Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Z derby na Křemelce vyšla vítězně Blatná a stále útočí na postup

 
středa, 30. května 2018, 12:16

Strakonice přivítaly domácím hřišti v okresním derby lídra tabulky A třídy a předpokládalo se, že to bude zajímavý souboj, což se také během zápasu vyplnilo. Na 330 diváků vidělo sedm gólů a dramatické utkání až do samého závěru.

Hosté začali mnohem lépe a hned v 6. minutě se po obrovské chybě dostali Motykou do vedení - 0:1. V 7. minutě  vypustil jedovku z 25 metrů Jícha, se kterou měl Reiser velkou práci, aby ji vyrazil na roh. V 10. minutě po prohraném hlavičkovém souboji se k míči dostal Jícha a nedal Reiserovi šanci - 0:2.

Ve 25. minutě Zušťák hlavou prodloužil na Juhaňáka, který mu sklepl balon na vápno a Zušťák střelou k tyči snížil - 1:2. O šest minut později ve 31. minutě rychlý aut Zušťáka uvolnil do vápna M. Šrámka, ten dal zpět na Čapka, ale jeho střelu stačili obránci na brankové čáře zastavit.

Druhý poločas začali domácí stejně jako ten první a už po dvou minutách inkasovali. Prohraný souboj na půlce dokázali Blatenští vykombinovat tak, že Jícha šel sám na brankáře Reisera a navyšoval opět na dva góly - 1:3. V 53. minutě předvedli domácí pěknou akci po levé straně, Čapek nacentroval do vápna, kde nejvýše vyskočil Zušťák, hlavičku směřující do branky mu ještě odvrátili, ale na dorážku už nestačili - 2:3.

V 63. minutě byl ve velké šanci domácí Juhaňák, ale jeho střela z prostoru penalty letěla vysoko nad. V 76. minutě se dostal po chybě obrany Zušťák do zakončení, ale střela mu nesedla a Chlanda střelu kryl. V 77. minutě se na dostřel domácí branky dostal Nový a jeho dělovka skončila těsně vedle.

V době, kdy domácí stáhli hru jen na tři obránce, podnikla Blatná rychlý brejk a Míka na třetí pokus (vždy se k němu balon odrazil) dává čtvrtou branku hostů - 2:4. V první minutě nastavení Čapek dlouhým pasem našel nabíhajícího Balouška, který snížil na konečných 3:4. Víc už domácí nestačili a tak si hosté odvážejí tři body – rozhodly individuální chyby domácích a neproměnění některých slibných brankových příležitostí. Strakonice přišly o poslední možnost přiblížit se vyrovnanému čelu, Blatná udržela krok s dvojicí Týn – Bavorovice a je druhá jen o skóre.


FK Junior Strakonice – TJ Blatná 3:4 (1:2)

Branky: 25. a 54. Zušťák, 93. Baloušek – 10. a 47. Jícha, 6. Motyka, 89. Míka. Rozhodčí: R. Mráz – Brych, M. Mráz. Delegát: Řezáč. ŽK: 3:3 (Zušťák, V. Šrámek, Juhaňák – Chlanda, Sedláček, Jícha). Střely na branku:  5:5. Rohy:  5:2. Diváků: 330.

Junior:  Reiser – Kočí, Cibulka, M. Kostka, Kalianko (56. Baloušek) – Čapek, M. Šrámek, Dohonyi, V. Šrámek – Juhaňák (70. T. Kostka), Zušťák (81. Boukalík). Trenér Luděk Cimrhanzl.

Blatná: Chlanda – Sedláček, Kůst, Sýkora (86. Míka) – Mišiak, Prokopec, Petrášek, Motyka, Jícha (88. Levý) – Peleška (82. Stulík), Nový (90. Říha). Trenér Michal Brabec.

Napsal(a) Jiří Cibulka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama