Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Hluboká se stala podzimním mistrem, Mirovice si polepšily výhrou v Dražicích

 
neděle, 5. listopadu 2023, 10:50, aktualizováno 5. listopadu 2023, 17:50

Jihočeský kraj – V předposledním podzimním kole si Hluboká s předstihem zajistila titul půlmistra. Suverén první poloviny zvítězil v Milevsku a na špici drží již šestibodový odstup. Třeboň ztratila remízou v Oseku, na druhý flek se posunul vítězně naladěný Olešník po zvládnutém derby s Týnem. Nováček Mirovice odvezl všechny body z Dražic, Protivín smazal v desíti dvougólové manko se Strakonicemi. Konto posledních Semic se po souboji u Malše nerozrostlo. Z vítězství se radoval předposlední Jankov, který šťastným gólem zdolal T. Sviny.

Malšané porazili poslední Semice jasně 4:1. Z úvodního náporu nastřelili dvakrát brankovou konstrukci. Zelenobílí vedli už před půlí 2:0 po brankách Navrátila a Kadlece. Hosté krátce po pauze snížili pěknou střelou P. Keclíka, ale Roudenští žádné drama nepřipustili a zaslouženou výhru pečetili o chvilku později Šrámkem a vydařenou Navrátilovou ranou, která s pomocí tyče skončila v síti. V závěru se vyznamenali oba brankáři, domácí Hošna a semický Vondrášek. „V posledním domácím střetnutí jsme se rozloučili vítězstvím a ještě zajíždíme do Svinů. Jako nováček jsme s podzimem maximálně spokojení,“ poznamenal po utkání kouč Rudného Pavel Cepák, jehož tým potvrdil roli černého koně soutěže.

Utkání v Protivíně začalo pro domácí šokem. Během dvanácti minut dvakrát inkasovali, Váverka zlikvidoval tutovku hostí, sami dvě vyložené šance nedali a ve 22. minutě šel J. Vorel pod sprchy za faul na pronikajícího Bílého. Protivín byl jako opařený, přesto se postupně z šoku oklepal a i v deseti soupeře přehrával. Strakoničtí překvapivě přestali hrát aktivně, zatáhli se v devíti před vlastní šestnáctku. Po obrátce domácí výsledek během tří minut srovnali a Junior přehrávali. Ten si dopředu nic nevytvořil, až v samotném závěru, kdy už domácím docházely síly, mohl z brejku rozhodnout. Ale ani Protivínští si během druhé části nedokázali vytvořit šance, aby výsledek otočili úplně. „Před zápasem bychom bod brali, ale po zápase má trošku kyselou přichuť,“ uvedl strakonický trenér Přemysl Šroub.

Milevsko se v posledních zápasech střelecky trápí a platilo i v domácím duelu s vedoucí Hlubokou. Po dvou bezgólových zápasech s Třeboní a v Třeběticích prohráli s lídrem přeboru gólem Picky ve 30. minutě z pokutového kopu za faul. „Myslím, že jsme proti prvnímu celku soutěže odehráli nejlepší zápas, co jsme zatím u týmu,“ uvedl Tomáš Smrčina, kouč vzduchotechniků. Hluboké patřil nástup, nastřelila tyč. V dalším průběhu bylo domácí Hluboké minimálně vyrovnaným protivníkem. „Během zápasu měla naše hra parametry, které od kluků chceme a vytvořili jsme si i jasné gólové šance. Bohužel jsme s nimi naložili jako v posledních zápasech. To nás pak stojí body,“ mrzelo Smrčinu. Milevští hráli posledních 20 minut bez vyloučeného Kotrby, ale konec devítizápasové série bez porážky neodvrátili.

Osek se dokáže na domácí půdě vytáhnout proti favoritům. Jako jediný sebral dva body neporažené Hluboké a pouze s remízou odtud odjížděla i druhá Třeboň. Jiskru to stálo sešup na třetí příčku. Oseckým citelně scházeli stoper Carda a ofenzivní Hosnedl, Třeboni zase klíčový útočník Průcha. Na góly došlo až v závěrečné čtvrthodince. V 75. minutě se po Brabcově úniku a centru do vápna prosadil Jakub Říský. To už měla Třeboň výraznou převahu. „Posledních 25 minut nás soupeř přehrával. Škoda smolně obdrženého gólu devět minut před koncem,“ mrzelo oseckého Jindřicha Dejmala, který v minulosti trénoval i Třeboň. Domácí obrana fungovala na výbornou, favorita do vážnější šance nepustila, až v 81. minutě se s dávkou štěstí prosadil, když jeden ze stoperů při odkopu uklouzl, toho využil Radosta a zajistil Třeboni aspoň bod. „Měli jsme šance na to, abychom vyhráli. Bohužel nám to tam nepadá. Je to pro nás ztráta, Osek jsme herně přehráli,“ řekl třeboňská lodivod Karel Bicenc.

Důležité střetnutí s nováčkem z Mirovic Dražice nezvládly. Nedokázaly navázat na předchozí výkony a s Mirovicemi těsně prohrály. Už v 10. minutě překonal brankáře Počinka hostující kapitán Císař. Po gólu volala především hlavička F. Čadka, která zblízka letěla vedle tyče. „Kdybychom o půli vedli o 3-4 branky a po přestávce přidali další, nikdo by se nedivil. Ústřední postavou byl domácí gólman. Ten držel domácí ve hře až do konce utkání a nakonec z toho bylo drama,“ sdělil k první venkovní výhře mirovický trenér Michal Čadek. Domácí se snažili do posledního hvizdu sudího vyrovnat, hrozili především ze závarů, ale překonat spolehlivě chytajícího Čejdíka nedokázali. Pro Dražice to byla již desátá podzimní porážka.

Olešník z posledních dvanácti zápasů dokázal jedenáctkrát naplno bodovat. Tři body z derby a klopýtnutí Třeboně jej vynesly na druhou pozici za suverénní Hlubokou. V derby Olešníka s Týnem se potkali trenéři a bývalí spoluhráči Roman Chlumecký s Václavem Marešem. Olešník opět bez slavného internacionála si vytvořil náskok už v desáté minutě Řepou. „My jsme si vzápětí vytvořili několik šancí ke skórování, a kdybychom některou z nich proměnili, mohl zápas vypadat třeba úplně jinak,“ posteskl si týnský trenér Mareš, jehož svěřenci netrefili ani prázdnou branku. „Těžko pak můžeme pomýšlet na lepší výsledek,“ kroutil hlavou. Obrana Olympie si i ve druhé půli vybrala po deseti minutách slabší chvilku a Vojta pojistil náskok Olešníku. Závěrečnou snahu Týnských utnulo vyloučení Gutwirtha.

Předposlední podzimní kolo bylo završeno v Jankově, kam mimo Spartakovců z Trhových Svinů dorazil také poctivý podzim. V Precis aréně se hrálo za silného větru, který hráčům notně komplikoval život. I proto to nebyl fotbal nikterak k pokoukání, spíše boj o každý metr hřiště. Zápas rozhodla jediná branka, která byla navíc značně kuriózní. Na Hüttnerův pas za obranu ve 12. minutě se vydal Hájek, ovšem u míče byl dříve vyběhnuvší gólman Brůha, který balón při odkopu napálil právě do útočníka Jankova a od něho se odrazil do prázdné branky. Dvě minuty před pauzou byli hosté blízko vyrovnání, míč poskakoval po brankové čáře, ale než ji přešel, stihl ho do bezpečí odklidit Honner. Po změně stran bylo šancí jako šafránu. Tu největší poslal jankovský Točík do tyče. Sviny měly platonický tlak, ovšem k žádné šanci vedoucí k vyrovnání se v podstatě nedostaly.

Víkendové kolo bylo jedno z mála, v němž zvítězili všichni tři nováčci. V neděli dopoledne se ve výborném světle představily Třebětice v Rudolfově, který stále postrádal maroda Pouzara. Hosté čtyřikrát po sobě nevyhráli a o to s větší chutí vstoupili do utkání. Zahájili aktivně, ale jejich snahu zchladil po dvaceti minutách vydařenou ranou domácí Peiger, na kterou byl brankář Zejda krátký. V závěru vyrovnaného poločasu dominovaly Třebětice. Kapitán Roman Nehyba nechytatelnou střelou vyrovnal a minutu před přestávkou dokonal zvrat Vojtěch Habr. „Druhé dějství jsme byli lepším týmem a vedení jsme ještě navýšili a měli i další příležitosti. Domácí hrozili z brejkových situací, které se nám dařilo eliminovat. Myslím, že naše vítězství je zasloužené,“ pochvaloval si po druhé venkovní výhře trenér Marek Černoch.

Výsledky 14. kola krajského přeboru


Malše Roudné - FC AL-KO Semice 4:1 (2:0)

Góly: 27. a 68. Navrátil, 43. Kadlec, 56. Šrámek - 51. P. Keclík.

TJ Dražice - SK Mirovice 0:1 (0:1)

Gól: 10. Císař.

TJ Osek - TJ Jiskra Třeboň 1:1 (0:0)

Góly: 75. J. Říský - 81. Radosta.

FK Protivín - FK Junior Strakonice 2:2 (0:2)

Góly: 50. Kulík, 52. J. Pícha - 2. Pomej, 13. Štöger. ČK: 1:0 (23. J. Vorel).

FK Olešník - FK Olympie Týn n/Vlt. 2:0 (1:0)

Góly: 10. Řepa, 55. Vojta. ČK: 0:1 (77. Gutwirth).

FC ZVVZ Milevsko - TJ Hluboká nad Vltavou 0:1 (0:1)

Gól: 30. (pen.) Pecka. ČK: 1:0 (71. Kotrba).

SK Rudolfov - FK Sokol Třebětice 1:3 (1:2)

Góly: 22. Peiger - 42. R. Nehyba, 44. Habr, 77. F. Nehyba.

SK Jankov - Spartak Trhové Sviny 1:0 (1:0)

Gól: 12. Hájek.

Napsal(a) Redakce | Foto Lenka Průchová, Jan Škrle, Ján Honza
 


 
Reklama