Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V přípravě se střelecky daří J. Hradci s Osekem. Olešník v Písku s debutujícím Rožboudem

 
sobota, 17. února 2018, 19:59

Příprava jihočeských klubů pokračovala podle plánu. Jen odpolední sněhová vánice téměř znemožnila hráčům jakoukoli kombinaci. Olešník poprvé představil posilu Rožbouda, ve střeleckých hodech pokračovaly J. Hradec a Osek. Naopak prvních zimních branek se dočkaly Čimelice v Sušici, kde řádil pětigólový střelec Hegenbart. Bez vstřelených gólů skončilo pouze utkání v Třeboni, kde Jiskra hostila exdivizní Pelhřimov.

Čimeličtí konečně našli zamrzlou mušku a ve třetím utkání zimního období si to náležitě vynahradili v Sušici proti místní jedenáctce, která se po sestupu z divize trápí i v krajském přeboru. Střelecké kopačky nazul matador Václav Hegenbart a pěti góly ukázal, že se s ním musí stále počítat.

V přípravě pálí ostrými náboji hráči Oseka. Ve třech duelech nasázeli úctyhodných 21 gólů! V sestavě Hulínko – Kuneš, Krejčí, Carda, Benda – Brabec, Hoch, Říský, Hanák – Maroušek, Ježek, střídali Hosnedl a Sládek rozdrtili Žichovice, desátý tým I. A třídy na Plzeňsku, devíti zásahy. Hattrick vystřihl středopolař Jan Hoch, dvakrát skórovali Sládek s Cardou. „Snad to klukům vydrží i do jara, aby jim nedošel prach,“ doufala předsedkyně klubu Věra Hochová.

Po půltuctu Humpolci si Hradečtí otevřeli střelnici s rakouským Zwettlem. Přestože soupeř nedorazil k souboji partnerských měst s avizovaným A-týmem, týmu Marka Černocha to vadit nemuselo. „Rakušani poslali juniorku a na výkonu soupeře to bylo znát. Chyběla mu kvalita, ale rozhodně ne pohyb. Mladíci byli běhaví a snaživí. My jsme si aspoň mohli procvičit předfinální a finální fázi. Kluci si přitom s chutí zastříleli,“ řekl naší redakci bezprostředně po utkání na umělce v Horním Žďáru hradecký trenér Černoch, jehož asi nejvíce potěšil třígólový kousek Tomáše Beránka.

Dačický Centropen se na umělce na Piketě v J. Hradci střetl se Slavonicemi a ze souboje z celkem z I. B třídy nevyšel zrovna nejlépe, což dokazuje prohra 1:4.  Přestřelka se trhla mezi Dobrou Vodou a Kaplicí. Spartakovci šli do vedení již 3:1, Dobrovodští otočili na 4:3. Nakonec se z toho zrodila remíza. Půlmistr přeboru Želeč si pravil náladu po porážce se Soběslaví půltuctem s Bernarticemi. Polovinu gólů zařídil Michal Brůžek. Olešník poprvé využil služeb v zimě příchozího Stanislava Rožbouda, ale ani navrátilec z Kanady neodvrátil porážku s píseckým dorostem. Podrobnosti ze zápasů Č. Krumlova a Čížové přineseme v samostatných článcích.

Třeboň podržel mladíček Voborský

František Švaňa, manažer Třeboně: „Vůbec jsme to neměli snadné. Z nejrůznějších důvodů nám chyběli gólmani Skála a Kopecký, v poli, Nekvinda, Lonsmín, Kodras, P. Tůma, Holý. Šanci tedy dostali ostatní z kádru. Musíme pochválit devatenáctiletého brankáře Voborského, podal velice kvalitní výkon. Byl slyšet, dirigoval si obranu, dost toho vychytal. Úroveň trochu snížilo husté sněžení a míč se postupně ovládal pořád hůř. My jsme se snažili obranu soupeře překonávat delšími balony, na které často nabíhal Průcha. Soupeř byl kvalitní, zápas nakonec skončil spravedlivou remízou. Průcha nastřelil tyč, hráči z Vysočiny taky. Myslím si, že i vzhledem k tomu, že oba poločasy měly téměř stejný zajímavý průběh, můžeme být s touhle přípravou spokojeni. A už se těšíme na příští sobotu, kdy v pravé poledne přivítáme Český Krumlov.“

Jiskra Třeboň – FK Pelhřimov 0:0

Třeboň: Voborský – Bednář, Pučejdl, Hami, Pancíř – Veselý, T. Tůma, Holzepl, Matoušek – Průcha, Podsklan. Střídali Kolář, Skípala, Koktavý, Franěk. Trenér Zdeněk Procházka.


Výsledky přípravných zápasů


Centropen Dačice - Sokol Slavonice 1:4 (1:3)
Gól Dačic: Šimánek. UMT Piketa v J. Hradci.

FC Písek – SK Aritma Praha 2:2 (1:0)
Góly: 12. Pinc, 62. Skála - 64. Vlad, 75. Petrák. UMT Písek. Více zde.

TJ Sušice - SK SIKO Čimelice 2:8 (0:3)
Góly Sika: Hegenbart 5, Řezáč, Suchan, Nekl. UMT Sušice.

Loko Vltavín – FC MAS Táborsko 2:1 (0:1)
Góly: Pejša, Valíček – Nešický. UMT Satalice – Praha. Více zde.

FC Písek U19 – FK Olešník 3:1 (1:0)
Góly za hosty: Šahajda. UMT Písek.

TJ Nová Ves – SK Slavia ČB 1:2 (0:1)
Gól Vsi: V. Brožka. UMT Stará Hlína.

TJ Blatná – FK Svéradice 3:2 (0:0)
Góly: 60. a 77. Machovský, 71. Peleška – 70. Beránek, 85. Prokopius. UMT Blatná.

Sokol Želeč – Sokol Bernartice 6:2 (4:1)
Góly: 5., 35. a 26. Brůžek, 85. a 90. Bosnyak, 12. Rabiňák - 30. Staněk, 59. Rakovan. UMT Sezimovo Ústí.

SK Dobrá Voda - FK Spartak Kaplice 4:4 (1:2)
Góly: 10. Novotný (pen.), 59. a 67. Šteyer, 70. Choboda – 12. Micák, 21. a 51. Pál, 71.Vaniš. UMT Stará Hlína.

FK J. Hradec 1910 – Sparkasse Zwettl 9:0 (5:0)
Góly: Beránek 3, Votava 2, Koutný, Toman, Chalupský, Králíček. UMT H. Žďár.

TJ Osek – TJ Žichovice 9:0 (5:0)
Góly: Hoch 3, Sládek 2, Carda 2, Benda, Krejčí. Hř. Velké Hydčice

Malše Roudné – SK Otava Katovice 4:2 (4:1)
Góly: Vlk 2, Tušer, Maršík – Uher 2. UMT Složiště. Více zde.

1.FC Bad Kötzting (Něm.) – Slavoj Český Krumlov 4:1 (2:0)
Gól ČK: Tůma za stavu 3:0. UMT Hluboká. Více zde.

Jiskra Třeboň – FK Pelhřimov 0:0
UMT Třeboň.

Jiskra Domažlice – Sokol Čížová 3:1 (2:0)
Góly: Vais, Roubal, Braun - Jirouš. UMT Doubravka – Plzeň. Více zde.

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Jan Škrle, Ján Honza, Karolina Kabíčková