Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nováček z Třebětic myslí v první řadě na záchranu

 
pátek, 11. srpna 2023, 15:21

Třebětice – Novým místem na mapě jihočeského krajského přeboru je klub z vísky v jihovýchodním cípu jižních Čech. Obec čítá pouhých 337 obyvatel a o to více všichni žijí fotbalem, což ukazovaly divácké návštěvy v průběhu uplynulé sezony. Historický nováček má v úvodu přetěžký los, ale jak v rozhovoru říká úspěšný trenér Marek Černoch, půjdou zápas od zápasu a snad to bude na udržení stačit.

Po dvou postupech za sebou míříte mezi krajskou elitu. Počítáte s tím, že to bude už jiný level?

Jednoznačně, dostali jsme se do společnosti výborných celků a počítáme s tím, že to bude úplně jiné než doposud. V každém zápase budeme nastupovat proti kvalitnímu celku. Těšíme se.

Trénujete už dlouho, zdá se vám, že kvalita soutěží postupně upadá?

Nemohu to objektivně posoudit, v Hradci jsem tým vedl v KP a v divizi, když jsem přišel do Třebětic. Tady jsem tým přebíral v I. B třídě, v které jsem byl poprvé, a následně i poté v I. A třídě. Samozřejmě mám nějaké zápasy nakoukané, z tohoto pohledu byly soutěže ještě asi před pár lety dozadu kvalitnější.

Jak jste se s mužstvem v létě připravovali?

Letní přípravné období nám začalo 12. července a trénovali jsme třikrát v týdnu. Využívali jsme stadionek v Červeném Hrádku, naše plocha prošla ozdravnou kúrou. Sehráli jsme turnaj v Dačicích, tam jsme nejprve prohráli s divizními Tasovicemi 1:3 a poté remizovali s Dačicemi 3:3. Potom nám bohužel zápas zrušil jeden rakouský tým a generálku s Dačicemi nám zhatilo počasí a podmáčený terén. Nicméně teď ve středu jsme absolvovali generálku s FC Jemnicko a zvítězili 3:1.

Jak hodnotíte přípravná utkání, jak jste spokojen s předvedenou hrou?

Se zápasy jsem spokojen. S Tasovicemi to byl velmi kvalitní duel a i přes prohru jsem kluky pochválil. S divizním týmem drželi krok a nebýt zbytečných chyb mohlo to být ještě lepší. I s Dačicemi to bylo zajímavé, prohrávali jsme 1:3 a zápas ještě zremizovali, i když jsme ještě měli šance na otočení výsledku. V generálce jsme vyhráli proti kvalitnímu soupeři, což je před začátkem celkem dobré. Takže s naší hrou jsem byl spokojen, i když chyb tam bylo spousty. Nicméně klady převyšovaly zápory, ale zlepšovat je toho dost.

Došlo v kádru na změny. Kdo odešel? Představte nám vaše nováčky, a co od nich očekáváte.

Jsem rád, že jsme zůstali všichni pohromadě, to byl základ pro další sezonu. V tuto dobu je strašně těžké získat nějakého kvalitního hotového fotbalistu. O něco jsme se pokusili, ale nedopadlo to. I tak si myslím, že jsme náš kádr vhodně doplnili a okysličili. Na pozici brankáře k nám přichází Adam Pokorný z Třeště, kvalitní hráč, který přichází na místo dlouhodobě zrněného Urbánka. Dále z divizní Staré Říše přichází Lukáš Gál, hodně poctivý fotbalista, který se uplatní hlavně v defenzivě, Filip Solař z Telče, mladý šikovný perspektivní fotbalista, který přichází z Vysočiny Jihlava, a Martin Štěpán z Telče.

Máte prázdnou marodku?

Bohužel nemáme. Dlouhodobě zraněné máme dva hráče, brankáře Pavla Urbánka a záložníka Vojtu Bastla. I v přípravě utržili někteří hráči určité šrámy, tak uvidíme, jestli se stihnou dát dohromady do prvního kola.

S čím vstupujete do nové sezony krajského přeboru?

Do sezony vstupujeme s jasným a jediným cílem, pokusit se zachránit tuto soutěž i na další ročník. A chceme opět naše skvělé diváky a sebe bavit zajímavým fotbalem.

Stojí ještě něco za zmínku z vašeho klubu? Máte nějaké letní novinky?

Zrevitalizovala se hrací plocha, což bylo asi nejzásadnější v letní pauze. Jinak, co se týče sponzorů a dalších věcí okolo klubu, je to otázka spíše na manažera klubu Pepu Bastla. Vím jen, že kluci neustále něco vymýšlejí a vylepšují, každý týden mají nějakou novinku. Prostě tím žijí, což se mi moc líbí a fandím jim v posouvání klubu nejen na hřišti.

Koho považujete za největšího aspiranta na prvenství?  Zdá se, že letos není jasného favorita.

Já si myslím, že špička KP bude širší, než byla v loňském ročníku. Dle mého odhadu by na špičce měl hrát už tradičně Olešník, výborný tým má Hluboká, která určitě půjde od začátku za titulem, pokud naváže na skvělé jaro tak určitě Třeboň, myslím si, že i Milevsko pod novým trenérem bude nahoře a v neposlední řadě určitě Roudné, tam je také velká kvalita.

První utkání je vždy trošku speciální, jak se těšíte?

Určitě se těšíme, i když máme hodně těžký začátek. Začínáme v Olešníku, je jen škoda, že nezačínáme doma, na legendu Davida Lafatu by za krásného počasí přišlo tak 700 diváků. Druhé kolo přivítáme Hlubokou, takže těžší vstup do KP už snad ani nejde vymyslet…Ale půjdeme zápas od zápasu a uvidíme, jak se nám bude v této náročné soutěži dařit.

Kádr FK Sokol Třebětice


Brankáři: Václav Zejda, Adam Pokorný, Pavel Urbánek (dlouhodobé zranění)

Obránci: Milan Trávníček, Petr Kelbler, Vojtěch Novák, Petr Švarc, Radim Tříletý, Lukáš Gál, Martin Štěpán

Záložníci: Roman Nehyba, Ondřej Černoch, Filip Nehyba, Vojtěch Habr, Vojtěch Švarc, Jan Chvátal, Filip Solař, Vojtěch Havlík, Vojtěch Bastl (dlouhodobé zranění)

Útočníci: Martin Kelbler, David Kelbler

Realizační tým: Marek Černoch – trenér, Jan Koutný – asistent, Zdeněk Kostelecký - vedoucí týmu, Milan Feherpataky - masér, kustod, Josef Bastl - manažer týmu.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák