Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy: Třetiligisté měli dostaveníčko na turnaji v Českém Krumlově. Domácí Slavoj nepropadl

úterý, 18. července 2023, 15:09

Český Krumlov – Za úmorného vedra se při sobotním turnaji v krumlovském podzámčí představilo kvarteto mužstev. Pro trenéry táborského Petra Janotu a domácího Zdeňka Švába mladšího to byla zápasová premiéra po několikadenní přípravě. Triumfovala rezerva českobudějovického Dynama, ale v plné přípravě o to ani jednomu ze zúčastněných celků nešlo, jak nám po skončení turnaje prozradili jihočeští trenéři.

Mladíci černobílých měli nejtěžší část přípravy zrovna za sebou, trenér Dušan Žmolík otestoval všechny hráče. „Po náročném týdnu, kdy jsme jenom běhali, jsme potřebovali odehrát minimálně jeden zápas. Druhý už byl hodně nadplán a bylo to na hře znát. Víceméně jsme utkání odchodili, ale s tím jsme počítali, že v tom horku dojdou síly a nebude možné předvést nějakou kvalitu. Diváky jsme asi moc nenadchli, ale máme k tomu oprávněné důvody.  Víme, že to za týden bude lepší. Bylo nám jedno, kolikátí skončíme, hlavní bylo tím zápasem dotáhnout kondičku. Nikdo se nám nezranil, takže účast hodnotíme pozitivně,“ uvedl Žmolík, jehož tým už v úterý hostí na Složišti divizní Pelhřimov.

Sokol Lom se v létě proměnil v Táborsko B a do přípravy na třetí ligu už nešlo kvarteto Musiol, Kučera, Grobár a Šimák, který se stal asistentem trenéra. Zkušenost vystřídalo dravé mládí. „Jeli jsme na turnaj s poměrně širokým kádrem, máme několik kluků na zkoušce a chtěl jsem je vidět nejen v tréninku, ale i v zápase,“ sdělil nový kouč Petr Janota. „Ač letní turnaje nemám úplně v lásce, tak i přes extrémní počasí splnil účel. Sloužil i k tomu, aby si nevytížení hráči z áčka splnili nějakou minutáž.  Jsou to moje první zápasy u mužstva a mám spoustu poznatků. Jsem rád, že jsme to nějakým způsobem zvládli a já si to musím vyhodnotit. Pořád je na čem pracovat.  Jádro týmu je zdravé a uvidíme, jak to bude vypadat v soutěži,“ řekl exmirovický trenér.

Divizní slavojáci sehráli dva těžké zápasy proti třetiligovým mužstvům a rozhodně nezklamali. Pro trenéra Zdeňka Švába ml. a asistenty Pavla Lattnera a Františka Tůmu (vede i B-mužstvo) to byla premiéra na domácí střídačce. „Hrálo se v pekelném horku a turnaj hodnotím kladně. Střetli jsme se se soupeři, kteří jsou o soutěž výše. A nepropadli jsme. První zápas jsme prohráli 0:2, protože jsme udělali dvě individuální chyby, které Táborsko potrestalo. Jinak si ale myslím, že jsme to zvládli v pohodě, dokázali jsme s nimi běhat. Jen ta individuální schopnost u některých hráčů soupeře byla na vyšší úrovni.  Jsme ve fázi přípravy a zkoušíme. Byly to naše první zápasy,“ řekl Šváb, jehož potěšily výkony nováčků O. Matušky a Matuška.

O průběhu turnaje, který jsme osobně navštivili, jsme psali zde.

Sestavy týmů na turnaji


Dynamo B: Lerch, Pernický – Bartizal, Šimoník, Smejkal, Novák, Němeček, Rejtmajer, Pravda, Malecha, Bečvář, Dohnal, Hák, Prášek, Polanský, Mašek, Böhm, Perina, Pecka.

Táborsko B: Matoušek, Mrzena – Kubovský, Brabec, Plucar, Vysušil, Slavík, Schramhauser, Nešický, Alozie, Tauber, Novák, Špaček, Škrleta, Kopřiva, Kolodezhniy, Praveček, Bílek, Šplíchal, Schindler, Sylla, Svátek.

Č. Krumlov: Beránek – Svoboda, Gelnar, Kuna, Šára, Kabele, Matušek, Vaněk, O. Matuška, Ryneš, Šindelář, Trmal, Kolář, Vávra, J. Matuška, Kordík, Parakhnenko.

 
 
Napsal(a) Michal Průcha, Václav Kucul | Foto Lenka Průchová
 


 
Reklama