Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Staronováček od Vajgaru půjde do divize s omlazeným kádrem

 
středa, 2. srpna 2023, 13:59

Jindřichův Hradec – Po jednoleté pauze se na hradeckém trávníku bude hrát opět divize (postup slavil i dorost). V krajském přeboru byl FK 1910 suverénní, po vydařené sezóně však mužstvo opustilo hned osm zkušených hráčů. Zda se je podařilo nahradit, to se dozvíme v rozhovoru s trenérem Romanem Lukáčem.

Jaká byla z vašeho pohledu letní příprava?

Příprava byla především krátká. Hodně jsme obměnili kádr, účast na trénincích ale byla solidní. Splnili jsme vše, co jsme si naplánovali, ale až nedělní mistrovské utkání ukáže, jak na tom opravdu jsme.

Co vám ukázaly přípravné zápasy?

Zápasů jsme sehráli víc, já bych ale zmínil pouze dvě utkání s těžšími soupeři. Na turnaji v Dačicích jsme se utkali s Tasovicemi. Nehráli jsme špatně, ale v závěrečných vteřinách jsme ztratili vedení a zápas skončil 3:3. Solidní výkon jsme podali také v generálce s Třeboní, kterou jsme porazili 4:0. Trochu nás trápila koncovka, ale snad to zlepšíme.

Došlo k nějakým změnám v kádru?

Odešlo osm hráčů a zatím se nám podařilo přivést čtyři nové. Z dorostu Dynama České Budějovice přišel Adam Licehamr, z Buku bratr Romana Mischnika Michal a z Třeboně přišel Michal Rezek. Čtvrtým nováčkem je Ondřej Praveček z Táborska. Ještě čekáme na Dominika Žiláka z Písku, který doléčuje zranění.

Osm odchozích hráčů, to je docela vysoké číslo. Kdo tým Jindřichova Hradce opustil?

Odešli Toman, Völfel, Blažek, Hulík, Šmíd, Strejček, Koktavý a Škarda.

Co očekáváte od nově příchozích hráčů?

Hodně jsme omladili a od nových hráčů očekávám především mladickou energii a okysličení týmu. Kluci jsou zatím svěží, a věřím, že zůstanou pozitivní i po případném prohraném zápase. Mladému mužstvu se může přihodit, že se občas něco nepovede, tak doufám, že nebudeme věšet hlavy a že uspějeme tak, abychom si divizní příslušnost udrželi i pro příští rok.

Jaké jste si nastavili cíle pro podzimní část?

Při pohledu do loňské tabulky jsem si všiml, že na záchranu by mělo stačit čtyřicet bodů. To znamená, že na podzim bychom jich měli získat minimálně dvacet.

Koho považujete za hlavního favorita soutěže?

Myslím si, že k favoritům soutěže budou patřit Petřín Plzeň, Doubravka a nahoře se jistě bude pohybovat i Soběslav. Uvidíme, jak si povede béčko Domažlic, když třetiligový A-tým významně posílil. Překvapit však může ještě někdo další.

Jak se na nový ročník těšíte vy osobně?

Těším se opravdu hodně, protože máme mladý tým a sám jsem zvědavý, jak budeme v divizi fungovat. 

Soupiska FK Jindřichův Hradec 1910


Brankáři: Tomáš Cettl, Jiří Mazánek

Obránci: Patrik Fical, Petr Hauser, Adam Licehamr, Jonáš Madar, Jakub Rejthar, Michal Rezek

Záložníci: Martin Janák, Jakub Jaroš, Michal Mischnik, Roman Mischnik, Ondřej Praveček, Filip Waník, Dominik Žilák

Útočníci: Filip Votava, Zdeněk Wölfl

Realizační tým: Roman Lukáč – trenér, Jiří Mazánek – asistent, Václav Císař, Kateřina Svobodová – vedoucí mužstva.
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Miroslav Jánský
 


 
Reklama