Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Zemřel Milan Šíma, dlouholetý redaktor Jihočeského fotbalu

 
středa, 20. prosince 2023, 19:39

Smutné zprávy v adventní čas jsou dvojnásob mrzutější. Ta z dnešního rána nám doslova vyrazila dech. Ve věku nedožitých 72 let zemřel v brzkých ranních hodinách náš letitý kamarád, fotoreportér a sportovní novinář Milan Šíma.

Milan Šíma byl v letech 2005-2019 šéfredaktorem portálu Jihočeský fotbal. K novinařině jej přivedl kamarád Petr Vitoň. Společně tvořili podnikový zpravodaj pro Pozemní stavby, ale podíleli se na vydávání fotbalových zpravodajů ze Střeleckého ostrova až do roku 2005.

Milan Šíma hrál fotbal za několik klubů. Začínal v roce 1965 v Roudném, kde právě založili žákovské družstvo a kam často jezdil za strýcem Böhmem. V dorosteneckém věku válel za budějovickou Škodovku, později za Lokomotivu. Pravidelně nastupoval v podnikové lize.

Externě spolupracoval s několika deníky, Jihočeskou pravdou, později Jihočeskými listy a Deníkem, Mladou frontou dnes, Právem, kde měl pravidelnou sportovní rubriku, s Mladým fotbalem zase objížděl celou republiku a poznal všechny hvězdy českého fotbalu. Třeba „Pepiho“ Bicana zpovídal v jeho pražském bytě. Fotil téměř všechny sporty. Od fotbalu, po volejbal či pozemní hokej.

V novém tisíciletí spolupracoval s časopisem Ofsajd a od roku 2005 se stal šéfredaktorem nově spuštěného webu Jihočeský fotbal, jemuž věrně sloužil přes třináct let. Víkend co víkend servíroval čtenářům čerstvé aktuality z fotbalového dění. Bohužel zdravotní peripetie jej neopustily ani po dobrovolném odchodu z naší redakce.

„Zpráva o úmrtí Milana Šímy mě velmi zarmoutila. Budu na něho vzpomínat jako na čestného a nesmírně pracovitého člověka. Zapáleného fandu Slavie, na kterou nedal dopustit ani v jejích nejhorších časech. Svou poctivou novinářskou prací si ve fotbalovém prostředí získal velké uznání. Nikdy na něho nezapomeneme,“ uvedl Michal Průcha.

Odpočívej v pokoji, Milane.

Napsal(a) Redakce | Foto archiv Jihočeského fotbalu
 


 
Reklama