Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Volby on-line: V Táboře vyhrál těsně Tomáš Maruška, v Prachaticích Jiří Trněný

 
čtvrtek, 15. dubna 2021, 13:15

Tábor/Prachatice – Další důležité volební valné hromady Okresních fotbalových svazů proběhnou ve čtvrtek 15. dubna 2021 v Táboře (17) a v Prachaticích (18). Z obou míst přineseme textový on-line přenos.

19. valná hromada OFS Tábor se koná v učebně B 203 Společenského centra Univerzita Tábor, Vančurova 2904. Prezentace je již od 16 hodin.

20. volební Valná hromada OFS Prachatice se neuskuteční v restauraci Družba, jak bylo původně v plánu, ale v Národním domě na rohu prachatického náměstí.

Na valnou hromadu vysílá každý oddíl jednoho delegáta s hlasem rozhodujícím. Delegát musí mít orazítkovaný mandátní lístek, podepsaný dvěma statutárními zástupci oddílu, který má právo účasti na valné hromadě dle Stanov OFS.


V Táboře si na post předsedy dělá zálusk trojice stávající šéf Josef Skalák, dlouholetý činovník Táborska František Anděl a Tomáš Maruška z Fevoluce. Do výboru kandiduje 13 adeptů: Jan Dvořák, Josef Blažek, Jan Petrů, Michal Křepelka, Jana Šplíchalová, Michal Hojdar, Antonín Hořejší, Zdeněk Fořt, Jakub Navrátil, Albert Oláh, Daniel Pekař, František Anděl, Zdeněk Krátký. Kandidáti do ORK jsou Ladislav Šebek, Petra Švábová, Jan Švec a Petr Včelák.

Dlouho to vypadalo na poklidné volby v Prachaticích současného předsedy Jiřího Trněného, který několik let otevřeně bojoval proti Berbrovi a spol. Většina klubů ze Šumavy ale zatoužila po změně, prý se jim nelíbí, že celý okres vedou jen dva lidé, a sestavila si vlastní kandidátku v čele Pavlem Hodinou z FK Lažiště, který dementoval zprávy, že by za tím vším stál někdo z KFS. Pokud je to jen a jen přání místních klubů, je třeba to ve svobodných a demokratických volbách respektovat. Jihočeskému fotbalu se podařilo získat tolik utajovanou kandidátku, kterou obdrží delegáti VH až na místě. Do VV kandidují stávající činovníci Dušan Tomaščík, Václav Novák, Ladislav Heidenreich, František Pokorný a také Jiří Trněný, pokud by neobhájil pozici předsedy. Proti nim budou stát zástupci klubů Miroslav Kolafa, Lukáš Sýs, Patrik Krull, Jan Miko, David Rosa a Martin Honner. Do ORK jsou nominováni Jan Hálek a Václav Ludačka.


On-line přenos

17:50 V Táboře se po zvolení všech komisí zapojil do diskuze zapojil předseda KFS Jan Jílek.

18:05 Valnou hromadu OFS v Prachaticích právě zahájil stávající předseda Jiří Trněný.

18:06 Předsedajícím byl zvolen Vladimír Eibl.

18:17 Po volbě komisí probíhá v prachatickém Národním domě schválení programu jednání.

18:26 Jiří Trněný přednáší zprávu o činnosti VV a jeho hospodaření.

18:32 Ve společenském centru Univerzity Tábor probíhá volba předsedy OFS. Hlasuje 39 delegátů ze 40 pozvaných.

18:38 Volbu předsedy v Táboře nerozhodlo 1. kolo, jde se do druhého kola.

18:45 V Prachaticích následují předsedové komisí, tento bod programu uzavírá Petra Trněná se zprávou o hospodaření.

18:46 Kandidatury na post předsedy se vzdal dlouholetý činovník Táborska František Anděl.

18:58 Jako host VH v Prachaticích promlouvá k účastníkům Josef Grill, majitel firmy Wedos.

19:04 Kandidáti na předsedu OFS PT začínají své proslovy. Jako první hovoří ing. Pavel Hodina.

19:08 Předsedou OFS na Táborsku byl zvolen Tomáš Maruška.

19:23 V Prachaticích začíná volba předsedy OFS.

19:43 Hlasy v Prachaticích jsou sečteny. Nejtěsnějším rozdílem vyhrál Jiří Trněný, který obhájil post předsedy OFS. Dostal 11 hlasů. Protikandidát Pavel Hodina obdržel 10 hlasů.

19:53 Tomáš Maruška porazil Josefa Skaláka o jediný hlas. Získal 20 hlasů, jeho protikandidát 19.

19:54 V Prachaticích začala volba Výkonného výboru. Kandidatury se vzdali Miroslav Kolafa, Martin Honner, Patrik Krull a Jan Miko.

19:55 Zůstalo šest kandidátů: Heidenreich, Tomaščík, Novák, Pokorný, Sýs a Rosa. Volí se aklamací.

19:57 Všichni byli zvoleni.

20:08 Členy Revizní komise jsou zvoleni Jan Hálek a Václav Ludačka. Nyní probíhá usnesení a schválení VH v Prachaticích.

20:09 Na OFS Tábor byli do Výkonného výboru zvoleni Zdeněk Krátký (38 hlasů), Jan Dvořák (31), Jan Petrů (31), Michal Hojdar (23), Zdeněk Fořt (22), František Anděl (20). Neprošli Jakub Navrátil (19), Antonín Hořejší (14), Josef Blažek (9), Albert Oláh (9), Michal Křepelka (7), Daniel Pekař (4), Jana Šplíchalová (4)

20:15 Členy revizní komise OFS Tábor jsou Ladislav Šebek, Jan Švec a Petr Včelák. Volilo se veřejnou volbou, Petra Švábová se kandidatury vzdala.

20:16 V Táboře Valná hromada OFS skončila.

20:27 Rovněž v Prachaticích je valná hromada u konce.

Složení Výkonného výboru OFS Tábor

Předseda: Tomáš Maruška

Členové VV: Zdeněk Krátký, Jan Dvořák, Jan Petrů, Michal Hojdar, Zdeněk Fořt, František Anděl

Členové ORK: Ladislav Šebek, Jan Švec, Petr Včelák


Složení Výkonného výboru OFS Prachatice

Předseda: Jiří Trněný

Členové VV: Dušan Tomaščík, Václav Novák, Ladislav Heidenreich, František Pokorný, David Rosa, Lukáš Sýs

Členové ORK: Jan Hálek, Václav Ludačka

Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař
 


 

Reklamní sdělení

Reklama