Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písečtí na Strahově neskórovali, ale výkonem nezklamali

 
neděle, 11. února 2018, 14:34

V dalším přípravném utkání se představil třetiligový Písek v Praze na Strahově proti juniorce Sparty. Pro domácí mladíky to byla generálka před juniorskou ligou, hosté mají na přípravu ještě čtyři týdny.

Od úvodního hvizdu se hrál velmi dobrý fotbal plný pohybu a nasazení. Sparta se snažila rychlou kombinací překvapit dobře bránící hosty, ti naopak využili každou možnost k protiútoku a ohrožení domácí branky.

K vidění byl zajímavý kvalitní duel s řadou brankových situací. Jednu z nich v 25. minutě Sparta po chybě v rozehrávce Písku využila a šla Špačkem do vedení. Hosté měli také celou řadu dobrých šancí ke skórování, ale jejich koncovka byla nepřesná nebo je vychytal výborný gólman Bačkovský. Ty největší šance zahodili Řezáč a Froněk, v brance neskončily ani nadějné střely Kočího a Milce.

Přestože oba týmy ve druhé půli prostřídaly své sestavy, nadále se hrál slušný fotbal v dobrém tempu a brankáři se nenudili. Stav se ale měnil již jen v 60. minutě, kdy se technickou střelou prezentoval domácí Novotný a upravil na konečných 2:0.

Rostislav Grossmann, trenér FC Písek: „Sehráli jsme z našeho pohledu slušný zápas s velmi kvalitním soupeřem. Ukázal nám celou řadu pozitivních věcí, na druhé straně ještě spoustu nedostatků. Dokázali jsme držet krok po fyzické stránce. Výkony některých hráčů byly velmi dobré, byl vidět i určitý posun v řešení některých herních situací. Dokážeme si vytvořit i dobré střelecké pozice, bohužel nám zatím úplně nevychází jejich dotažení. v koncovce nám zatím chybí víc klidu a koncentrace.“

Luděk Stracený, asistent trenéra Sparty: „Jsme spokojení. Z naší strany to bylo skvělé utkání. Myslím, že ani soupeř si nevedl špatně. Na obou stranách byly šance, my je měli na začátku prvního poločasu, Písek v závěru půle. Musím kluky pochválit za dobrý kolektivní výkon.“


AC Sparta Praha jun. - FC Písek 2:0 (1:0)

Branky: 25. Špaček, 60. Novotný.

Sparta: Bačkovský – Pavlík, Penc, Boula, Tvaroh – Špaček, Vácha, Matoušek (62. Burda), Čajkovský (75. Tasić) – Novotný (75. Hamdy), Urban.

Písek: Hajdušek (70. Váverka) – Benetka, Rendla, Holý, Hanzlík – Voráček, J. Held, Kočí, Milec, Froněk – Řezáč. Střídali: Hrachovec, Kulík, Zeman, Kasík, Grobár a Skála.

Napsal(a) FC Písek | Foto sparta.cz