Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Těsná porážka Táborska s navrátilcem Součkem v generálce Teplic

sobota, 10. února 2018, 22:07

V přípravném utkání se na teplických Stínadlech představil domácí tým FK Teplice proti druholigovému FC MAS Táborsko. Pro Teplice se jednalo o generálku na nadcházející HET ligu. Teplice a Táborsko se už spolu střetly letos na podzim, kdy oba celky bojovaly v rámci MOL Cupu. Tehdy Teplice vyhrály na jihu Čech 4:3 a postoupily dále.

Prvoligové Teplice hned v úvodu zatlačily hosty na jejich polovinu hřiště a snažily se prorazit jejich obrannou linii. Ke smůle Táborských se to podařilo již v 8. minutě zápasu, kdy z obrany domácí poslali dopředu dlouhý míč, který doběhl Vaněček a skoro od poloviny hřiště běžel sám na branku. Hostující obránci jeho náběh vůbec nezachytili a ten pak dokázal poslat míč nekompromisně do sítě – 1:0.

Vidina prohry vyburcovala tým hostí k útočnější hře. Ve 13. minutě dokázali z rohového kopu zahrozit soupeři, ale jejich snahu zhatil domácí Čmovš, který odvrátil hrozící gól. Bohužel tato gólová šance byla v prvním poločase naše jediná. Teplice zatlačily soupeře na jeho polovinu hřiště a hrozily hned dvěma gólovými šancemi. Táborsko se z tlaku dokázalo vymanit až těsně před koncem prvního poločasu.

Druhý poločas navázaly Teplice svou hrou na první a snažily se udržet soupeře co nejdál od domácí brány. Velkou příležitost k vyrovnání skóre dostal v 52. minutě Mrsić, který ale Proškovu přihrávku poslal z jasné střelecké pozice nad teplickou bránu. To si Severočeši nenechali dlouho líbit, ale jejich snaha o zvýšení gólového náskoku byla více než marná. Jejich střely často mířily mimo bránu.

Druhý poločas byl ve znamení střídání na obou stranách hřiště, ale bez výsledku. Obranu hostujícího týmu se domácím prorazit nepodařilo. Ke konci zápasu ještě Teplice zahrozily v 88. minutě z rohového kopu, ale opět bezvýsledně a hosté odjížděli domů s nepořízenou.


Daniel Souček zůstává v Táborsku i pro jaro


FK Teplice – FC MAS Táborsko 1:0 (1:0)

Gól: 8. Vaněček.

Teplice: Diviš - Vondrášek, Čmovš (46. Jeřábek), Král, Krob - Ljevaković (60. Soungole) - Hyčka (60. Vošahlík), Hora (60. Žitný), Kučera, Rezek (60. Trubač) - Vaněček. Trenér Daniel Šmejkal.

Táborsko: Toma – Prošek (75. Písačka), Navrátil, Zavadil (46. Ngimbi), Dudl (46. Souček) – Kučera (75. Valenta) –  Vandas (75. Šandera), Kopřiva (46. Mysliveček), Nešický, Mrsić – Musiol (65. Linhart). Trenér Roman Nádvorník.


 
 
Napsal(a) Vendula Švehlová | Foto Karolina Kabíčková (+video)
 


 
Reklama