Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

S Aritmou se Písečtí rozešli smírně

 
sobota, 17. února 2018, 15:24

Tři týdny před startem jarní části České fotbalové ligy se fotbalisté Písku v přípravném utkání střetli s hráči divizní Aritmy Praha.

Úvodní půle byla zcela v režii domácího kolektivu. Ten si dokázal vypracovat několik slibných střeleckých pozic, v jejichž finální fázi se objevoval nejčastěji Aleš Kočí. Jeho nebezpečné pokusy ale kryl gólman Jan Stareček a v jednom případě rozezvučel míč brankovou konstrukci.

Svěřenci trenéra Rostislava Grossmanna se poprvé v zápase radovali ve 12. minutě, kdy se centrovaný míč z levé strany hřiště dostal až v pokutovém území číhajícímu Filipu Řezáčovi, který ho však do sítě ještě nedostal. Za brankovou čarou skončila až dorážka Dušana Pince, jež dres Písku v seniorské kategorii oblékl vůbec poprvé. Nastoupil podle tradice s kapitánskou páskou a hned se prosadil - 1:0.

Po změně stran došlo k většímu množství střídání, která utlumila domácí útočné snahy a ubrala na klidu v přechodové fázi i koncovce. Hra se vyrovnala v neurovnanou na obou stranách, ale skórem přeci jenom opět pohnuli Písečtí. V 62. minutě postupoval sám na gólmana Aritmy Tomáš Froněk, ale místo střeli volil přihrávku na v tandemu běžícího Tomáše Skálu, na kterého zývala prázdná brána - 2:0.

To však bylo ze strany žlutomodrých po gólové stránce vše a hosté toho využili. Po dalších dvou minutách snížil Kuzmenko Vlad - 2:1 a v 75. minutě, již za záda Pavla Váverky, poslal balón po pěkné kombinační akci Martin Petrák - 2:2.

Komentář trenéra FC Písek Rostislava Grossmanna: „Dnes jsme chtěli v akci vidět ještě nějaké konkrétní hráče, abychom se rozmysleli, zda u nás budou působit i nadále. První polovina byla z naší strany velice slušná - takto bych si to představoval. Po přestávce úroveň spadla. Přizpůsobili jsme se hře soupeře a kvůli té spoustě střídání se nám to trochu rozpadla. Hra naší zálohy už pak nebyla dobrá. Dva góly jsme dostat nechtěli, ale dá se to, vzhledem ke střídáním, pochopit.“

V sobotu 24. února nastoupí Písečtí v atraktivní přípravě proti druholigové Příbrami. Výkop je naplánován na 11. hodinu.


FC Písek – SK Aritma Praha 2:2 (1:0)

Branky: 12. Pinc, 62. Skála - 64. Vlad, 75. Petrák. Rozhodčí: Kaštánek - Štěrba, Jevčák.

Písek: Varyš - Hrachovec, Rendla, Skála, Holý, Voráček, Kočí, Milec, Froněk, Řezáč, Pinc. Střídali: Váverka - Benetka, M. Held, J. Held, Zeman, Hanzlík, Kulík.

Aritma: Stareček - Turbák, Troníček, Frnoch, Vávra, Hrabák, Baran, Rybka, Modr, Petrák, Beneš. Střídali: Volek, Vlad, Emin, Pecháček, Podobský, Seidler.

Napsal(a) (pbr) | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama