Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko vyhrálo Vandasovou brankou v Ústí 2:1

 
sobota, 3. února 2018, 17:03

V sobotním přípravném duelu cestovalo Táborsko na sever Čech, kde se na umělém trávníku v Ústí nad Labem střetlo s domácí „Armou“. Jihočeši vstřelili vítězný gól čtvrt hodiny před koncem Pavlem Vandasem a v závěru vedení uhájili. V táborské obraně to zkoušel Francouz Martin Matondo Ngimbi (20), bývalý hráč Vlašimi a posledně Benešova.

Vzhledem k tomu, že Ústí nastupovalo ve své nejlepší a nejsilnější sestavě, bylo jasné, že Táboráky čeká těžký boj již od první minuty. Na podzim ve Fortuna národní lize jsme dokázali ústeckého soupeře porazit, takže byl určitě důvod si titul těžšího soupeře udržet.

Již od začátku zápasu se jednalo o vyrovnaný fotbal s gólovými šancemi na obou stranách hřiště, nicméně první se dokázali prosadit hosté, když ve 20. minutě volný Prošek našel Mrsiće a ten neminul. Ve 24. minutě se přihlásili ke slovu domácí, kdy chybu gólmana Zadražila potrestal domácí Jakubov. Do konce poločasu se hrál rychlý a svižný fotbal, který ale nepřinesl žádné góly. Do kabiny odcházely oba celky za stavu 1:1.

Druhý poločas byl od začátku o snaze obou mužstev co nejrychleji přečíslit a přesunout tak výhodu vedoucího zápasu na svoji stranu, což přineslo mnoho gólových šancí, které ovšem míjeli brány na obou stranách. Až v 74. minutě po přihrávce Valenty zavěsil míč do Kotěrovy branky Vandas a rozhodl tak o konečném skóre celého zápasu. Příští sobotu prověří Táborsko ligový FK Teplice Na Stínadlech (14:30).  


FK Ústí nad Labem - FC MAS Táborsko 1:2 (1:1)

Branky: 24. Jakubov - 20. Mršič, 74. Vandas.

Ústí: Vašek (46. Kotěra) – Zeman (54. Procházka), Peterka, Pimpara, Šnirc, Martykán, Ťok, Pilík, Miskovič (46. Vopat), Dramé (46. Jindráček), Jakubov.

Táborsko: Zadražil (46. Toma) – Prošek, Navrátil, Zavadil (46. Ngimbi), Písačka (46. Kopřiva) – Šandera – Vandas, Nešický, Kučera, Mrsić (89. Peterka) – Musiol (46. Valenta).


 
 
Napsal(a) Vendula Švehlová | Foto Karolina Kabíčková (+video)