Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnovský favorit se na vítězství až nečekaně nadřel

 
úterý, 5. dubna 2022, 10:37

Chýnov - Hosté jeli do Chýnova s tím, že neměli jistotu, zda se vůbec bude kvůli terénu hrát, ale nakonec byli velice příjemně překvapeni na jak perfektně připravené hrací ploše se zápas hrál. V Chýnově totiž o víkendu sněžilo jen minimálně.

Utkání začalo dle papírových předpokladů tlakem domácího celku, ale gólově se chýnovští fotbalisté v prvním poločase nedokázali prosadit.

Již v 8. minutě šel sám na brankáře Trnku domácí Král, ale s jeho pokusem si výborně chytající ševětínský gólman dokázal poradit. V následujících minutách se neprosadili v dobrých střeleckých šancích ani další domácí hráči Zadražil, Vlastimil Hruška nebo Mareš, a tak zahrozil v 19. minutě ševětínský Dvořák. Jeho nepříliš tvrdou střelu však domácí brankář Průša v pohodě zlikvidoval.

Domácí se pak vinou řady nepřesností a nedůrazu v pokutovém území hostů nemohli stále střelecky prosadit a tak přišel těsně před přestávkou ve 43. minutě trest, kdy se nedohodli domácí obránci s brankářem Průšou, čehož využil mladý Stoklasa (ročník 2004) a do opuštěné domácí branky dostal své mužstvo do překvapivého vedení - 0:1.  

Chvíli na to poslal oba celky hlavní rozhodčí Valeš na poločasovou přestávku do šaten.

O přestávce zřejmě chýnovští trenéři v kabině trochu zvýšili hlas a na výkonu domácích to bylo znát. Nejdříve vnikl do hostujícího pokutového území ve 49. minutě Vlastimil Hruška, byl podražen, ale píšťalka rozhodčího se k překvapení domácích hráčů a především domácích fanoušků neozvala.

Poté se dostal do dvou dobrých střeleckých příležitostí i střídající domácí Pták, ale ani v jednom případě na gólmana hostů nevyzrál. A tak si museli domácí pomoct standardními situacemi. Po dvou dobře zahraných rohových kopech Vlastimilem Hruškou se gólově prosadili oba chýnovští stopeři, nejprve v 60. minutě pohotovou dorážkou Rytíř - 1:1 a po té v 71. minutě hlavou i Doubrava - 2:1.

V této době již mladému hostujícímu celku evidentně začaly docházet síly a definitivní pojistku na výhru domácích dal v 77. minutě po ukázkovém průniku Mareše po pravém křídle a jeho přihrávce před prázdnou branku útočník Král - 3:1.

Domácí tedy nakonec získali všechny tři body, ale bohužel v prvních dvou jarních zápasech přišli kvůli zranění hned o tři hráče. Ursacher má z utkání v Hluboké nad Vltavou zlomenou klíční kost a je po operaci. V zápase se Ševětínem museli pro svalová zranění odstoupit ještě v prvním poločase dva nejzkušenější hráči Mládek a Václav Hruška.

Pavel Pilík (asistent trenéra Chýnova): "V prvním poločase jsme předvedli řadu nepřesností, nemohli jsme se dostat vůbec do tempa a ze svých šancí jsme žádnou neproměnili, protože nám chyběl v koncovce klid. Trápíme se na posledních dvacet metrů od soupeřovy branky. A navíc jsme si úvodní gól utkání dali na konci poločasu sami. Ve druhém poločase jsme přešli na rozestavení 3 - 5 - 2 a již to bylo z naší strany daleko lepší. Začali jsme si vytvářet více gólových příležitostí a nakonec jsme skóre překlopili na naši stranu. Ze standardek jsme silní a první dva góly také padly po rohových kopech zahraných na zadní tyč."

Vladimír Vrána (trenér Ševětína): "Nejdříve musím pochválit krásně připravené hřiště v Chýnově, neboť u nás v Ševětíně bylo v neděli bílo. Jasným favoritem byli samozřejmě domácí, ale až do 60. minuty byli mistry v zahazování šancí. Nám chybělo osm hráčů základní sestavy, takže jsme museli nastoupit s mnoha dorostenci. Přesto před našimi mladíky smekám, neboť domácí celek dokázali dvě třetiny zápasu docela hodně potrápit. Výhra domácích je ale naprosto zasloužená a gratuluji jim ke všem třem bodům."

FC Chýnov – SK Ševětín 3:1 (0:1)

Góly: 60. Rytíř, 71. Doubrava, 77. Král - 43. Stoklasa. Rozhodčí: Valeš - Dimitrov, Vejčík. ŽK: 1:1 (J. Hladík - J. Syrovátka). Rohové kopy: 11:1. Diváků: 75.

Chýnov: Průša – Štrouf (55. Pták), Doubrava, Rytíř, Mareš – Havlík, (73. Štiller), Mládek (5. J. Hladík), Václ. Hruška (33. O. Hladík), Zadražil - Vl. Hruška, Král (83. Šimák). Trenér Petr Holota.

Ševětín: Trnka, J. Syrovátka, Hegr, Stoklasa, Rakušan, Vrána, Klapuš, Dvořák, Chovanec, Švejda, Šálený. Střídali: Petřík, Beznoska, V. Syrovátka, Louda. Trenér Vl. Vrána.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer
 


 
Reklama