Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hra Roudenských přináší efekt. Se sněhem se lépe popasovaly Katovice

 
sobota, 17. února 2018, 19:53

Přestože už ve druhé minutě vedli Katovičtí na Složišti v přípravě s Roudným, další minuty prvního dějství patřily malšanům. Nátlakovou hru zúročili čtyřmi góly a už do přestávky zápas otočili. Po přestávce jejich snahu narušila snahová nadílka, Katovice se s ní vyrovnaly daleko lépe a korigovaly na 2:4. Po dvou gólech vstřelili na obou stranách Martin Vlk a Vladimír Uher.

Rudolf Otepka, trenér Roudného: „I když jsme kluky před Katovicemi varovali, začali katastrofálně. Hned na začátku šli sami dvakrát na gólmana a z toho se jim povedlo jednou skórovat. Naštěstí ale tahle facka přišla ještě včas. Vzpamatovalo nás to a ovládli jsme hřiště. Na míči jsme dominovali a dostali jsme soupeře pod tlak. Donutili jsme ho k chybám, které jsme dokázali proměnit ve čtyři góly. To je nátlaková hra, kterou chceme předvádět i v soutěži. Musíme ji ještě dostat víc do krve. Vede k úspěchu, dva góly jsme dali ze hry a taky ze standardky. Úroveň druhého poločasu hodně ovlivnilo husté sněžení. Terén byl čím dál tím víc náročný a brzdil plynulost akcí. Zápas se už víceméně jenom dohrával, i když jsme ještě jednou inkasovali. Každopádně jsem byl spokojen s prvním poločasem, až na ten začátek. Na podobně prospané situace jsme už několikrát doplatili. Jak jsem řekl, musíme dostat do krve nátlakovou hru hned od začátku. Příští víkend máme volno a generálku odehrajeme proti třetiligovému Benešovu. Snad nás už počasí pustí na trávu.“

Roman Malý, trenér Katovic: „Nezačali jsme špatně a Roudné jsme tím zaskočili. Jenže to dlouho netrvalo a domácí převzali otěže hry. Zvýšili tlak a nutili nás k chybám. Podlehli jsme tomu a prakticky jsme jim nabídli čtyři góly do konce poločasu. Po přestávce začalo hustě sněžit, to nám prospělo. Dali jsme další gól, ale taky musím poznamenat, že Roudné v tlaku trochu povolilo a hra se vyrovnala. V sobotu nás čeká další těžký soupeř. Na umělce ve Strakonicích hrajeme proti Klatovům.“


Malše Roudné – SK Otava Katovice 4:2 (4:1)

Branky: Vlk 2, Maršík, Tušer – Uher 2. Rozhodčí: Jarolím.

Roudné: Hřebejk – Maršík, M. Otepka, Tušer, Lerch – Vávra, O. Otepka, Samek – Solamaha, Vlk, Píša. Střídal Vogl. Trenér Rudolf Otepka.

Katovice: Švehla – Rybák, Blatský, Schánělec, Koutský – Miklas, Cibulka, Kagui, Repa – Zoubek, Uher. Střídali Matas, Horejš. Trenér Roman Malý.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Ján Honza