Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Veselská Lokomotiva podle očekávání nezaváhala. Poslední Nemanice porazila 7:0

 
úterý, 30. května 2023, 16:07

Veselí nad Lužnicí - Domácí Lokomotiva se utkala za krásného slunečného počasí s beznadějně posledními Nemanicemi a potvrdila roli favorita zápasu.

Cesta za očekávanými třemi body začala v 10. minutě, kdy Štětina bezpečně proměnil penaltu za jasný faul na Nuhlíčka – 1:0. Ve 22. minutě se domácí radovali podruhé po brance Nuhlíčka, který  doklepl do prázdné branky nezištnou přihrávku Štětiny – 2:0. Za dvě minuty se mazácky prosadil z přímého kopu z 22 metrů patnáctiletý Šimek3:0. Poločasovou kanonádu domácích ukončil v 39. minutě kapitán Čížek4:0.

Ve druhém poločase zůstal obraz hry stejný. Domácí dominovali, hosté prokazovali, že na posledním místě tabulky nejsou náhodou a na 1. A třídu absolutně nestačí. Pátou branku domácích vsítil po pěkném průniku Nuhlíčka a nahrávce od Koláře šestnáctiletý Kirilovicz5:0.

Hosté zaujali v 53. minutě. Bídně hrající a často faulující a provokující Mertl, který od první minuty neustále diskutoval s rozhodčími a domácími hráči, se nechal po vystřídání zbytečně vyloučit po obdržení druhé žluté karty za nevhodné komentáře ze střídačky.

Domácí se zaslouženě dočkali ještě dvou gólů v hostující brance. Nejdříve se podruhé v zápase prosadil Kirilovicz, který v 73. minutě zakončil k tyči pohlednou akci Čížka a Nuhlíčka – 6:0. O šest minut později po krásné přihrávce od Stropka zakončil do odkryté branky Čančura7:0. Poslední zajímavou událostí zápasu byla penalta pro domácí v 84. minutě, kterou ale Kirilovicz neproměnil.

Veselská Lokomotiva získala zasloužené a očekávané tři body. Skóre mohlo být mnohem vyšší díky neproměněným dalším vyloženým šancím, nastřelené tyčce a břevnu a neproměněné penaltě.

TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí – SK Nemanice 7:0 (4:0)

Góly: 10. Štětina (pen), 22. Nuhlíček, 24. Šimek, 39. Čížek, 49. a 73. Kirilovicz, 78. Čančura. Rozhodčí: Vican – Šťastný, Seidl. ŽK: 1:4 (Štětina – 2x Mertl, Kubů, Strnad). ČK: 0:1 (Mertl). Diváci: 100.                                                    

Veselí: J. Vančata – Nuhlíček, Hájek, Berezný (66. Čančura), Křiklán (46. Kolář) – Čech (79. M. Vančata), Průcha (22. Stropek), Čížek, Štětina (56. Štecher) – Šimek, Kirilovicz.  

Nemanice: Nováček – Strnad, Jirásko, Mertl (52. Marek), Kubů (74. Bendula), Baláž (32. Sojka), M. Matoušek, Strnad, A. Matoušek, Shevchenko, Hucek.

Napsal(a) Pavel Hajný | Foto Vojtěch Rožboud
 


 
Reklama