Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Přípravná derby vyzněla jasně pro Soběslav a Jankov. Hradec úřadoval v Humpolci

 
neděle, 11. února 2018, 16:32

AKTUALIZOVÁNO - Soběslav i Jankov se v sobotní přípravě vytáhly na své dlouholeté rivaly a zahrály podle představ svých trenérů. Hradečtí cestovali na Vysočinu, kde rozdrtili v KP druhý Humpolec rozdílem třídy. Roudné navázalo na předchozí výkony, když především v první půli přehrálo Čimelice.

Třeboň hostila po Veselí dorostence Táborska a tentokrát už dvougólovou ztrátu z prvního poločasu nedohnala. „Chybělo nám až moc hráčů, abychom mohli být Táborsku vyrovnaným soupeřem. Vypomoct nám museli kluci z béčka. Hosté byli hlavně ze standardek produktivnější. Každopádně příprava splnila svůj účel,“ uvedl třeboňský trenér Zdeněk Procházka.

Třetiligový Písek prohrál na Strahově s juniorkou pražské Sparty. V pohledném střetnutí si dokázal vypracovat šance na vyrovnání, ale brankáře Bačkovského, který musel několikrát zasahovat, nepokořil. „Zápas to byl velice svižný a oboustranně kvalitní. V týmu domácích nastoupil například i Lukáš Vácha a někteří další, které měla Sparta na soustředění A-týmu. Pro nás to byla dobrá prověrka,“ sdělil nám po návratu z Prahy Rostislav Grossmann, trenér FC Písek.

Humpolec dostal pořádně na frak od J. Hradce, který v sestavě Hulík – Chyška, Šmíd, Völfel, Mareš – Kučera, Beránek, Koutný, Votava – Chalupský, Toman, střídali Hejníček, Králíček, Nováček, Rakušan připravil týmu z Vysočiny velké zklamání. „Museli jsme se vyrovnat s absencemi, trochu jsme přeházeli sestavu, ale zvládli jsme to.  Vyzkoušeli jsme si několik věcí, i když jsme měli začátek trochu rozpačitý. Po prvním gólu jsme se uklidnili a získali jsme převahu. I po přestávce jsme se rozjížděli trochu pomaleji, ale vrátili jsme se k naší hře a vyplatilo se to. Vypadalo to docela dobře,“ pravil spokojený kouč Marek Černoch.

Dva zápasy vypadly ze sobotního programu. Bernartice, půlmistr I. A třídy, měl sehrát přípravu s Olešníkem na milevské umělce. „Zápas byl zrušen s tím, že se odehraje v jiném termínu,“ informoval nás olešnický asistent trenéra Roman Chlumecký. Chřipková epidemie sklátila protivníka Dražic z Mladé Vožice a Horkovi svěřenci tak měli volno.

Sezimoústecký Sokol se na umělce v Kamenici nad Lipou střetl s Dačicemi. Souboj dvou mužstev krajského přeboru, které čeká na jaře těžký boj o udržení, skončil zaslouženou výhrou nováčka. Střelecky se dařilo disponovanému Aleši Kutnerovi, jenž dal poslednímu Centropenu tři góly. Obrana Želče nedokázala udržet na uzdě ofenzivu Soběslavi a od loňského přeborníka kraje obdržela pět branek. Divizní Roudné mělo s Čimelicemi v první půli jasně navrch, ke třem brankám ještě další šance zahodilo. Po přestávce tempo hry opadlo a skóre se už nezměnilo.

Exdivizní Sušice nestačila v nedělním duelu na vlastní umělce na Osek, který v sestavě Vojta – Kuneš, Krejčí, Carda, Benda – M. Čapek, Hoch, Říský, Hosnedl – Ježek, Diviš vyhrál po zásluze 5:2. Třemi góly se zaskvěl Jakub Říský. Druholigový dorost Písku vyprovodil „desítkou“ Vodňany. Střelecky se nejvíce činil Gažík.

Jankov byl lepší, uznali po derby Hlubočtí

  František Šůna, vedoucí mužstva Hluboké: „Musím uznat, že Jankov byl lepší. Byl fotbalovější a měl častěji míč na kopačkách. My jsme se snažili, měli jsme Hájkem a Tomášem Adamem i dvě šance, ale nedokázali jsme je proměnit. Výsledek mohl být lepší.“

  Petr Maxa, asistent trenéra Jankova: „Od začátku jsme byli aktivnější a měli jsme balon pod kontrolou. Kromě těch čtyř gólů jsme nastřelili ještě tyč a břevno, měli jsme i další příležitosti. Domácí zahrozili zejména dvěma hlavičkami po standardních situacích, ale nic z toho nevytěžili. Vyhráli jsme zaslouženě.“

TJ Hluboká nad Vltavou – SK Jankov 0:4 (0:2)
Branky:
Smetana 2, Zajíc, Šebelka.

Hluboká: Brašnička – Jonáš, Čermín, Legdan, Krátký – Stráský, Němec, Rubick, Antoš – Hájek, T. Adam. Střídali L. Adam, Křiváček. Trenér František Cipro.

Jankov: Komárek – Jirkovský, Lošek, Popelka, Zajíc – Beránek, Maršán, Fajtl, Sedlic, Bürger – Smetana. Střídali Pavelec, Šebelka, Kočer, Rytíř. Trenér Petr Kadlec.


Výsledky přípravných zápasů


FC ZVVZ Milevsko – Lokomotiva Veselí n. Luž. 2:2 (1:1)
Góly domácích: Koutník, Sedlák. UMT Milevsko.

SK Senco Doubravka – Sokol Čížová 4:1 (1:0)
Góly: Brabec, Trojanec, Ungr, Krejčí – Zahrádka. UMT Doubravka. Více zde.

Jiskra Třeboň – FC MAS Táborsko U19 2:4 (1:3)
Góly domácích: Holzepl, T. Tůma. UMT Třeboň.

AC Sparta Praha U21 - FC Písek 2:0 (1:0)
Góly: 25. Špaček, 60. Novotný. TCM Strahov. Více zde.

FK Spartak Soběslav – Sokol Želeč 5:2 (2:0)
Góly: Žalda, Nohava 2, T. Mazouch – Fiala, Bosnyak. UMT Stará Hlína.

Sokol Bernartice – FK Olešník zrušeno

AFC Humpolec - FK Jindřichův Hradec 1910 0:6 (0:2)
Góly: Toman, Králíček, Chalupský, Rakušan, Votava, Kučera. UMT Humpolec.

TJ Dražice – Sokol Mladá Vožice zrušeno pro nemoc Ml. Vožice

FK Teplice – FC MAS Táborsko 1:0 (1:0)
Gól: 8. Vaněček. Na Stínadlech, Teplice. Více zde.

FK Mladá Boleslav - SK Dynamo ČB 4:0 (2:0)
Góly: 10. Mareš, 37. Matějovský, 62. Přikryl, 64. Kateřiňák. Stadion Ml. Boleslav. Více zde.

Sokol Sezimovo Ústí – Centropen Dačice 5:1 (3:0)
Góly: Kutner 3, Novotný, Bouška – Točík. UMT Kamenice nad Lipou.

SK SIKO Čimelice - Malše Roudné 0:3 (0:3)
Góly: Vlk, Bartoš, Solomaha. UMT Písek. Více zde.

TJ Hluboká n. Vlt. – SK Jankov 0:4 (0:2)
Góly: Smetana 2, Zajíc, Šebelka. UMT Hluboká. Více zde.

FC Písek U19 – FK Vodňany 10:1 (6:1)
Góly: 15., 28., 40. a 61. Gažík, 45. a 76. Kvasnička, 6. Přibyl, 34. Volf, 70. Hnídek, 90. Váverka (pen.) - 2. Bečvář. UMT Písek. Více zde.

TJ Sušice – TJ Osek 2:5 (1:2)
Góly Oseka: Říský 3, Ježek, Carda. UMT Sušice.

SK Tochovice - Junior Strakonice 1:1 (1:1)
Gól Junioru: 44. Bálek. UMT Příbram.


Napsal(a) Michal Průcha, Milan Šíma | Foto Petr Vlasák