Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav po kvalitním výkonu porazila Aritmu, Katovice se ocitly nad sestupovou propastí

 
neděle, 5. května 2024, 10:29

Čechy – Spartakovci pokračují v úspěšných výsledcích a sobotním vítězstvím se posunuli na čtvrtou příčku. Po hlavičce obránce Václava Hoffmanna dokázali porazit pražskou Aritmu, jednoho z kandidátů postupu. Hradečtí museli v sestavě improvizovat, z domácího střetnutí se Sokolovem vytěžili bod. Remízu venku uhráli Krumlovští, ale při souhře dalších výsledků se vrátili na poslední flek. Popáté za sebou prohrály Katovice (388 minut neskórovaly) a vážně se přiblížily pásmu znamenající pád do krajského přeboru. Se ziskem pouhých šesti bodů jsou nejhorším mužstvem jara.

Výsledky a ohlasy ze zápasů 25. kola divize A


FK Komárov – SK Otava Katovice 4:0 (3:0)

Góly: 5. Lehedza, 9. Soukup, 43. Lukavský, 64. Nedvěd. Rozhodčí: Kubec – Mičan, Říha. ŽK: 4:4 (Nový, Lang, Nedvěd, Vokáč - Brabec, Vonášek, Bálek, Sládek). ČK: 0:1 (48. Provazník). Diváků: 184.

Katovice: Provazník – Sigmund, Brabec, Michal Kynkor (46. Souhrada), Motl (72. Čibera) – Kotrba – Štěch, Uher, Martin Kynkor (46. L. Bálek), Vonášek (81. Sládek) – Požárek (48. Vondrášek). Trenér Vašica.

Luboš Vašica (trenér Katovic): „Do zápasu jsme šli s úmyslem hrát jednoduchý fotbal. Podařilo se nám vstřelit gól, který ale rozhodčí z nepochopitelného důvodu neuznal. Vzápětí jsme ale vzadu udělali dvě hrubé chyby a v osmé minutě jsme prohrávali 2:0. Prakticky bylo po zápase. V tomto utkání se ukázalo, že máme problémy nejenom se střílením gólů, ale i s disciplínou. Proto zápas dopadl tak jak dopadl. My jsme hráli složitě, soupeř nakopával balóny, do šancí se dostával po našich chybách a dával nám góly. Navíc nám byl vyloučen chvilku po přestávce vyloučen brankář, který špatně vyběhl a za velkým vápnem zahrál rukou. Celé naše neštěstí vyvrcholilo zraněním Jakuba Brabce v závěru zápasu.“


FK Jindřichův Hradec1910 – FK Baník Sokolov 1948 1:1 (1:0)

Góly: 43. Votava - 73. Kubinec. Rozhodčí: Janíček – Havlík, Lovětínský. ŽK: 2:2 (Vondrák, Škrleta - Schulz, Komberec). Diváků: 152.

J. Hradec: Vondrák – Rezek, Licehamr, Rejthar, Hauser – Didek (90. Gráf), Plucar, Petr, Votava, Škrleta (89. Ježek) – Žilák (62. Pacholík). Trenér Lukáč.

Roman Lukáč (trenér J. Hradce): „Věděli jsme, že Sokolov má kvalitní mužstvo, přestože se mu v poslední době nedařilo. Naši hru jsme museli přizpůsobit četným absencím, proto jsme hráli ze zabezpečené obrany a podnikali jsme rychle protiútoky. Kromě gólu jsme si vytvořili dalších pět nebo šest šancí, bohužel nám ale nebylo přáno a musíme brát jen bod. Konečnou remízu považuji za spravedlivou. Těší mě, že po kolapsu v Mariánských Lázních tentokrát hráči podali mnohem zodpovědnější výkon.“


SK Hořovice – FK Slavoj Český Krumlov 2:2 (1:0)

Góly: 43. (pen.) Mareš, 47. Záluský - 60. Kordík, 70. Matuška. Rozhodčí: Zima – Jakl, Štěrba. ŽK: 1:2 (Puchmertl - Matuška, Bauer). Diváků: 200.

Č. Krumlov: Beránek – Trapl (72. Š. Šindelář), Švec, Kabele, Trmal – Kordík (90. Kubát), Gelnar, Matějček, O. Matuška, J. Matuška (79. Bauer) – Polanský. Trenér Šváb.

Zdeněk Šváb (trenér Č. Krumlova): „S výsledkem jsem nakonec spokojený, zároveň ale trochu i zklamaný, protože jsme opět udělali dvě obrovské chyby, po nichž jsme prohrávali 2:0. Na druhou stranu musím tým pochválit, že to nezabalil a za to byl odměněn ve druhém poločase dvěma góly. V té době měl náš fotbal velmi dobrou úroveň. Myslím, že jsme uhráli spravedlivou a zaslouženou remízu. Hořovice měly jenom pár šancí, ani my jsme jich ale moc neměli. S remízou 2:2 jsme spokojení.“


FK Spartak Soběslav – SK Aritma Praha 1:0 (0:0)

Gól: 53. Hoffmann. Rozhodčí: Lepič – Babka, Žemlička. Bez karet. Diváků: 350.

Soběslav: Červenec – Račák, Boháč (46. Bouchal), Kubart, Pavlík – Boucník, Hoffmann – Vaněk, Hájek (71. Pravda), Dumbrovský (90. Hromada) – Macák (71. Coufal). Trenéři Hajič a Florián.

Richard Florián (trenér Soběslavi): „Čekali jsme těžký zápas. I když víme, že doma jsme silní, přijel k nám tým, který je důsledný v obraně a dostal nejméně gólů v soutěži. V prvním poločase hrály na obou stranách prim obrany. O přestávce jsme si řekli, že ve druhém poločase musíme být při zakončování našich akcí přímočařejší a důraznější. V první čtvrthodině druhé půle jsme dostali Aritmu pod tlak, a myslím, že těch prvních patnáct minut na začátku druhého poločasu utkání rozhodlo. Měli jsme několik tutovek, které jsme sice neproměnili, pak jsme ale byli za naši snahu odměněni gólem Václava Hoffmanna, který se trochu šťastně trefil hlavou po rohovém kopu Vaňka. Aritma pak ukázala, že je silná i v útoku, otevřela hru a hodně nás tlačila. Dalším hrdinu zápasu byl náš brankář Červenec, který zlikvidoval několik vyložených šancí soupeře. V závěru vytáhl tři skvělé zákroky, které nám uhájily tři body. Tím, jak nás soupeř tlačil, otevírala se v jeho defenzivě okénka pro naše rychlé protiútoky. Vypracovali jsme se asi ještě dvě šance, ale neproměnili je. Utkání jsme mohli rozhodnout dřív, takhle to bylo napínavé až do konce. Podali jsme skvělý a bojovný výkon a zápas se musel divákům líbit. Potvrdila se i síla naší lavičky, protože hráči, kteří přišli na plac v průběhu utkání, přispěli ke kvalitnímu výkonu mužstva.“

Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák