Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lišovští se těšili na první jarní domácí zápas. Kovářov zdolali 4:0

 
úterý, 5. dubna 2022, 16:11

Lišov - Lišovští po dvouleté jarní odmlce očekávali ambiciózního soupeře, který je na podzim doma porazil 2:0. Proti bylo počasí, a tak dopoledne před zápasem nastoupilo asi 25 dobrovolníků, většinou hráčů, kteří si se sněhem poradili a pomohli správci připravit vynikající hřiště.

Obě mužstva začala svižně. Do první šance se dostali ve 4. minutě domácí, když na přetažený centr Matěje Šachla nedoskočil ani hostující brankář Grůbr a Pechoč míč hlavou nasměroval k brance. Pomalý míč dobíhal Klabouch, ale nekompromisním odkopem na roh vyřešil situaci Pavlíčko.

V 11. minutě se osmělili hosté rychlým protiútokem po pravé straně, centrovaný míč ovšem vůbec netrefil Sedlák. Domácí začali postupně přebírat iniciativu a měli více šancí ke vstřelení gólu. V 18. minutě asi ze dvaceti metrů tvrdě vystřelil Bouchal, Grůbr se nenechal nachytat a vyrazil míč na roh. Stejně to dopadlo o několik minut později i se střelou Hlaváče.

Poté hosté postupným útokem trochu rozebrali domácí obranu, Sedláka ale opět zradilo zpracování míče. Ve 31. minutě Koláček pohotově vystřelil levou nohou a míč srazili obránci do rohu, který tradičně zahrával Bouchal. Po jeho pěkném centru si našel ve vápně míč Červenka a hlavičkou trefil břevno.

Ve 33. minutě kopali hosté trestný kop, Jarošík střelou doprostřed brány domácího Dejčmara nevystrašil. To bylo od nich do poločasu všechno, domácím se několikrát podařilo útoky dotáhnout ke střelám, které skončily sražením míče do rohu. Už se zdálo, že poločas skončí bez gólu, když byl ve vápně faulován neúnavně nabíhající Matěj Šachl a v poslední minutě proměnil nařízenou penaltu Pechoč 1:0.

Druhý poločas začal oboustranně opatrně. V 53. minutě centroval hostující Jarošík, míč však z voleje špatně trefil Rak. Hned za minutu přišel dlouhý nákop z kruhu a míč propadl přes několik skákajících hráčů až k Dejčmarovi, který jej včas uklidil do náruče před Svojšem.

V 57. minutě se již měnilo skóre, když ukázkově vhodil na půlce Klabouch aut mezi obránce nabíhajícímu Bouchalovi, jenž po zpracování hned míč poslal do uličky Červenkovi, který míč střelou o tyč uklidil do branky 2:0.

Domácí se při rozehrávání míčů snažili hrát na jistotu a již nikam nespěchali. Hosté trochu zazlobili trestným kopem Svojšeho, kdy míč prošel vápnem a centrem Brůžka, míč pak hlavičkou poslal vedle branky Svojše.

V 71. minutě zvýšil Červenka na 3:0, když dorazil míč z trestného kopu Miroslava Koláčka. V 79. minutě se skóre završilo, když dobrá „autová spolupráce“ střídajících Formánka s Kandlem skončila jeho centrem. Míč Grůbr trochu podběhl, a tak po jeho zásahu spadl k Bouchalovi, který si dal pěkný dárek k „třicetinám“ 4:0.

Za zmínku stojí trestný kop Brůžka, který minul několik hráčů a Dejčmar míč s obtížemi chytil a v poslední minutě po pěkné kombinaci Račáka a Červenky Kandlem nastřelená tyčka. Z hostů byli nejvíce vidět Jarošík, Brůžek, Sedlák a Svojše, divákům se líbily „závody rychlonožek“ Matěje Šachla a hostujícího Raka.

Jiří Beneda, trenér Lišova: „Odehráli jsme povedený zápas. Kromě jedné šance jsme soupeře skoro do ničeho nepustili. Uklidnili jsme se ale až před koncem poločasu proměněnou penaltou a v druhém poločase jsme přidali tři krásné branky. Jsem rád, že se vyplatila dopolední brigáda, kdy jsme si hřiště odházeli od sněhu spolu s fanoušky.“

SK Lišov – TJ ZD Kovářov 4:0 (1:0)

Branky: 44. Pechoč (pen.), 58. a 70. Červenka, 77. Bouchal. Rozhodčí: Herzog Radek – Náprava Miroslav, Svoboda Jan. ŽK: 0:1 (Pavličko). Diváci: 100.

SK Lišov: Dejčmar Jakub – Šachl Matěj, Shýbal Petr, Koláček Miroslav, Klabouch Milan (84. Průša Martin), Hlaváč Jan (75. Formánek Michal), Červenka Aleš, Bambule František, Šachl Jakub (68. Kandl Petr), Bouchal Daniel (78. Račák Karel), Pechoč Libor. Trenér: Beneda Jiří

Kovářov: Grůbr Vojtěch – Růzha Václav, Jarošík Petr (32. Děd Tomáš), Pavličko David, Novák Jiří, Rak Lukáš (81. Buzek Tomáš), Sedlák Lukáš, Svojše Jakub, Paták Jaroslav, Neruda Jakub (46. Kvasnička Milan), Brůžek Michal. 

Napsal(a) Jiří Hart | Foto SK Lišov
 


 
Reklama