Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jan Suchan: Jsem rád, že si mě vybraly Budějovice. Doufal jsem, že to tak dopadne

 
úterý, 20. června 2023, 14:27

České Budějovice – V úvodu letní přípravy se zapojili do kádru budějovického Dynama zatím jen dva noví hráči – záložníci Jan Suchan (27) a Matouš Nikl (21). Starší z nich byl jako první k dispozici skupince novinářů.

Příbramský odchovanec Jan Suchan se propracoval v mateřském klubu až do prvoligové sestavy. Odtud zamířil do Viktorie Plzeň, poté si prošel sérií hostování v Teplicích, Senici, Karviné, Vítkovicích, Vyšehradu. Předchozí dvě sezony absolvoval v barvách Vlašimi, loni dal ve FNL patnáct gólů ve třiceti zápasech. Tvořivý ofenzivní záložník aktuálně podepsal v Dynamu kontrakt do 3. června 2026.

Před léty jste udělal svoji první malou zkušenost v Dynamu. Jak vnímáte návrat?

Jenom pozitivně. Jsem rád, že to konečně vyšlo, domluvili jsme se na smlouvě a mohu se pustit do tréninku s klukama. Těším se na to.

Stihl jste probrat s trenéry, jakou budete mít roli?

Ještě ne. Mluvil jsem s nimi, když jsem přijel podepsat smlouvu. Bylo to jen takové naťuknutí. Myslím, že teď to vyplyne z přípravy a bude to dobré.

V kabině Dynama jste nováčkem, ale zdaleka nikoliv nejmladším hráčem. Jak to vnímáte?

Jasně, jsou tady mladší kluci, ale mnoho jich zatím neznám. Myslím, že v tom nebude žádný problém a zvládneme to.

Co můžete říct k osobním a týmovým ambicím?

Týmové ambice jsou vždycky hrát co nejvýš, jak to jen půjde. Skvělá by byla top šestka. Uvidíme. Osobní předsevzetí jsou samozřejmě ty nejvyšší. Chtěl bych navázat na čísla, která jsem měl ve Vlašimi a doufám, že pomůžu týmu.

Dá se přenést pohoda z Vlašimi do prvoligového prostředí?

Doufám, že ano. Nejsem úplný mladíček, že bych z toho byl extra vyjukaný a doufám, že si to přenesu a bude to všechno dobré.

Informace o klubu a kabině jste získal prioritně od obránce Davida Broukala, nedávného spoluhráče z Vlašimi?

Jelikož dostanu byt v Českých Budějovicích až od 1. července, budu přebývat zatím u Davida, takže spolu strávíme čtyřiadvacet hodin denně. Všechno, co potřebuju vědět, mám opravdu od něho a přišel jsem do Dynama velmi dobře informovaný.

Lze předpokládat, že pozitivně.

V podstatě každý den jsme si volali s Broukym. David pěl samé ódy na Budějovice, skoro od začátku jsem měl jasno.

Jaké jsou vaše první dojmy z prostředí v Dynamu, zázemí klubu, města?

Zázemí už jsem poznal před časem. Zatím nebyla příležitost prohlédnout si město, ale jistě si tady zvyknu.

Díky statistikám z působení ve Vlašimi jste jednoznačně směřoval k prvoligovému angažmá?

Nevím, zda mohu říct, že to byla jasná volba, ale každopádně jsem rád, že si mě vybraly Budějovice. Doufal jsem, že to tak dopadne a je to fajn být zase zpátky po takové době.

Přicházely vám i jiné nabídky?

V zimním období jsem řešil nějaké možnosti, ale od té doby, co jsem věděl o zájmu Budějovic, nosil jsem v hlavě pouze tuto variantu.

Jak se vyvíjely kontakty s Dynamem?

Loni v létě už došlo k prvnímu oťukávání. Nějakým způsobem se to řešilo v zimě a dotáhlo se to během jara, takže jednání bylo celkem dlouhé, ale dopadlo to dobře.

Číslem 10 na dresu hodláte připomenout nedávno zesnulého Pelého?

K takovému hráči mám asi daleko (úsměv). Desítku jsem vybral z vlastního rozhodnutí a trošku jsem si na sebe upletl bič, ale řekl jsem si, že už nejsem mladý kluk a nějakým způsobem musím vzít na sebe zodpovědnost.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama