Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Pouťový zápas se Lišovu vydařil. Porazil první Sokol S. Ústí

 
středa, 4. října 2023, 13:17

Lišov – Domácí skeptikové měli před zápasem jasno, na pouť se většinou prohraje a ještě ten posílený Sokol, to zas bude mazec. Obměněné mužstvo domácích mělo jiný náhled a od začátku zápasu udávalo tempo hry, ale také se stejnou (ne)produktivitou.

Ve 3. minutě volný Pechoč hlavičkoval míč z malého vápna vedle branky. O dvě minuty později centroval z levé strany Jakub Šachl, míč si našel na penaltě Bouchal a prvním dotekem jej poslal vedle brány.  V 7. minutě obehrál Kovačič stopera hostů a pronikl s míčem na hranici vápna, odkud nastřelil jen dobře vyběhnuvšího Kuníka.

Ve 12. minutě zahrozili hosté, když Mikuláštík zahrál míč za obranu na půlce hřiště, ale u něj byl nedříve Kukučka a lobem překopl vracejícího se Dejčmara, míč však skončil vedle branky. Ve 23. minutě rozehráli hosté trestný kop „nakrátko“, Neužil však poslal míč daleko vedle. V 25. minutě obral Mikuláštíka o míč Kovačič a pronikal zprava k hranici vápna, polovysokým centrem našel před bránou Pechoče, který míč netrefil dobře a usměrnil jej vedle brány.

Domácí zahrávali od začátku tři rohové kopy, které byly nebezpečné a domácí diváci při druhém požadovali penaltu. Dočkali se při čtvrtém, ale již přímo gólu, když na přetažený nákop Kovačiče naběhl Mlýnek a přesnou hlavičkou umístil míč ke vzdálenější tyči - 1:0.

Vzápětí mohli hosté vyrovnat, po rychlém protiútoku zakončoval před bránou Kukučka, ovšem míč překopl. Ještě ve 43. minutě zahrozil kanonýr Neužil, když prošel obranou a kousek před vápnem tvrdě vystřelil. Dejčmar bravurně vyrazil míč do pole a obrana jej odkopla.

Lišovští začali druhý poločas poměrně rozháraně a méně koncentrovaně, což hosté využili k několika vesměs sraženým střelám a Dejčmar vychytal, co prošlo a sklidil potlesk zejména za zneškodnění umístěných hlaviček Neužila a Pavelky.

Po deseti minutách se konečně dostali domácí do pohody, když nejprve Bouchal vysunul uličkou Pechoče, který v plném běhu asi ze dvaceti metrů ještě branku přestřelil. Nicméně v 56. minutě již všechny rozjásal. Na Shýbalův odkop v nouzi k rohovému praporku nejdřív zareagoval Kovačič, který si trochu pohrál s míčem i obráncem a nacentroval jej před bránu, kde zůstal volný Pechoč a hlavou se už nemýlil - 2:0.

Skóre se už do konce nezměnilo, zápas byl pořád otevřený a s příležitostmi na obou stranách. Nejvíce zaujala Račákova bomba do spojnice, po dobře zahraném rohu míč z Trantýrovy hlavičky z brankové čáry vykopával Hlaváč, Kovačičův povedený obstřel pravého vinglu a těsně před koncem vrátil míč do skrumáže před branku Bartáček a Neužil trefil břevno a vyšel na podzim poprvé gólově naprázdno. Nakonec i ortodoxní skeptici zatleskali oběma mužstvům i s douškou, že ta pouť nemohla lépe dopadnout. 

Jiří Beneda, trenér Lišova: „Konečně po dlouhé době z naší strany povedený zápas, v němž jsme se sešli v dobré sestavě. Soupeř byl kvalitní, ale myslím, že jsme vyhráli zaslouženě, jelikož jsme ještě pár dalších šancí neproměnili.“

SK Lišov – Sokol Sezimovo Ústí 2:0 (1:0)

Branky: 27. Mlýnek, 54. Pechoč. Rozhodčí: Frček – Rothschedl, Handšuh. ŽK: 2:4 (Mlýnek, Šachl J. – Kupka, Trantýr, Fišer, Pavelka). Diváci: 95.

SK Lišov: Dejčmar – Mlýnek, Shýbal, Kándl, Hlaváč – Šachl J. (65. Račák, 73. Fiktus), Červenka, Bouchal, Šachl M. (15. Faktor, 90. Průša) – Kovačič (85. Kandl), Pechoč. Trenér: Beneda.

S. Ústí: Kuník – Kupka, Trantýr, Fišer, Mikuláštík (33. Škrábek), Ott, Neužil, Pavelka (63. Bartáček, Kukučka (83. Hladík), Šmíd, Doubek. Trenér Jelen.

Napsal(a) Jiří Hart | Foto Katka Červenková
 


 
Reklama