Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Porážka s Pardubicemi: Dynamo se prezentovalo nejbídnější hrou za několik posledních let

 
sobota, 28. října 2023, 19:23

České Budějovice – Po debaklu 0:4 na hřišti obhájce titulu Sparty neskórovali fotbalisté Dynama ani v domácím prostředí a podlehli 0:1 Pardubicím, s nimiž měli stejný počet deseti bodů a dýchali jim na záda ze 14. příčky. Za odvedený výkon si nezasloužili bodovat a pokud se brzy nezvednou, čeká je boj o záchranu.

Od zahajovacího výkopu byli aktivnější hosté a přestože nepředváděli nikterak exkluzivní fotbal, alespoň se snažili hrát dopředu a vybojovali si standardní situace. Jejich střelecké pokusy směřovaly mimo budějovickou branku, ale to platilo jen do 9. minuty, kdy se dvojice útočících hráčů natlačila z levé strany do pokutového území a střelou k zadní tyči se prosadil Tomáš Zlatohlávek, který nahradil v sestavě nemocného Pavla Černého. Byl to jeho premiérový gól v soutěži.

Z domácího týmu na sebe upozornil ve 24. minutě Musa Alli, jenž jako první z černobílých poslal míč mezi tyče. Pro brankáře Viktora Budinského však střela představovala více méně příležitost k rozchytání. O tři minuty později zkusil zdálky po zemi vypálit juniorský reprezentant Samuel Šigut, ale v rozběhnuté akci, kdy mu nabíhali spoluhráči, si počínal poněkud zbrkle a mířil mimo branku. Potom ještě Jakub Hora z trestného kopu hledal před soupeřovou brankou hlavičkujícího Lukáše Havla, pomezní rozhodčí však odmávl ofsajd. Střelecký pokus z větší vzdálenosti si připsal také pardubický Michal Hlavatý.

Chyběla energie

Při skromném výčtu příležitostí zůstával výkon Jihočechů nesourodý a téměř bezkrevný. Trenéři reagovali dvěma změnami v sestavě již ve 34. minutě a střídající Quadri Aderidan se jim málem odvděčil krátce před přestávkou. Z otočky vyslal levačkou nebezpečnou střelu, jenže míč proletěl vedle levé tyče. Tentýž hráč potom ještě bez úspěchu centroval zprava na Jiřího Skaláka.

Zlepšení na straně domácích nepřinesla změna stran ani další změny v sestavě. Hráči se jen sporadicky přibližovali k pokutovému území Východočechů a jejich akce či spíše pokusy často skončily, sotva začaly. Pardubický Tomáš Zlatohlávek z úniku v 67. minutě zkoušel vylepšit skóre, jeho střela však proletěla kolem pravé tyče. Utěšenou ránu z levé strany vyslal v 72. minutě čerstvě střídající Tomáš Solil, ale gólman Dávid Šípoš byl připravený.

Rozhodčí nastavil zápas o čtyři minuty, což budějovickému týmu nikterak nepomohlo. „Od první minuty jsme od hráčů necítili energii. Všechno, co v utkání předvedli, bylo špatně. Nenašli způsob, jak se dostat do tempa. Byl to tak slabý výkon, že jsme nemohli pomýšlet ani na bod. Všude jsme byli pozdě, prakticky jsme nepředvedli vůbec nic,“ pravil rozpačitě trenér Marek Nikl.

SK Dynamo Č. Budějovice – FK Pardubice 0:1 (0:1)

Gól: 9. Zlatohlávek.
Rozhodčí: Petřík – Dresler, Bureš.
ŽK: 2:0 (53. Skalák, 64. Aderidan).
Diváků:
2 238.

SK Dynamo: Šípoš – Havel, Mat. Nikl, Králik, Trummer – J. Hora (61. Hubínek) – Čermák (34. Aderidan), Hellebrand (34. Suchan) – Šigut (61. Osmančík), Alli – Skalák (84. V. Hora). Trenéři Marek Nikl a Tomáš Zápotočný.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama