Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sestavy, fakta, nejlepší hráči a hodnocení trenérů ze 14. kola krajského přeboru

 
středa, 8. listopadu 2023, 07:52

Jihočeský kraj – Náskok podzimního půlmistra Hluboké se po předposledním dějství zase rozrostl. Čtrnáct zápasů neporažený lídr drží již šestibodový odstup a počtvrté za sebou udržel čisté konto. Poslední přezimují Semice, které se ani na čtrnáctý pokus nedočkaly prvního vítězství. Odstup na ostatní sestupem ohrožené celky mají jen sedmibodový a naděje na udržení není ztracená. V tabulce střelců se výrazně osamostatnil roudenský Viktor Kadlec s 21 zásahy. O osm gólů méně nastříleli Martin Fischer z Rudolfova a poslední dva zápasy absentující David Lafata.

Výsledky 14. kola krajského přeboru


Malše Roudné - FC AL-KO Semice 4:1 (2:0)

Góly: 27. a 68. Navrátil, 43. Kadlec, 56. Šrámek - 51. P. Keclík. Rozhodčí: Brych - Barva, Dunovský. ŽK: 1:2 (D. Cepák - Kačírek, Veleman). Diváků: 80.

Roudné: Hošna – D, Cepák (63. Zíka), P. Cepák st., Malý (88. Zach), Vogl – Goretki, Zachař, Míka (72. Wohlgemuth), Šrámek (86. Michálek) – Navrátil, Kadlec. Trenér P. Cepák st.

Semice: Vondrášek – Holub, Listopad (61. Veleman), Hronek, Hrdlička – Císařovský (71. M. Valach), Zborník, J. Keclík, Kačírek – Hrala (61. P. Valach), P. Keclík (71. Buchtele). Trenér Nousek.

Nejlepší hráči: Hošna, Navrátil - nikdo

Pavel Cepák (trenér Roudného): „Vítězství jednoznačné. Do utkání jsme vstoupili aktivně a do 10. minuty jsme nastřelili dvakrát břevno. Bohužel nám to tam nepadlo a hosté hru vyrovnali. Nebáli se, ukázali, že nepatří tam, kde jsou. Laciným gólem jsme šli do vedení, z protiútoku jsme přidali druhý. Závěr poločasu jsme měli pod kontrolou. Marně jsme hráče v kabině upozorňovali, aby se koncentrovali na úvod druhé půle. Pěknou střelou hosté snížili. My jsme hned odskočili a dotáhli utkání do vítězného konce. Ještě jsme mohli o tři čtyři góly přidat navíc, ale i tak jsme spokojení. V posledním domácím střetnutí jsme se rozloučili vítězstvím a ještě zajíždíme do Svinů. Jako nováček jsme maximálně spokojení.“

Marcel Nousek (trenér Semic): „Výsledek byl jednoznačný, byť jsme nehráli vůbec špatně a tak vysokou porážku jsme si nezasloužili. Roudné nás ale vyškolilo ve střílení gólů. V produktivitě. Když po individuálních chybách prohráváte o dva góly, mají to kluci v hlavách. Věděli jsme, že Roudné je výkonnostně někde jinde, má i skvělé hřiště. Dostáváme spoustu laciných gólů a to se pak podepíše na konečném výsledku. Když už po přestávce snížíme na 2:1, za pár minut přijde opět chyba a třetí gól Roudného. Ostatní týmy už nám začínají pomalu unikat. V Protivíně hrajeme doma s Protivínem a snad se nám na závěr podzimu povede konečně bodovat.“


TJ Dražice - SK Mirovice 0:1 (0:1)

Gól: 10. Císař. Rozhodčí: Krčín - Dimitrov, Pečenka. ŽK: 3:3 (Veselý, Hornát, Štecher - Vondrák, M. Štochl, Viták). Diváků: 120.

Dražice: Počinek - Hornát, Veselý, D. Štecher, Bareš – Tůma (68. Turek), Studenovský (46. Sváček), J. Štecher, Fulei – Svojše (46. M. Stuchlík), Mareš. Trenér Jaroš.

Mirovice: Čejdík - Huleš, J. Štochl, M. Mařík (69. Mašek) J. Převrátil (35. Král) - Husar, Císař, F. Čadek (80. Kvěch), Vondrák – M. Štochl (90. Sláma) – Vlas. Trenér M. Čadek.

Nejlepší hráči: Počinek – Huleš

Vlastimil Stuchlík (vedoucí Dražic): „Chtěli jsme doma zopakovat výkon jako proti Třeběticím a to se nám bohužel nepovedlo. Brzo jsme opět inkasovali, kdy Počinka se strany prostřelil Císař. Ve zbytku zápasu nás gólman ale podržel při vyložených šancích hostí. Směrem dopředu jsme byli celý zápas neškodní a tak zkušený soupeř udržel zaslouženou jednogólovou výhru..“

Michal Čadek (trenér Mirovic): „Do Dražic jsme jeli neprohrát. Jejich poslední utkání naznačovala, že to nebude jednoduché. Ale... Kdybychom o půli vedli o 3-4 góly a po přestávce přidali další, nikdo by se nedivil. Ústřední postavou byl domácí gólman. Držel domácí ve hře až do konce utkání a nakonec z toho bylo drama. Pro nás důležité body, ale za cenu zdravotních problémů několika kluků. Výborně na beku zahrál náš nestor Huleš a s ním celá obrana.“


TJ Osek - TJ Jiskra Třeboň 1:1 (0:0)

Góly: 75. J. Říský - 81. Radosta. Rozhodčí: Němec - Smola, Mrosko. ŽK: 2:0 (Hoch, J. Říský). Diváků: 80.

Osek: Pokorný – Balogh, Kuneš, D. Říský (81. Černý), Matěj Čapek – Brabec, Němeček, Hoch (89. Martin Čapek), Zelenka – J. Říský, Zhyhora. Trenér Dejmal.

Třeboň: Flaška - Tůma, Širhal, Schneider (80. Vranovský), Pánek - Kubata, Bicenc, Hromádka, Činčura (79. Vrána) - Matoušek, Radosta. Trenér Bicenc st.

Nejlepší hráči: Němeček, J. Říský - nikdo

Jindřich Dejmal (trenér Oseka): „Chyběli nám Carda a Hosnedl, Třeboni zase útočník Průcha. Před utkáním jsem si přál získat bod a brali bychom ho všemi deseti, ale když dostanete smolný gól na konci zápasu, po uklouznutí stopera při odkopu, tak to vždycky mrzí. Posledních 25 minut nás soupeř přehrával a my se pouze bránili. Hosté prokázali, že jsou dobře připraveným mužstvem. Půlku hráčů jsem trénoval v třeboňském dorostu.  Bod se silným soupeřem bereme.“

Karel Bicenc (trenér Třeboně): „Do Oseku jsme jeli s pokorou. V minulé sezóně jsme Osek neporazili a na domácím hříšti jsme dokonce prohráli 4:0. V prvním poločase jsme drželi míč a dobývaly obranu Oseka, ten se zase snažil hrát na brejky. V poločase byl výsledek 0:0. Ve druhém poločase jsme drželi míč ještě více a soupeři toho moc nedovolili. Měli jsme standardky, ale žádnou jsme si nepomohli. Zvyšovali jsme tlak a paradoxně jsme dostali z brejku gól (75. Říský). Vystřídali jsme a změnili rozestavění. Za šest minut bylo vyrovnáno (81. Radosta). Hráli jsme až do konce na riziko, abychom ještě vstřelili vítězný gól. Měli jsme šance na to, abychom vyhráli. Bohužel nám to tam nepadá. Je to pro nás ztráta, Osek jsme herně přehráli, ale nedokázali jsme vyhrát.“


FK Protivín - FK Junior Strakonice 2:2 (0:2)

Góly: 50. Kulík, 52. J. Pícha - 2. Pomej, 13. Štöger. Rozhodčí: Leiš - Vican, Kollmann. ŽK: 1:3 (David Bečvář - Bílý, Krejčí, Mička). ČK: 1:0 (23. Vorel). Diváků: 150.

Protivín: Váverka – J. Pícha (65. Urban), Kulík, J. Vorel, Daniel Bečvář – David Bečvář, Buko Leroy - Hrachovec, Říha, Zeman (75. Z. Vorel) – Petr. Trenér Říha.

Strakonice: Lízal – Kubeš, Fajtl, Legdan, Smola – Bílý, Zahrádka, Pomej (88. Kafka), Štöger (75. Prajzler) – Míčka (77. Čibera) – Krejčí (89. Mrkvička). Trenér Šroub.

Nejlepší hráči: 2. poločas celý tým - Bílý, Štöger

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Horší vstup do zápasu jsme asi mít nemohli. První standardka, nezachycení soupeře a 0:1. Poté nedáme z malého vápna, protiútok a 0:2. Završením všeho červená karta pro našeho kapitána J. Vorla ve 23. minutě. Kdyby nám dali Strakonice do přestávky na 0:3, na což měli šance, bylo hotovo. Po přestávce zapracovali hlavy na obou stranách (my neměli co ztratit, soupeř chtěl ubránit dvoubrankový náskok) a to se jim vymstilo. Nám se dvěma slepenými góly podařilo vyrovnat a získat alespoň bod. Nutno dodat, že za katastrofální první poločas jsme ani víc nemohli chtít a Strakonice si za druhý vítězství nezasloužily.“

Přemysl Šroub (trenér Strakonic): „Do Protivína jsme jeli s respektem a s touhou prodloužit naši sérii zápasu bez prohry. To se povedlo. Znovu se nám povedlo zachytit začátek a dostali jsme se do dvoubrankového vedeni. Měli jsme i další šance a je škoda, že jsme je nedokázali proměnit. Poločas měl skončit tak 4:1 pro nás. Bohužel o poločase jsem hráče upozorňoval na kvalitu soupeře, a že zdaleka není rozhodnuto. Csaplárova past sklapla a my vstoupili do druhé půle jako vyměnění. Naše hrůzostrašné chyby znamenaly vyrovnání hned po asi sedmi minutách. Na konci nám bohužel nebyl uznán regulérní gól, ale domácí si asi za to, že byli ve druhém poločase aktivnější, bod zasloužili. My bychom ho před zápasem brali, ale po něm má trosku kyselou příchuť. Teď chceme porazit Dražice a užít si dokopnou…“


FK Olešník - FK Olympie Týn n/Vlt. 2:0 (1:0)

Góly: 10. Řepa, 55. Vojta. Rozhodčí: Dunovský - Barva, Brych. ŽK: 1:2 (Nohava – Gutwirth 2). ČK: 0:1 (77. Gutwirth). Diváků: 150.

Olešník: Cihla – Turek (81. Heller), Nohava, Kalášek, Miklík – Toth (81. Knietel ml.), Szó, Vojta, Martinec (72. Vrážek) – Řepa (81. J. Píša), Beko (64. Pavlík). Trenér Chlumecký.

Týn: Milan Kubík – Račák, Brom, Maxa, Meidl - Stoklasa, Podhradský (46. Maruška), Dobal, Ullrich, Gutwirth – Gondek (73. Mezera). Trenér Mareš.

Nejlepší hráči: Cihla, Vojta - Brom

Roman Chlumecký (trenér Olešníka): „Jsem rád, že jsme derby s Týnem zvládli za tři body. Utkání rozhodla naše efektivita v zakončení. My jsme vstřelili dva góly, načež hosté své šance neproměnili.“

Václav Mareš (trenér Týna): „V Olešníku jsme neodehráli špatný zápas, především první poločas byl z naší strany solidní. Domácí se sice ujali vedení, ale my jsme si vzápětí vytvořili několik šancí ke skórování, a kdybychom některou z nich proměnili, mohl zápas vypadat třeba úplně jinak. Jenomže to, co mi neproměníme, je prostě trestuhodné. Když nedáme gól ani do prázdné branky, tak nemůžeme pomýšlet na lepší výsledek. A proto jsme v tabulce tam, kde jsme. Domácím gratuluji k vítězství.“


FC ZVVZ Milevsko - TJ Hluboká nad Vltavou 0:1 (0:1)

Gól: 30. (pen.) Pecka. Rozhodčí: Boček - Šťastný, Prinz. ŽK: 1:2 (Souček – M. Otepka, Kolafa). ČK: 1:0 (71. Kotrba). Diváků: 85.

Milevsko: Hejl – Pich, Vakoč, Marvan, Kotrba – Bártík, Kálal (87. Kutil) – Přibyl, Souček, Kortan – J. Hadáček (81. Süsmelich). Trenér Smrčina.

Hluboká: Konečný – Krejčí, M. Otepka, Antoš, Hrachovec – Sypal (84. Kössl), Škoda, Pecka (90. Pilný), Tauber (84. Křiváček), Kadlec (69. Kolafa) – Píša. Trenér R. Otepka.

Nejlepší hráči: Pich, Souček, Bártík, Přibyl - Antoš

Tomáš Smrčina (trenér Milevska): „Myslím, že jsme proti prvnímu týmu soutěže odehráli nejlepší zápas, co jsme zatím u týmu. Přežili jsme první pětiminutovku, kdy nás Hluboká zatlačila a trefila tečku. Po zbytek zápasu nemám hráčům až na zbytečné výlevy a nekoncentrovanost kvůli dohadům co vytknout. Zbytečně se tím vyhodíme z rytmu a pak se musíme do zápasu vracet. Během zápasu měla naše hra parametry, které od kluků chceme a vytvořili jsme si i jasné gólové šance. Bohužel jsme s nimi naložili jako v posledních zápasech. To nás pak stojí body. Musím ale pochválit kluky za přístup po celý zápas, i když jsme po červené kartě šli do desíti. Myslím, že minimálně bod jsme si zasloužili.“

Petr Kadlec (asistent trenéra Hluboké): „Do utkání jsme vstoupili aktivně, měli jsme dvě nebezpečné situace, z nichž jsme se ale neprosadili. Potom převzali iniciativu domácí a celkově se prezentovali kvalitní hrou ve vysokém tempu. Když jsme přečkali několik velice nebezpečných situací v našem vápně, tak jsme se po nákopu za obranu a následném faulu domácího brankáře prosadili z pokutového kopu. Ve druhém poločase jsme se s hrou domácích vyrovnali o dost lépe a takticky jsme druhý poločas zvládli dobře. Domácí se snažili vytvořit tlak tím, že se v našem pokutovém území pokoušeli získat výhodu pokutového kopu a to v některých chvílích až teatrálně. Dvacet minut před koncem dostávají domácí červenou kartu za úplně nesmyslný skluz, ze kterého si náš hráč odnesl zlomený prst na noze. V závěru utkání jsme ještě měli dvě slibné příležitosti, a když jsme ani jednu z nich neproměnili, tak nás při poslední obranné standardce podržel brankář.“


SK Rudolfov - FK Sokol Třebětice 1:3 (1:2)

Góly: 22. Peiger - 42. R. Nehyba, 44. Habr, 77. F. Nehyba. Rozhodčí: Votava - Nedvěd, Novotný. ŽK: 1:1 (Hlavatý - Trávníček). Diváků: 100.

Rudolfov: Teringl – Dvořák, Hlavatý (70. Toman), Novotný, Hajný – Tyrpák, Šindelář (46. Štolba), Boček, Peiger, Fischer – Dubský (60. Keřka). Trenér Nárovec.

Třebětice: Zejda – V. Novák (66. Pokorný), Trávníček, O. Černoch, Tříletý – Habr - V. Švarc (84. Solař), F. Nehyba, R. Nehyba, Chvátal (80. D. Kelbler) - M. Kelbler (88. Štěpán). Trenér M. Černoch.

Nejlepší hráči: nikdo – R. Nehyba, Habr

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „Celý podzim jsou naše výkony jako na houpačce, a tenhle zápas bohužel nebyl výjimkou. Po výborném výsledku s Osekem a solidně odehraném utkání v Třeboni jsme opět zklamali. S chutí hrající Třebětice nám nastavily zrcadlo a ukázaly, jak se hraje o body. Naše hra měla nějaké parametry do 22. minuty, kdy jsme se dostali do vedení. Potom přišel nepochopitelný výpadek, soupeř ještě do přestávky otočil skóre, a druhý poločas byl jeden velký zmar. Jsem z toho hodně zklamaný a upřímně mám velké obavy z pátečního zápasu na Hluboké. Třebětice se u nás představily ve velmi dobrém světle a já jim blahopřeji k zaslouženému vítězství.“

Marek Černoch (trenér Třebětic): „Do zápasu jsme vstoupili velice aktivně, nic převratného jsme z toho však nevytěžili. A tak udeřilo na druhé straně, po naší zbytečné ztrátě šli domácí do vedení. Poté se hrál vyrovnaný zápas, v poslední pětiminutovce se nám po kvalitních kombinačních akcích podařilo zápas otočit. Druhé dějství jsme byli lepším týmem a vedení jsme ještě navýšili a měli i další příležitosti. Domácí hrozili z brejkových situací, které se nám dařilo eliminovat. Myslím, že naše vítězství je zasloužené.“


SK Jankov - Spartak Trhové Sviny 1:0 (1:0)

Gól: 12. Hájek. Rozhodčí: Kaštánek - Frček, Hrušková. Bez karet. Diváků: 110

Jankov: Komárek – Votava, Honner, Kočí, Jirkovský – Borovka, Hanzlík, Bohoněk, Hüttner (83. Vokurka) – Hájek (90. Hütter), Točík (71. Kocian). Trenér Táborský.

T. Sviny: K. Brůha – D. Kodras, Valut (57. Pavel), Chromčák, L. Macák (82. Fatura) - M. Kodras (70. J. Macák), Tomek, Šafránek, D. Brůha – Gažák, Hruška (62. Zítek). Mužstvo vedl předseda J. Gažák st.

Nejlepší hráči: celý tým - nikdo

Ladislav Táborský (trenér Jankova): „Sešli jsme se po dlouhé době, kluci to odjezdili, odbojovali. Měli jsme při vstřeleném gólu štěstí. Jsem rád, že jsme se bodově dotáhli na ostatní mužstva a na jaře to bude ještě otevřené. A třeba ještě něco přidáme v závěrečném utkání. Za výkon chválím celé mužstvo.“

Jan Gažák st. (předseda klubu): „Domácí vyhráli šťastnou brankou z první půle. Naše hra byla nekvalitní a plná nepřesností. Domácí bojovali a berou tři body.“


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Lenka Průchová
 


 
Reklama