoubrankovou ztrátu, ale o bodový zisk přišel v závěru vlastním gólem. Internacionál David Lafata ukázal proti Semicím, že je stále důležitou součástí olešnického týmu. Naskočil na poslední půlhodinku a podepsal se pod tři zásahy Olešníka. V duelu nováčků Třebětice třikrát inkasovaly s Roudným v rozmezí tří minut. První Hluboká podle očekávání nezaváhala v derby s posledním Jankovem a už v příštím kole na půdě Roudného může spustit mistrovské oslavy.

Vedoucí Hluboká hostila poslední Jankov a utkání mělo očekávaný průběh. Domácí drželi balón, kombinovali a hledali skulinky v hostující obraně. Jankov, který počítal několik absencí, odolával čtvrt hodiny, než se trefil Tomáš Křiváček ml. Tentýž hráč přidal o devět minut později druhý gól, a otázkou v tu chvíli bylo, jak vysokým rozdílem Hluboká vyhraje. Ve 30. minutě zvýšil na rozdíl tří branek Jiří Rubick. Brankář Jankova Jakub Skála dělal, co mohl, předvedl několik výborných zákroků, debaklu ale zabránit nemohl. Druhý poločas se velmi podobal tomu prvnímu. Jankov se pouze bránil a Hluboká přidala další tři góly. Po devadesáti minutách svítilo na světelné tabuli skóre 6:0.

V utkání Mirovice – Týn nad Vltavou viděli diváci pět gólů a šťastnou výhru domácího týmu. Mirovičtí vedli na začátku druhého poločasu po gólech Jakuba Převrátila ze 41. minuty a Matěje Štochla, jenž skóroval ve 48. minutě, 2:0. Také hosté potřebovali sedm minut na to, aby ve druhé půli vyrovnali. Prosadili se Štos a Gutwirth. O vítězi utkání se rozhodlo v předposlední minutě. Centr domácího fotbalisty si do vlastní sítě srazil hostující obránce Meidl a tři body zůstaly v Mirovicích. „Měli jsme na výhru, ale porazili jsme se sami,“ smutnil vltavotýnský kouč Roman Hřib. Trenérovi Mirovic Michalu Čadkovi se naopak ulevilo. „Po dvou těsných prohrách se k nám štěstí tentokrát přiklonilo,“ uvedl.

Fotbalistům Semic protivínský azyl nesvědčil a v „domácím“ utkání podlehli hostům z Olešníku 1:4. Semičtí mohli jít ve dvacáté minutě do vedení, ale Radek Veleman neproměnil penaltu. I v tomto případě platilo nedáš – dostaneš a o pár minut později zajistil hostům vedení Jakub Martinec. Domácí byli v první půli Olešníku vyrovnaným soupeřem a ve 28. minutě vyrovnal střelou ze střední vzdálenosti Jakub Keclík. Semice byly aktivní i na začátku druhého poločasu, po hodině utkání však hostující kouč Roman Chlumecký vytáhl z rukávu trumf v podobě Davida Lafaty a ten byl u všech tří gólů, které Olešník nastřílel v závěrečné půlhodině. „Semice hrály sympaticky, a věřím, že se zachrání,“ vysekl poklonu soupeři trenér vítězů Roman Chlumecký.

Ve výborném fotbalovém prostředí se odehrál duel mezi Třeběticemi a Malší Roudné. Třebětičtí šli do zápasu povzbuzeni prvními jarními výhrami nad Osekem a Jankovem a jejich nabyté sebevědomí se projevilo i v první půli zápasu s Roudným, kdy byli domácí nebezpečnějším týmem. Ve druhém poločase si ale hráči Třebětic vybrali slabší chvilku a během dvou minut inkasovali tři góly. Za Malši dvakrát skóroval Václav Míka a jednou Dominik Šrámek. „V této fázi utkání jsme excelovali, ale do té doby nás domácí trápili,“ řekl po vítězném zápase trenér roudenské Malše Pavel Cepák. Roudné přidalo ve druhém poločase na aktivitě a po zlepšeném výkonu si z Třebětic odvezlo tři body.

Těžko uvěřitelný výsledek se zrodil v Rudolfově. Domácí celek dokázal po dubnové změně trenérů vyhrát jen nad beznadějně posledním Jankovem a minulý týden nad předposledními Dražicemi. V sobotu dopoledne hostil Rudolfov na domácím hřišti Milevsko, které si na jaře vede lépe, jeho slabinou je ale koncovka. V Rudolfově si ale vzduchotechnici otevřeli střelnici a bezradnému domácímu týmu nastříleli devět gólů! Chaotická domácí obrana byla při většině obdržených branek pouze v roli diváka, a nakonec nechybělo mnoho, aby Rudolfov vyfasoval potupnou desítku. O čtyři góly vítězů se postaral Jaroslav Hadáček, výborný střelecký výkon předvedl také autor tří gólů Daniel Petřík.

Třináctý Osek přivítal na svém hřišti patnácté Dražice a souboj dvou týmů ohrožených sestupem nakonec skončil dělbou bodů. Oseku se tak nepodařilo výrazněji se odpoutat od sestupového pásma. Domácí přitom začali dobře a v 16. minutě vstřelili zásluhou Viacheslava Zhyhory vedoucí gól. Fotbalista, který se zotavil po nedávné autonehodě, se prosadil nádhernou ranou z rohu pokutového území na zadní tyč a Osek vedl 1:0. Dražice bojovaly alespoň o zisk jednoho bodu a jejich úsilí se jim v 76. minutě vyplatilo, když Běhounovu gólovou hlavičku dorazil do sítě Adam Sváček. Dvě minuty před koncem byl vyloučen dražický Fulei, hosté však cenný bod uhájili.

Pohledný duel mezi Třeboní a Protivínem skončil nerozhodně 1:1. Třeboňští byli v prvním poločase častěji u balónu a tlačili se k bráně soupeře. Hosté zodpovědně bránili a vyráželi do nebezpečných brejků, také třeboňská obrana ale pracovala spolehlivě. To však platilo jen do 27. minuty, kdy si obrana Jiskry nepohlídala náběh Tomáše Zemana, a ten zajistil Protivínu vedení. Do druhého poločasu změnila Třeboň rozestavení na dva útočníky a tento tah se domácímu trenérovi vyplatil, protože hned po příchodu na hřiště Leoš Hromádka pěknou střelou z dálky vyrovnal na 1:1. Jiskra chtěla strhnout vedení na svou stranu, dělala ale chyby v rozehrávce a víc šancí ke skórování si vypracoval Protivín. Gól už ale ani na jedné straně nepadl. „Těším se, až se naši hráči vymarodí a budeme zase v plné síle,“ řekl k zápasu třeboňský trenér Karel Bicenc.

V posledním utkání 25. kola si fotbalisté Strakonic poradili s Trhovými Sviny přesvědčivě 5:0. Výsledek odpovídá dění na hřišti. Spartakovce trápí v posledních utkáních problémy se sestavou a proti Strakonicím, které hrají v dobré formě, neměly Trhové Sviny šanci. Strakonice nastřelily ještě břevno a tyč a jejich výhra mohla být mnohem výraznější. Dobrou střeleckou formu potvrdili autoři dvou gólů Tom Bílý a Karel Krejčí. Junior poprvé v sezóně nedostal gól. "Proti Trhovým Svinům jsme sehráli asi nejlepší domácí zápas v sezóně,“ liboval si strakonický trenér Přemysl Šroub. „Na zápas jsem měl k dispozici dvanáct hráčů a na našem výkonu to bylo znát,“ prohlásil vedoucí Spartaku Trhové Sviny Jan Gažák.

Výsledky 25. kola krajského přeboru


TJ Hluboká nad Vltavou – SK Jankov 6:0 (3:0)

Góly: 15. a 24. Křiváček ml., 30. Rubick, 60. (pen.) Tauber, 63. Křiváček st., 90. Dědina. Rozhodčí: Krčín – Šťastný, Nedvěd. ŽK: 0:4 (Kysela, Votava, Kočí, Skála). Diváků: 150.


SK Mirovice – FK Olympie Týn n/Vlt. 3:2 (1:0)

Góly: 41. J. Převrátil, 48. M. Štochl, 89. vlastní (Meidl) – 69. Štos, 77. Gutwirth. Rozhodčí: Petričák – Kaštánek, Jeřábek. ŽK: 3:3 (R. Převrátil, Císař, J. Převrátil – Gondek, Dobal, Gutwirth). Diváků: 100.


SK Rudolfov – FC ZVVZ Milevsko 0:9 (0:5)

Góly: 4., 10., 63. a 87. J. Hadáček, 32., 46. a 76. Petřík, 13. Souček, 19. Kortan. Rozhodčí: Frček – Dunovský, Brych. ŽK: 1:1 (Prokeš – Volf). Diváků: 40.


FC AL-KO Semice – FK Olešník 1:4 (1:1)

Góly: 28. P. Keclík – 61. a 90. Miklík, 24. Martinec, 67. Lafata. Rozhodčí: Novotný – Kollmann, Bartůněk. ŽK: 0:1 (Knietel). Diváků: 42.


TJ Osek – TJ Dražice 1:1 (1:0)

Góly: 16. Zhyhora – 76. Sváček. Rozhodčí: Kollmann – Novotný, Bartůněk. ŽK: 3:5 (Zelenka, Hosnedl, Hoch – Fulei 2, Sváček, Veselý, Studenovský). ČK: 0:1 (88. Fulei). Diváků: 50.


FK Sokol Třebětice – Malše Roudné 0:3 (0:0)

Góly: 70. a 71. Míka, 69. Šrámek. Rozhodčí: Brych – Dunovský, Frček. ŽK: 2:1 (R. Nehyba, Trávníček – Šrámek). Diváků: 150.


TJ Jiskra Třeboň – FK Protivín 1:1 (0:1)

Góly: 47. Hromádka – 27. Zeman.  Rozhodčí: Vican – Leiš, Jelínek. ŽK: 1:2 (Tůma – Z. Vorel, Říha). Diváků: 180.


FK Junior Strakonice – Spartak Trhové Sviny 5:0 (3:0)

Góly: 13. a 39. Bílý, 32. a 79. Krejčí, 51. Zahrádka. Rozhodčí: Smola - Nedvěd, Pravda. ŽK: 1:2 (Kubeš - Pavel, J. Gažák). Diváků: 96.

Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák, Miroslav Jánský, FC ZVVZ Milevsko
 


 
Reklama