Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Německý Bad Kötzting byl nad síly Č. Krumlova

 
neděle, 18. února 2018, 16:52

Místo odloženého turnajového klání s Protivínem si Krumlovští narychlo dojednali zajímavou mezinárodní přípravu na hlubocké umělce s účastníkem německé Landesligy Mitte 1. FC Bad Kötzting, který byl v tu dobu na jihu Čech na soustředění. V týmu hraje několik legionářů ze západních Čech, čerstvou posilou je exbudějovický Daniel Jenne (23 let).

„Původně jsme měli hrát s Freistadtem, ale ten nakonec odřekl. Naštěstí se podařilo sehnat německý tým z Bad Kötztingu, který hraje čtvrtou nejvyšší německou ligu. A byl to protivník nadmíru kvalitní a silný. Ve svém středu má asi šest Čechů ze západních Čech. Předváděli typický německý fotbal, plný fyzického nasazení, agresivity a rychlosti,“ charakterizoval německého soupeře trenér Slavoje Václav Domin (na snímku).

Čtrnáctý tým Landesligy prokázal svou kvalitu. „Ale ke cti našich kluků je třeba říct, že se soupeřům v přístupu vyrovnali. Dokonce bych řekl, že jsme byli častěji na míči, i když Němci hráli velice dobře kombinačně. Nakonec střed pole jim ovládali právě Češi, kteří tvořili hru,“ podotkl Domin, že v Bad Kötztingu hrají prim čeští hráči, kteří ze středu hřiště vyráželi k nebezpečným brejkům, které jim přinesly i vítězství.

Slavojáci stačili za nepříznivé stavu 0:3 snížit Dominikem Tůmou. „Příležitosti jsme si vytvářeli i my, ale Němci byli efektivnější. I když jsme dostali čtyři góly, defenziva nepracovala tak špatně. Výborný výkon podal stoper Dudák. Nezaostávali jsme ani ve středu pole, makali všichni,“ potěšilo i přes porážku Domina. „Každopádně to byla velice zajímavá konfrontace s německým fotbalem, který je přece jenom trochu jiný, než ten náš. Navíc to byl soupeř, kterého jsme vůbec neznali, to taky mělo svoji cenu.“

Příští sobotu si Krumlovští rozloží síly na dvě mužstva. První pojede k přípravě do Třeboně s domácími (12), druhé bude startovat na Zimní lize proti Lomu (13). Generálka s Protivínem bude zároveň dohrávkou turnaje na Hluboké, uskuteční se v sobotu 3. března od 10:30 hod. na hlavním hřišti v Č. Krumlově.


1. FC Bad Kötzting – FK Slavoj Český Krumlov 4:1 (2:0)

Branka ČK: Tůma za stavu 3:0.

Č. Krumlov: Hňup – Beránek, Kabele, Dudák, Mravec – Neckář, Klivanda, Novák, Tůma, Kroupa – Tauber. Střídali. Říha, Strapek, Švec, Ješina, Hofmann. Trenér Václav Domin.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle