Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Příprava: Rudolfov a Osek si otevřely střelnici, Čížová zrušila zápas v Milevsku

 
sobota, 3. února 2018, 21:25

AKTUALIZOVÁNO - Další zápasy zimní přípravy mají za sebou fotbalové kluby z regionu. Divizní trojlístek Roudné, Soběslav a Jankov sbíral remízové výsledky. Potěšily výkony druholigových mužstev a jejich vítězství nad soupeři z FNL. Úctyhodných deset gólů se urodilo na umělkách v Pelhřimově a Borovanech. Sezimoústecký Sokol marně dotahoval náskok Pelhřimova, Rudolfov si pohrál s Loučovicemi. Střelecky se dařilo i Oseku, který nad západočeskými Svéradicemi vyhrál rozdílem šesti branek. Žhavé výsledky jste mohli číst v sekci „Aktuálně“ během celé soboty.

Třeboň šla o přestávce do kabin za stavu 0:2 pro Veselí nad Lužnicí. Ve druhém dějství přidala na obrátkách a dvěma góly útočníka Martina Průchy zvrátilo skóre ve svůj prospěch. „První poločas nám vůbec nevyšel. Udělali jsme dvě zbytečné chyby, kterých soupeř dokázal využít. O přestávce jsme si pár věcí vyjasnili a navíc vystřídali. To se projevilo, naše hra se zlepšila. Těžko se zatím klukům divit, dostávají dost do těla, nohy jsou potom těžký. Ale zvládli jsme to,“ oddechl si třeboňský manažer František Švaňa.

Milevsko si to mělo rozdat v okresním derby s Čížovou, ale třetiligový nováček musel zápas dopředu odvolat. Marodka vykonala své. „Tým z Čížové nám oznámil, že má k tomuto termínu k dispozici jenom sedm hráčů, takže nemůže přijet,“ mrzelo kouče ZVVZ Miroslava Strnada. Naštěstí si sjednal v týdnu náhradu. „Ve středu od šesti večer vsuneme do přípravy na naší umělce zápas s píseckou devatenáctkou. Díky za to.“

Sezimoústecký Sokol se představil na Vysočině. S Pelhřimovem, který po pádu z divize neprožívá zrovna vydařené časy (9. místo v KP), tahal v přestřelce za kratší konec. Ofenziva sice zaslouží za čtyři vstřelené branky pochvalu, ale obrana Za Kalvárií napoprvé propadla. V Katovicích přišlo na první přípravu 80 diváků a viděli těsnou výhru favorita se Sousedovicemi, které mu statečně vzdorovaly. Starší dorost Táborska získal skalp dalšího mužstva z přeboru. Po Čimelicích (1:0) zdolal i Dražice.

Proti zkušenějšímu soupeři se vytáhl i dorost Písku. Náskok Jankova smázl gólem do šatny. „Podobně jako před týdnem s Trhovými Sviny podal Jankov solidní výkon pouze v prvním poločasu. Jakub Zajíc nám zařídil vedení v 18. minutě, těsně před pauzou domácí srovnali. Druhý poločas mnoho krásy nepobral, zápas tak skončil smírně,“ hodnotili zápas na klubovém facebooku Jankovští. Napilno mají v přípravě Bavorovice. Lídr A třídy sehrál již třetí utkání. S Nemanicemi se rozešel smírně.

Osek si na umělém trávníku v Sušici pohrál se Svéradicemi. Týmu ze západočeské I. A třídy nasázel sedm gólů. Hru kočky s myší připomínalo střetnutí Rudolfova s Loučovicemi (I. B), které mohlo skončit klidně dvouciferným výsledkem. „Brali jsme to spíš jako tréninkové utkání. Po přestávce byla naše převaha znatelná, a to jsme řadu šancí ještě neproměnili,“ měl trenér Otakar Matouš na mysli tři branky Prokeše z ofsajdu či Šindelářem nastřelenou tyč a břevno. Mezi střelce se zapsal z penalty brankář Pícha.

Olešník si na neděli dopoledne dojednal zápas s Meteorem Čekanice (I. B), který zaskočil za marodkou sužované Větřní. Ani Táborského hoši nebyli zdaleka kompletní. „Několik hráčů máme na marodce, takže nás bylo akorát jedenáct. Nehrál ani Sláva Rožboud, tahá ho sval. Byl se podívat a příští sobotou by už měl nastoupit proti Bernarticím na milevské umělce,“ řekl olešnický asistent Roman Chlumecký, že na premiéru spoluhráče Davida Lafaty dojde až příští víkend.  

Krajský půlmistr Sokol Želeč si už do přestávky zadělal s Voticemi na čtyřgólový náskok, který domácí stačili po přestávce korigovat. Jednu z pěti branek vsítil novic Filip Bakule (26), odchovanec Táborska strávil minulý podzim v Rakousku.

Třetiligový Písek porazil v neděli odpoledne devatenáctku Příbrami. „Soupeř byl hodně nepříjemný, mladíci byli běhaví a důrazní. Ale my jsme postupně získávali převahu a během prvního poločasu jsme získali dvoubrankový náskok. Po přestávce jsme přidali třetí, ale Příbram pokračovala v dobrém výkonu a snížila z penalty. Mohli jsme vyhrát vyšším rozdílem, ale vázla koncovka. Kluci dostávali dost do těla a nohy byly těžší. To se určitě časem zlepší. Jinak zápas naprosto splnil naše očekávání,“ nahlásil Jihočeskému fotbalu vedoucí píseckého týmu Pavel Mádl.


Výsledky přípravných zápasů


Malše Roudné – SC Gmünd 0:0
Hráno v pátek večer. UMT Třeboň. Více zde.

FK Jindřichův Hradec 1910 – FK Spartak Soběslav 2:2 (2:1)
Góly: Mareš, Chalupský – vlastní, Nohava. Více zde.

FC Mariner Bavorovice – SK Nemanice 1:1 (0:0)
Góly: Kučera – Horák. UMT Hluboká.

FC Písek U19 – SK Jankov 1:1 (1:1)
Góly: 44. Němeček – 18. Zajíc. UMT Písek. Více zde.

TJ Osek – FK Svéradice 7:1 (4:0)
Góly: Říský 2, Hosnedl, Brabec, M. Čapek, J. Hoch, Diviš – Krejčí. UMT Sušice.

SK Dynamo ČB – FK Viktoria Žižkov 4:1 (2:0)
Góly: 5. Vondra, 43. Kladrubský, 52. Sajčič, 88. Mashike – 15. Kuchta. SCM Složiště. Více zde.

FC ZVVZ Milevsko – Sokol Čížová nehráno

Jiskra Třeboň – Lokomotiva Veselí n. Luž. 3:2 (0:2)
Góly domácích: Průcha 2, Pancíř. UMT Třeboň.

TJ Dražice – FC MAS Táborsko U19 3:4 (1:2)
Góly Dražic: J. Štecher, D. Štecher, Hojdar. UMT Sezimovo Ústí.

FK Ústí n. Labem – FC MAS Táborsko 1:2 (1:1)
Góly: 24. Jakubov - 20. Mršič, 74. Vandas. UMT Ústí n. Labem. Více zde.

FK Pelhřimov – Sokol Sezimovo Ústí 6:4 (3:3)
Góly Sokola: Kutner 2, Hladík, Novotný. UMT Pelhřimov.

SK Otava Katovice – FC Westra Sousedovice 3:2 (1:1)
Góly: Cibulka, Miklas, Uher – Filip Duba, Milan Glazunov. Hř. Junior Katovice.

SK Rudolfov – Vltavan Loučovice 9:1 (3:1)
Góly SKR: Vejvar 3, Jasenský 2, Vo-Son, Maxa, Ryneš, Pícha (pen.). UMT Borovany.

FK Olešník - FK Meteor Tábor 3:1 (1:0)
Góly SKO: Rabiňák 2, Votava. UMT Hluboká.

SK Votice - Sokol Želeč 3:5 (0:4)
Góly Želče: Bosnyak, Rabiňák, Bakule, Froněk, Kukučka. UMT Votice.

FC Písek - 1.FK Příbram U19 3:1 (2:0)
Góly: Froněk 2, Hrachovec – Jelínek (pen.). UMT Písek.


 
 
Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama