Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Komentáře z laviček po víkendovém kole krajského přeboru

 
pondělí, 28. srpna 2023, 20:14

Jihočeský kraj – Přebor kraje má po třetím kole nového lídra. Stal se jím zcela zaslouženě nováček Malše Roudné. Vítězně zvládl i třetí střetnutí, v němž dosud nepokořenému Protivínu nastřílel úctyhodných sedm gólů. Bez bodové ztráty zůstává také ambiciózní Hluboká, která dohrávala derby v Olešníku v devíti. Padly rekordní čtyři hattricky, o které se postarali Lukáš Gažák (T. Sviny), mirovický Matěj Štochl, Martin Vlk z Roudného už v první půli a milevský Daniel Petřík to zvládl s pomocí dvou penalt.

Výsledky 4. (3.) kola krajského přeboru


Spartak Trhové Sviny - SK Rudolfov 5:0 (3:0)

Góly: 39., 87. a 89. L. Gažák, 9. Tomek, 45. J. Macák. Rozhodčí: Kollmann - Krčín, Nedvěd. ŽK: 2:1 (D. Kodras, Kolář – Peiger). Diváků: 100.

T. Sviny: Popovič - D. Kodras, L. Macák (59. Zítek), Valut, Tomek - D. Brůha, O. Hruška, Chromčák (59. Šafránek) - M. Kodras (80. Kolář), L. Gažák.

Rudolfov: Jasenský - Tyrpák, Novotný, Dvořák - Vejvar (66. Hajný), Pouzar, Šindelář, Boček (46. Bláha), Peiger - Fischer, Tlamsa (46. Toman). Trenér Nárovec.

Nejlepší hráči: L. Gažák, Popovič - Jasenský

Martin Písko (trenér T. Svinů):Na zápas s Rudolfovem jsme se dobře připravili a až na nějaké chyby jsme ho zvládli dobře. První poločas byl vyrovnaný a po gólu Tomka v 9. minutě jsme zbytečně přestali hrát a nabídli hostům šance k vyrovnání. Naštěstí nás podržel gólman Popovič a my do přestávky zápas rozhodli góly Gažáka a Jiřího Macáka. Druhý poločas už byl v naší režii a jen škoda, že góly nepadly dříve a čekalo se na ně až do 87. a 89. minuty, kdy hattrickem ukončil zápas Lukáš Gažák.“

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „Naprosto zasloužená výhra domácích, kteří předvedli velmi dobrý a kvalitní výkon. Mimo pěti gólů si vypracovali řadu dalších šancí. My jsme nějaké příležitosti v průběhu zápasu také měli, s těmi si ale dokázal poradit domácí brankář. Navíc jsme absolutně nezvládli závěr zápasu, kdy jsme během dvou minut dvakrát inkasovali a odvezli si tak nepopulárního „bůra“. I přes pět obdržených branek byl naším nejlepším hráčem brankář Erik Jasenský.“


FK Olešník - TJ Hluboká nad Vltavou 0:2 (0:1)

Góly: 39. Kadlec, 80. Pecka. Rozhodčí: Šťastný - Vican, Boček. ŽK: 3:6 (Martinec, Lafata, Vojta – Hrachovec 2, Kössl 2, Antoš, K. Kadlec). ČK: 0:2 (60. Hrachovec, 88. Kössl). Diváků: 300.

Olešník: Tomášek - Miklík (88. Vrážek), Nohava, Kalášek, Vojta (83. Pavlík) - Toth, Beko, Szó, Martinec - Řepa, Lafata. Trenér Chlumecký.

Hluboká: Pavelec - Kössl, M. Otepka (56. Rottenborn), Antoš, Hrachovec - Kolafa (51. Tauber), Rubick, Kadlec (84. Křiváček I), Škoda (90. Pilný), Pecka - Píša (72. Krejčí). Trenér R. Otepka.

Nejlepší hráči: nikdo - celý tým

Roman Chlumecký (trenér Olešníka): „Po výprasku v Roudném nás čekala Hluboká. Chtěl jsem po hráčích, aby k zápasu přistoupili mnohem zodpovědněji než minule a odmakali jej. Utkání jsme prohráli, ale myslím si, že by mu spíše slušela remíza. Škoda, že jsme neproměnili tutovou šanci v prvním poločase, protože by to měli hosté, kteří vstřelili gól před odchodem do šaten, složitější. Druhou půlku jsme opticky měli více ze hry i díky oslabením hostů z důvodu vyloučení, ale když byla nějaká šance, tak jsme s ní nenaložili dobře nebo ji chytil gólman. V závěru si to hosté zkušeně pohlídali a z brejku vstřelili ještě jednu branku. Příští týden nás čeká nepříjemný Protivín. Je třeba se na něj pořádně nachystat.“

Petr Kadlec (trenér Hluboké): „Před velmi slušnou diváckou návštěvou se odehrávalo zajímavé utkání. Domácí se prezentovali v úplně jiném světle, než minulé kolo. Hrálo se nahoru dolů, ve svižném tempu. My jsme měli několik zajímavých standardních situací, na druhé straně jsme největší šanci domácích přečkali, když Otepka pohotově odvrátil střelu do odkryté části branky. V závěru prvního poločasu jsme se ujali vedení z akce po naší levé straně a učebnicově zavřené zadní tyči na straně druhé. Druhý poločas se nám po čtvrthodině hry zkomplikoval, když jsme šli po udělené červené kartě do deseti. Očekávaný tlak domácích však větší šance nepřinesl a deset minut před koncem jsme z rychlého protiútoku do otevřené obrany navýšili vedení, když se prosadil Pecka. V nervózním závěru jsme ještě šli po další červené do devíti, ale na pokus o nějaký zvrat už domácí neměli dostatek času.“


SK Mirovice - FK Sokol Třebětice 4:3 (3:1)

Góly: 6., 28. a 78. M. Štochl, 37. Císař – 8. P. Švarc, 71. (pen.) O. Černoch, 75. V. Švarc. Rozhodčí: Kaštánek - Smola, Němec. ŽK: 4:2 (Peterka, Císař, J. Štochl, Janota - R. Nehyba, O. Černoch). Diváků: 200.

Mirovice: Čejdík - Mařík, J. Štochl, Kocourek, M. Viták (60. Huleš) - R. Převrátil  - J. Převrátil (63. Vondrák), Císař, Janota, Peterka (74. Král) - M. Štochl (90. Jelínek). Mužstvo vedl asistent Huleš.

Třebětice: Pokorný - V. Novák, O. Černoch, Trávníček, Tříletý - V. Švarc, Habr (67. D. Kelbler), R. Nehyba, F. Nehyba, P. Švarc - M. Kelbler. Trenér M. Černoch.

Nejlepší hráči: M. Štochl, Janota, Císař – R. Nehyba, O. Černoch

Michal Huleš (asistent trenéra Mirovic): „Pro nás to byl velmi důležitý zápas proti silnému soupeři. Potřebovali jsme ho zvládnout, protože následně jedeme dvakrát ven k těžkým soupeřům a jet tam s tím, že jsme prohráli, by pro nás bylo složité. Začátek zápasu byl vyrovnaný, pak se nám podařilo vstřelit vedoucí gól, ale musím říct, že soupeře to ještě více nakoplo a začal velice dobře kombinovat. Přehrával nás a vyústěním tlaku byl vyrovnávací gól na 1:1. Mrzí mě, že jsme jej dostali dost brzy po našem vstřeleném gólu. Měli jsme problémy hlavně ve středu hřiště, ale dvěma góly se nám podařilo strhnout vedení na 3:1 po prvním poločase. Do druhé půle jsme změnili rozestavení, vyztužili jsme více střed a na našem výkonu to bylo znát. Hra se více vyrovnala a hosté už nebyli schopni nás tolik otevírat. V 70. minutě přišla pro hosty penalta a snížili na 3:2. Za pár minut se jim podařilo vyrovnat krásnou střelou ze třiceti metrů na 3:3. Pak měli hosté sérii rohů, kde nás podržel gólman. Musím říct, že nás vyrovnání nepoložilo, začali jsme se více tlačit dopředu a vyústěním byla krásná střela našeho nejlepšího hráče na hřišti Matěje Štochla na 4:3. Pak už jsme výsledek udrželi až do konce zápasu. Musím sportovně uznat, že kluci z Třebětic se u nás prezentovali kombinačním fotbalem a myslím si, že je to jen otázkou času, kdy začnou naplno bodovat.“

Marek Černoch (trenér Třebětic): „Opět se bohužel musím opakovat, nesehráli jsme vůbec špatné utkání, bodově však zůstáváme na nule. Musím říci, že opravdu jen naší hloupostí. V tomto zápase nás porazil výborný Matěj Štochl, kterého naši hráči nechali třikrát skórovat, když mu dopřáli luxusní prostor pro vstřelení všech branek. Myslím, že jsme byli herně lepším týmem, snažili jsme se o konstruktivní výstavbu od zadních řad a soupeře jsme tím přehrávali. Ten vyrážel k rychlým brejkovým situacím, které měl hodně nebezpečné a kvalitně zvládnuté. V prvním dějství po našem vyrovnání jsme soupeře zatlačili a v největším tlaku paradoxně dvakrát inkasujeme. V druhé půlce jsme se opět tlačili dopředu, podařilo se nám vyrovnat, to bychom ale nebyli my, abychom si po pár minutách opět nechali dát branku, která znamenala tři body pro dobrý tým Mirovic.“


Malše Roudné - FK Protivín 7:2 (4:1)

Góly: 3,.12. a 45. (pen.) Vlk, 56. a 64. Kadlec, 28. P. Cepák, 87. Goretki – 8. Kozák, 63. Petr. Rozhodčí: Dimitrov - Pečenka, Švec. ŽK: 4:5 (Vogl, Malý, Havlíček, Zíka – Štěpka, Adam, Z. Vorel, J. Pícha, V. Pícha). Diváků: 300.

Roudné: Havlíček - Zíka (46. Zachař), P. Cepák, Malý (68. Mart. Zach), Vogl (65. Pazourek) - Navrátil (56. Goretki), Míka, Wohlgemuth, Šrámek - Vlk (56. Holý), Kadlec. Trenér P. Cepák st.

Protivín: Branštýl (55. V. Pícha) -  J. Pícha, Z. Vorel, Mir. Zach, Leroy Abawata - Hrachovec, Štěpka (73. Sháněl), Dan. Bečvář, J. Vorel, Kozák - Petr. Trenér Říha.

Nejlepší hráči: Vlk, Kadlec, celý tým - Petr

Pavel Cepák (trenér Roudného): „Krásný výsledek, hodně gólů, ale zápas se lámal za stavu 3:1, kdy hosté neproměnili penaltu a my ji těsně před poločasem dali. Tím jsme odskočili na rozdíl tří branek. Druhý poločas jsme dominovali a přidali další tři góly. Neproměnili jsme ještě řadu dalších šancí, výsledek mohl být ještě vyšší. Vrátili se nám kluci do sestavy, některé jsme šetřili, ale příležitost jsme dali všem. Tři obránce jsme měli pod žlutou kartou, proto jsem je střídal. Čekají nás další důležité zápasy. Vstup do sezony je pro nás nevídaný. Jsem rád, že fanoušci chodí a baví se fotbalem. Z toho máme velkou radost. Cítí to i hráči na hřišti. A všechny to baví. Snad nám forma vydrží co nejdéle. Máme devět bodů, panuje maximální spokojenost, ale zůstáváme na zemi. Navíc pořád je co zlepšovat.“

Miroslav Říha (trenér Protivína): „V defenzivní činnosti jsme tentokrát propadli, domácí toho náležitě využili a s chutí si zastříleli. Zápas jsme mohli zdramatizovat před koncem poločasu za stavu 3:1, kdybychom proměnili pokutový kop. Místo toho jsme z protiútoku naopak gól z penalty obdrželi my. A po poločasovém výsledku 4:1jsme již na domácí neměli. Ti tedy přesvědčivě a zaslouženě vyhráli.“


FC AL-KO Semice - TJ Osek 1:2 (0:1)

Góly: 87. Zborník – 33. J. Říský, 52. Němeček. Rozhodčí: Brych - Dunovský, Petričák. ŽK: 4:3 (J. Keclík, Kačírek, Pšenička, Zborník – Brabec, Černý, Matěj Čapek). Diváků: 90.

Semice: Dvořáček - Sádlo, Holub, Pšenička, Hrdlička - Buchtele, J. Keclík, Zborník, Kačírek (74. Šindelář) - P. Valach (74. Hronek), Linhart. Trenér Vondrášek st.

Osek: Pokorný - Němeček, Carda, D. Říský, Maroušek - Zhyhora (78. Kuneš), Brabec (70. Balogh), Hoch, Matěj Čapek - J. Říský, Černý (85. Zelenka). Trenér Dejmal.

Nejlepší hráči: Holub - Pokorný

Jaroslav Vondrášek (trenér Semic): „Po celý zápas jsme sice byly lepším týmem, vytvářeli jsme si gólové příležitosti, ale skórovat jsme dokázali až pět minut před koncem a Osečtí  si vítězství již pohlídali. Dnes jsme prostě neměli koncového střelce. Soupeř naopak v první půli využil naší chyby, na třetí pokus dostal míč do naší branky a hned v úvodu druhé půle přidal druhý gól. V závěru jsme vytvořili tlak, který vedl pouze k snížení na 2:1. Rozhodně jsme dnes zbytečně přišli o všechny body.“

Jindřich Dejmal (trenér Oseka): „Chválím celé mužstvo za přístup k utkání s cílem vyhrát, což bylo vidět do posledního písknutí rozhodčího. Musím vyzdvihnout výkon našeho mladého brankáře Pokorného, který nás významně v některých momentech podržel. Chtěl bych ještě zdůraznit, že defenzivní činnost celého mužstva byla po celé utkání téměř bezchybná, což bylo základem k našemu vítězství.“  

                


FK Olympie Týn n/Vlt. - FC ZVVZ Milevsko 2:3 (1:1)

Góly: 27. Dobal, 49. Gondek – 16. (pen.), 67. a 72. (pen.) Petřík. Rozhodčí: Krčín - Brych, Petričák. ŽK: 6:7 (Stoklasa, Meidl, Podhradský, Gondek, Dobal, Mezera – Marvan, Mich. Hejl, Mart. Hejl, Volf, J. Hadáček, Kálal, F. Hadáček). Diváků: 120.

Týn: Kubík - V. Pícha (39. Mezera), Stoklasa, Maxa, Meidl - Račák, Podhradský, Dobal, Brom, Gutwirth – Gondek (85. Procházka). Trenér Mareš.

Milevsko: Michal Hejl – Martin Hejl (68. F. Hadáček), Vakoč, Marvan, Kotrba – Volf – Petřík, Souček (61. Kálal), Bártík (55. Süsmilich, 96. Samec), Kortan – J. Hadáček (85. Pich). Trenér Smrčina.

Nejlepší hráči: nehlášeno - Petřík, Volf

Václav Mareš (trenér Týna): „Popravdě se mi tento zápas ani moc hodnotit nechce, přesto krátce. Myslím si, že by zápasu více slušela remíza. Hosté byli v první půlce lepším týmem, my naopak ve druhé, ale přesto jsme zápas prohráli.  Řekl jsem, že se k rozhodčím vyjadřovat nebudu, ale tentokrát musím. Jestli nás ještě někdy bude pískat „pan“ rozhodčí Krčín, tak zůstanu raději doma s rodinou. Tento „pán“ vám bere veškerou sílu a chuť dál pokračovat. Za mé chování se všem omlouvám.“

Tomáš Smrčina (trenér Milevska): „Myslím, že jsme tentokrát byli spíš šťastnější, protože v prvních dvou zápasech jsme podle mě podali lepší výkon. Týn hrál velmi dobře a dělal nám problémy. Mysleli jsme si, že nám jeho velké hřiště bude vyhovovat, chtěli jsme si ho udělat ještě větší do délky, aby se nedostávali jejich hráči po nákopech za naši obranu, ale naopak jsme měli daleko k soupeřům v meziprostorech před obránci. Týn se nebál hrát i pod tlakem po zemi a my jsme s tím měli problémy. Po našem zisku jsme dost často rychle míč odevzdali a nedostávali jsme se tolik do hry. Od domácích jsme se několikrát nechali zatlačit zbytečným couváním v krajích, kdy jsme špatně přebírali hráče. Z takového zápasu jsou pro nás body cenné.“


FK Junior Strakonice - TJ Jiskra Třeboň 0:1 (0:0)

Gól: 90. Průcha. Rozhodčí: Nedvěd - Dimitrov, Leiš. ŽK: 5:3 (Legdan, Třeštík, Kafka, Fajtl, Smola - Hromádka, Průcha, Matoušek). Diváků: 105.

Strakonice: Kozlík - Kafka, Legdan, Fajtl - Váchal, Zahrádka, Třeštík (70. Horník), Smola – Kubeš (74. Štöger), Bílý - Krejčí (87. Tipanic). Trenér Šroub.

Třeboň: Kopecký - Tůma, Širhal, Pánek, Zavadil – Kubata, Matoušek (86. Bicenc), Hromádka, Vrána (46. Schneider) - Vranovský (46. Andres, 90. Candra), Průcha. Trenér Bicenc st.

Nejlepší hráči: nikdo - celý tým

Přemysl Šroub (trenér Strakonic): „Na Třeboň jsme byli dobře připraveni. Věděli jsme, že k nám přijede jeden z nejlepších tymů soutěže a tomu jsme upravili taktiku. Ta nám vycházela do puntíku celých 90 minut. Zodpovědně jsme bránili a vycházeli do rychlých brejků. V prvním poločase jsme měli obrovskou šanci, ale Bílý trefil brankáře. Hosté se do žádné šance nedostali. Druha půle pokračovala ve stejném duchu. Třeboň lepší na balonu a my čekali na naše brejky. Hosté nastřelili tyč, a když už to vypadalo na dělbu bodů, tak jsme nezodpovědně odbránili poslední standardku a dostali gól. Je to škoda. Zodpovědný výkon si pokazíme v poslední vteřině...“

Karel Bicenc (trenér Třeboně): „První i druhý poločas jsme drželi více míč a dobývali obranu soupeře, který se uchýlil k velkému defenzivnímu bránění a snažil se nás nepustit do tempa. Tempo hry bylo pomalé, rozkouskované, což vyhovovalo spíše domácím. V úvodu prvního poločasu podklouzli naši dva hráči a Strakonice měly gólovou šanci, ale naštěstí pro nás jí nevyužily. Vytvořili jsme si několik šancí, ty však skončily v rukavicích brankáře nebo mimo branku. V závěru poločasu po kombinaci v křídelním prostoru přišel pěkný centr a Průcha zakončoval hlavou bohužel těsně vedle. Do druhého poločasu jsme poslali nové dva hráče a chtěli změnit hru. Bohužel se nám nedařila finální přihrávka ve zhuštěném prostoru. Nakonec se povedla až poslední šance. V 90. minutě se Průcha trefil a odvezli jsme si domů všechny body. Chválím celý tým.“


SK Jankov - TJ Dražice odloženo pro nezpůsobilý terén

Náhradní termín středa 13. září od 17.30 hod.


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Petr Vlasák, Lenka Průchová
 


 
Reklama