Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sezimovoústečtí využili v derby s Chýnovem početní výhodu

 
úterý, 7. listopadu 2023, 12:57

Sezimovo Ústí – Chýnovští fotbalisté podali na hřišti velkého favorita ve sledovaném okresním derby kvalitní a bojovný výkon, ale na body to opět nestačilo a to i díky tomu, že museli hrát přes hodinu hry jen o deseti.

Úvod zápasu přinesl vyrovnaný boj, který přerušila v 5. min. na utkání v krajské I. A tř. málo vídaná věc a to, že na popud pomezního zastavil hlavní rozhodčí hru kvůli tomu, že na hřišti chyběly všechny čtyři rohové praporky… Po jejich dodání pořadatelem pak utkání mohlo pokračovat.

A nyní již raději k vlastnímu utkání. V 7. min. se dostal do zajímavé šance domácí střelec Neužil, ale poslední dotyk míče mu nevyšel a chýnovská obrana nebezpečí odvrátila.  To hosté naložili se svou první gólovou šancí daleko lépe, když se po výborné kombinační akci na levé straně dostal ve 14. min. k odraženému míči Václav Hruška a domácí brankář Kuník na jeho střelu k levé tyči nedosáhl (0:1).

To byla pro domácí hráče sprcha a v úvodu utkání byli aktivní hrou hostů evidentně zaskočeni. Chýnovští si vypracovali ještě dvě dobré příležitosti, ale Doubrava ve 21. min. hlavičkoval v dobré pozici vedle a hned o dvě minuty později vyrazil Kuník jen konečky prstů střelu z úhlu od Vl. Hrušky.

Pak však přišel ve 26. min. moment, který hodně výrazně ovlivnil další průběh zápasu. Po zbytečném a nic neřešícím faulu ve středu hřiště uviděl v ruce v některých situacích nepřesného hlavního rozhodčího Valeše druhou žlutou a tedy červenou kartu chýnovská opora a střelec úvodní branky zápasu Václav Hruška.

Domácí favorit samozřejmě vycítil svou šanci obrátit skóre a pomalu získával v zápase trvalejší územní převahu. Ve 36. min. ještě chýnovský gólman Průša vychytal v gólových šancích dvakrát Neužila, ale ve 43. min., kdy již to vypadalo, že hosté své vedení do poločasu udrží, tak se Neužil proměnil v nahrávače a připravil branku pro Šmída, který Neužilův  střílený centr těsně před Průšou usměrnil do sítě (1:1).

Minutu před tím se ale krásně uvolnil před pokutovým územím domácích chýnovský Kavka, ale jeho tvrdá střela skončila těsně vedle za již překonaným Kuníkem a v ochozech to hodně hlasitě zahučelo.

Do druhého poločasu nastoupila obě dvě mužstva beze změn a domácí se začali čím dál více tlačit před chýnovskou branku. Hned v 51. min. se dostal zcela sám před Průšu domácí Škarda, ale hosty zachránila ještě levá tyč. Na druhé straně zahrozili také Chýnovští, kdy unikl v 56. min. domácí obraně M. Rabiňák, ale ve stoprocentní šanci těsně minul. Z protiútoku se dostal v 57. min. do další šance opět sezimovoústecký Škarda, ale z úhlu nemířil přesně. Skóre se tak měnilo v 62. min., kdy zahrávali domácí z pravé strany trestný kop a po nacvičeném signálu usměrnil míč do odkryté branky domácí kanonýr Neužil (2:1).

V 69. min. zahrával domácí Škarda z ideální vzdálenosti 18 metrů trestný kop, ale jeho tvrdý projektil skončil těsně nad Průšovou brankou. Šok mohl přijít pro domácí celek v 70. min., kdy po obrovské chybě brankáře Kuníka střílel ze třiceti metrů do zcela opuštěné domácí branky střídající Havlík, ale ke smůle hostů trefil pouze břevno. A domácí fanoušci si zhluboka oddechli, že to bylo slyšet až na druhou stranu blízké řeky Lužnice…

O dvě minuty později měl pak rozhodnutí na své kopačce domácí útočník Bartáček, ale jeho střelu vykopl z brankové čáry vracející se J. Rabiňák. Poté se dostali do dvou šancí i v deseti hrající hosté. V 77. min. střílel na Kuníkovu branku pohotově chýnovský Pták, ale trefil jen nohy domácího obránce Škrábka a v 81. min. Mareš z otočky vystrašil u pravé tyče domácího gólmana.

V nastaveném čase šel dvakrát zkusit štěstí do pokutového území domácích i chýnovský gólman Průša, ale domácí (v sestavě s několika hráči z vyšších soutěží) si již své vítězství zkušeně pohlídali a připsali si do tabulky další tři body. Na rozdíl od chýnovského mužstva, které utrpělo již třetí porážku v řadě a zůstává tak před podzimním posledním zápasem stále na pouhých jedenácti bodech…

Hodnocení zápasu domácím trenérem Miroslavem Jelenem: „V první půli jsme si nechali od dobře hrajících hostů dát gól a hrál se vyrovnaný duel. Důležité bylo pro vývoj zápasu vyloučení chýnovského Václava Hrušky a pak naše vyrovnávací branka těsně před poločasem. O přestávce jsem hráče nabádal, že Chýnovští budou o deseti hrát hodně zataženě a že musíme být stále trpěliví a pak vítězný gól vstřelíme. Nakonec se nám to podařilo, ale zápas byl napínavý až do posledních vteřin.“

Hodnocení zápasu trenérem hostů Josefem Holubem: „Chtěli jsme si odvézt ze Sezimova Ústí nějaké body, ale to se nám nepodařilo. Úvod byl z obou stran takový vlažný, ale pak se nám podařilo dát úvodní gól a hráli jsme vyrovnanou partii. Pak však přišla na naší straně velmi brzy zbytečná červená karta, soupeř využil svou kvalitu a nakonec pro sebe rozhodl ve druhé půli o všech třech bodech. My jsme měli ve druhém poločase, ač oslabeni o jednoho hráče, dvě čisté gólové šance, ale bohužel ani jednu jsme neproměnili. Teď nás čeká v posledním utkání na domácím hřišti v sobotu mužstvo Nová Včelnice a musíme se na tohoto soupeře řádně připravit.“

Sokol Sezimovo Ústí – FC Chýnov 2:1 (1:1)

Góly: 43. Šmíd, 62. Neužil - 14. Václav Hruška. Rozhodčí: Valeš - Jelínek, Ernst. ŽK: 3:3 (Kupka, Šmíd, Škrábek - Václ. Hruška 2, Pajer), ČK: 0:1 (26. Václ. Hruška). Rohy: 4:4, 70 diváků.

Sez. Ústí: Kuník – Pavelka (86. Nikl), Mikuláštík, Škrábek, Fišer - Kupka, Bartáček (63. Ott), Kukučka, Škarda (90. Červ) – Neužil, Šmíd.  Trenér Miroslav Jelen.

Chýnov: Průša – Pajer, Doubrava (68. Havlík), Rytíř, J. Rabiňák – Vl. Hruška, Kavka, Václ. Hruška, Štrouf (81. Vácha) – M. Rabiňák (59. Pták), J. Hruška (75. Mareš). Trenér Josef Holub.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer
 


 
Reklama