Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vítěze dorosteneckého Sunar pneuservis cupu učil až penaltový rozstřel

 
pondělí, 17. prosince 2018, 20:32

Třetí adventní neděli se konal již šestý ročník dorosteneckého turnaje. Turnaj se konal v hale ZŠ Školní v Kaplici. Hrálo se stejným systémem jako u žákovských turnajů. Osm přihlášených týmů bylo rozděleno do dvou čtyřčlenných skupin, přičemž napomáhaly podzimní tabulky mistrovských soutěží. Všechny zápasy se hrály na dvakrát deset minut. První dva týmy ze skupin se střetly v semifinále, celky ze třetích a čtvrtých míst hrály o konečné páté až osmé místo. Představily se čtyři týmy hrající oblastní I. A třídu. Dalším účastníkem byla Dobrá Voda, která má společný tým s Třeboní hrající divizi. Nejvyšší krajskou soutěž reprezentovalo budějovické SKP. Krajský přebor hraje i společný celek Čtyř Dvorů a Rudolfova, který se pro turnaj rozdělil.

skupina A

V áčku měla k favoritům patřit Dobrá Voda. Ta však nepřijela v nejsilnějším složení, což se ukázalo hned v jejím prvním střetnutí, v kterém bodově tratila se společným týmem Kamenného Újezdu s Velešínem. Domácí Kaplice se musela vypořádat s absencí brankářů, a tak mezi třemi tyčemi nastoupil Dan Pál a byla to správná volba. Nejenomže dobře chytal, navíc jej spoluhráči využívali při kombinacích a nejednou díky svému vyjetí přispěl i k přečíslení soupeře. Kapličtí prošli skupinou bez ztráty kytičky do semifinále. Druhé postupové místo si pohlídal Rudolfov. Kamenný Újezd sice prohrál jen jednou, ale dva nerozhodné výsledky byly na postup mezi nejlepší čtyřku málo.     

Rudolfov - Kaplice 1:2, Kouba – Lašák 2,

D. Voda - K. Újezd 1:1, Suchan – Šafka,

D. Voda - Kaplice 0:4, Lašák, Vaniš 2,

Rudolfov - K. Újezd 2:2, Hebký 2 – Švec 2,

D. Voda - Rudolfov 3:5, Nekola, Šteyer, Tondl – F. Hajný 2, Kryeziu, D. Hajný, Peiger,

Kaplice - K. Újezd 5:1, Vaniš 2, Čutka, Aibl, Lašák – Tůma,

1. FK Spartak Kaplice 3 0 0 11:2 9

2. SK Rudolfov 1 1 1 8:7 4

3. Kamenný Újezd + Velešín 0 2 1 4:8 2

4. SK Dobrá Voda 0 1 3 4:10 1


skupina B

Bez zaváhání prošlo základní skupinou B českobudějovické SKP. V zápase s Trhovými Sviny museli mazat dvoubrankové manko, ale to se jim nakonec podařilo a v závěrečném střetnutí těsně o gól porazili i Čtyři Dvory. Ty by si výhrou nad SKP zajistili dokonce první místo, remíza jim jistila druhou příčku. Díky porážce museli čekat, jak dopadne poslední střetnutí mezi Zliví a Trhovými Sviny. Dorostenci Spartaku silně zatápěli favorizovanému SKP i „Čtyráku“, ale nakonec vytěžili jen bod. Museli tak Zliv porazit výraznějším rozdílem, aby si zajistili postup. Zlivští je však zaskočili a výhrou o dvě branky jim vzali veškeré postupové vidiny.

Čt. Dvory - T. Sviny 3:3, Mařík 2, Komberec – Lust, Troup, Pavel,

SKP ČB - Zliv 2:0, Dědina, Cempírek,

SKP ČB - T. Sviny 4:2, Čipera 2, Vančura, Štěch – Svoboda, Lavička,

Čt. Dvory - Zliv 5:1, Dubský 2, Prokop, Komberec, Pavlík – Maňhal,

SKP ČB - Čt. Dvory 2:1, Čipera, Štěch – Řepa,

T. Sviny - Zliv 0:2, Fürst 2,

1. SKP České Budějovice 3 0 0 8:3 9

2. SK Čtyři Dvory 1 1 1 9:6 4

3. SK Zliv 1 0 2 3:7 3

4. TJ Spartak Trhové Sviny 0 1 2 5:9 1


zápasy o umístění

V prvním duelu o konečné umístění se střetla Dobrá Voda se Zliví. Už ve třetí minutě poslal Dobrovodské do vedení Novák. Když pak krátce po změně stran navýšil jejich vedení Pajenský na rozdíl dvou branek, byli Dobrovodští na nejlepší cestě do utkání o konečné páté místo. Jenomže Fürst nejprve snížil a minutu před koncem dokonce vyrovnal Maňhal. V poslední minutě však zajistil výhru svému týmu dobrovodský Tomáš Kratochvíl.

V duelu mezi Kamenným Újezdem a Trhovými Sviny byli favority Spartakovci. Bezbrankový stav vydržel až do šesté minuty, kdy začal papírové předpoklady naplňovat Lavička. Soupeř se však nevzdával a dlouhé minuty držel přijatelný výsledek. Definitivně se rozhodlo až v posledních dvou minutách, kdy se nejprve trefil Svoboda a vzápětí dvakrát pokořil brankáře Kolaříka František Pavel. 

Semifinále mezi Kaplicí a Čtyřmi Dvory bylo vyrovnané a rozhodla jej jedna jediná branka. Ta padla v sedmé minutě střetnutí, kdy si domácí dobře rozehráli autové vhazování, Vaniš přesnou přihrávkou našel nabíhajícího Františka Lašáka, který střelou o břevno nedal brankáři Kalošovi žádnou šanci. Soupeř se pak snažil o vyrovnání, ale Kapličtí se snažili být v obranné fázi pozorní a navíc Pál chytal opravdu dobře. Byl z toho tedy postup do finále.

Favorizované SKP mělo dobrý vstup do střetnutí. Už ve třetí minutě šli do vedení, v šesté minutě navýšil náskok Dominik Štěch a minutu před koncem přidal třetí přesný zásah Vančura. Rudolfov se ale nevzdal a góly na konci prvního poločasu a na začátku druhého dějství přinesly drama, rázem to totiž bylo jen 2:3. Dorostenci SKP však neponechali nic náhodě a v závěru duelu dvěma góly ztvrdili svůj postup do boje o zlato.

V zápasech o konečná umístění se ani v jednom případě neopakoval duel ze základní skupiny. Nejprve si to Zliv rozdala se společným týmem Kamenného Újezdu s Velešínem. Ve třetí minutě poslal Švec do vedení společný celek. Ale v rozmezí osmé až deváté minuty Zliv třemi zásahy dokonale otočila skóre. Soupeř sice ještě snížil, Zliv však nakonec poločas vyhrála 4:2. Po změně stran jistili konečné sedmé místo pro Zliv svými trefami Michal Viktora a Ondřej Bukovský.

O páté místo své síly poměřila Dobrá Voda a Trhové Sviny. Ve čtvrté minutě otevřel skóre střetnutí Dobrovodský Petr Pajenský. Trhové Sviny se v prvním poločase střelecky prosadit nedokázali. O vyrovnání se postaral až po změně stran brankář Michal Popovič, který svůj rychlý výpad zakončil tvrdou přízemní ranou. Přes veškerou snahu hráčů obou týmů dospěl duel k penaltovému rozuzlení. Ve třech sériích zaváhal jeden jediný střelec. V té druhé neuspěl svinenský Svoboda a z pátého místa se radovala Dobrá Voda.

Pikantní byl zápas o třetím místo mezi Čtyřmi Dvory a Rudolfovem. Narazili na sebe hráči, kteří v sezóně oblékají stejný dres ve společném týmu. Do hrdiny duelu o bronz se pasoval rudolfovský Filip Hajný. Po jeho čistém hattricku vedl Rudolfov v deváté minutě o tři branky. V závěru půle snížil na 1:3 Komberec. Dvě minuty před koncem zápasu Dubský upravil už na rozdíl jediné trefy, pak si však slovo vzal opět Filip Hajný a svým čtvrtým gólem v zápase definitivně přiřkl bronz Rudolfovu a navíc si díky tomu zajistil prvenství ve střelecké soutěži.

Finále mezi domácím kaplickým Spartakem a českobudějovickým SKP bylo hodně svázané taktikou. Moc šancí k vidění nebylo, nikdo nechtěl udělat osudovou chybu, která by se těžko doháněla. Míč měli častěji na svých sálovkách dorostenci SKP, ale přesto utkání dospělo k penaltovému rozstřelu. Hned první kopající kaplický Aibl mířil mimo. Další střelci byli neomylní a v poslední třetí sérii mohl o výhře SKP rozhodnout Pavel Trnka, nastřelil však jen tyč. Rozhodnutí padlo hned v první KO sérii. Kaplický Dostál rovněž mířil jen do tyče a SKP zajistil celkový triumf Filip Dědina.

o 5. – 8. místo

D. Voda  - Zliv 3:2, Novák, Pajenský, Kratochvíl – Fürst, Maňhal,

K. Újezd - T. Sviny 0:4, Pavel 2, Lavička, Svoboda,

semifinále

Kaplice - Čt. Dvory 1:0, Lašák,

Rudolfov - SKP ČB 2:5, Kouba, F. Hajný – Cempírek, Štěch, Vančura, Čipera, Dědina,

o 7. místo

Zliv - K. Újezd 6:2, Maňhal 2, Fürst, Ťupa, M. Viktora, Bukovský – Švec, Šafka,

o 5. místo

D. Voda - T. Sviny 2:1 po pen., Pajenský, rozh. pen. Kratochvíl – Popovič,

o 3. místo

Čt. Dvory - Rudolfov 2:4, Komberec, Dubský – F. Hajný 4,

Finále

Kaplice - SKP ČB 0:1 po pen., rozh. pen. Dědina,

Při závěrečném vyhlášení konečných výsledků pořadatelé nejprve ocenili individuální výkony. Nejlepším střelcem turnaje se stal rudolfovský Filip Hajný, který zatížil konta soupeřů sedmi přesnými zásahy. Nejlepším gólmanem turnaje pak pořadatelé vyhodnotili Filipa Moudrého hájícího bravy vítězného SKP. Při vyhodnocení nejlepšího hráče turnaje padla volba na Vojtěcha Čutka z domácího kaplického Spartaku. Pořadatelé dále touto cestou děkují všem sponzorům, bez kterých by se nemohl již šestý ročník turnaje uspořádat. Poděkování si zaslouží i rozhodčí. Porci 20 zápasů odřídila trojice rozhodčích Václav Kuchař, Marek Urazil a Jiří Divoký.

Nejlepší střelci

7 – F. Hajný (Rudolfov), 4 – Vaniš (Kaplice), Lašák (Kaplice), Čipera (SKP ČB), Fürst (Zliv), Maňhal (Zliv)


Konečné pořadí a sestavy

1. SKP České Budějovice

Filip Moudrý, Filip Dědina, Dominik Štěch, David Vančura, Petr Volák, Matyáš Cempírek, Denis Čipera, Pavel Trnka, Tomáš Michalko,

2. FK Spartak Kaplice

Dan Pál, Václav Aibl, Vojtěch Čutka, Jaroslav Dostál, Matouš Hájek, Jakub Vaniš, František Lašák, Jan Blažek, Vítek Tvaroh, Michal Hosenseidl,

3. SK Rudolfov

David Plojhar, Filip Hajný, Patrik Kryeziu, Filip Peiger, David Hajný, Patrik Kouba, Jakub Kovařík, Denis Hebký,

4. SK Čtyři Dvory

Tomáš Kaloš, Michal Sháněl, Jan Řepa, Petr Komberec, Tomáš Dubský, Marek Pavlík, Pavel Mařík, Adam Prokop,

5. SK Dobrá Voda

Filip Tůma, Jan Štorek, Aleš Tondl, Miloslav Horejš, Petr Nekola, Jan Suchan, Tomáš Kratochvíl, Filip Novák, Jakub Šteyer, Petr Pajenský,    

6. TJ Spartak Trhové Sviny

Michal Popovič, Ondřej Hruška, Jan Svoboda, Patrik Lavička, František Pavel, Lukáš Franc, Josef Troup, Petr Chromčák, René Janoušek, Marek Lust, Matěj Fencl, Lukáš Zítek, Petr Kvasník,

7. SK Zliv

Matěj Hosnedl, Michal Viktora, Matěj Fürst, Ondřej Bukovský, Jakub Maňhal, Tomáš Maruška, Dan Dolejší, Jan Ťupa, Robert Marek, Patrik Klomfar, Zdeněk Viktora,

8. TJ Sokol Kamenný Újezd + FC Velešín

Patrik Kolařík, Jiří Banachevič, Stanislav Tůma, Filip Berec, Hynek Švec, Dominik Šafka, Alexandr Berka.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec
 


 
Reklama