Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dívčice obdivuhodným obratem se Zliví braly prvenství na turnaji v Pištíně

 
pondělí, 6. srpna 2018, 13:33

V sobotu 4. 8. 2018 se v Pištíně uskutečnil 22. ročník fotbalového turnaje PRAKTIC. Turnaje se zúčastnila družstva mužů TJ Mír Dívčice (III. třída), SK Zliv (okresní přebor) a domácí Praktic FC Pištín (IV. třída). Vítězem turnaje se stalo družstvo TJ Mír Dívčice, které zvítězilo v obou zápasech.

V úvodním utkání turnaje fotbalisté z Dívčic přehráli obhájce loňského prvenství ze Zlivi. Zlivští, kteří přijeli opět s velmi mladým mužstvem s řadou dorostenců, se během prvního poločasu dostali do tříbrankového vedení a zdálo se, že utkání dovedou do vítězného konce. Družstvo Dívčic na konci poločasu zkorigovalo na 1:3 a ve druhé půli předvedlo famózní obrat. Zásluhou kanonýra Strnada (celkem 4 branky) a brankáře Trčky (chycená penalta) otočily Dívčice skóre ve svůj prospěch a vyhrály 5:4.

Druhý zápas, ve kterém se představily Dívčice v souboji s domácím Pištínem, tak již mohl rozhodnout o vítězi celého turnaje. Domácím se z počátku příliš nedařilo, velice brzy prohrávali 0:2 a Dívčice si hlídaly příznivý výsledek. V průběhu utkání Dívčickým, kteří měli v nohách úvodní duel, přece jen v úmorném horku ubývaly síly a hráči Pištína se dostávali na dostřel soupeřovy branky. Na začátku druhého poločasu Pištínští snížili na 1:2, když po úniku Vávry skóroval Novák. To bylo, bohužel, ze strany Pištína vše. Dívčice svůj náskok udržely a získaly tak turnajový triumf.

Ke třetímu duelu nastoupila družstva Pištína a Zlivi, která se utkala o druhou příčku. Domácí na začátku zápasu darovali soupeři dva laciné góly a prohrávali 0:2. Přes veškerou snahu Pištínských Zliv brankový rozdíl udržela a postupně jej navýšila na konečný hokejový výsledek 3:7 a zaslouženě obsadila druhé místo.

Výsledky:

1. zápas:
Zliv - Dívčice 4:5 (3:1)
Branky: Hosnedl 2, Slavík, Kořínek - Strnad 4, Valenta Vladimír.

2. zápas:
Pištín - Dívčice 1:2 (0:2)
Branky: Novák - Hezoučký, Tvrzický (11).

3. zápas:
Pištín - Zliv 3:7 (1:2)
Branky: Vávra, Jíška, Mekiš - Hromádka Leoš 3, Slavík 2, Hosnedl 2.

Pořadí:

1. TJ Mír Dívčice
2. SK Zliv
3. Praktic FC Pištín

Sestavy:

TJ Mír Dívčice: Patrik Trčka, Lukáš Kácal - Leoš Valenta, Libor Waldhauser, Jan Lexa, Luboš Tvrzický, Vladimír Valenta, Václav Strnad, Štěpán Hájek, Jan Stehlík, Jan Dvořák, Pavel Hezoučký, Michal Gutvirth, Jan Valenta.

SK Zliv: Jiří Vondrka - Michal Viktora, Radek Nečas, Zdeněk Viktora, Jakub Slavík, Tomáš Maruška, Tobiáš Kořínek, Ondřej Šťastný, Radek Kuráž, Matěj Hosnedl, Karel Jindrle, Lukáš Hromádka, Leoš Hromádka, Jan Hromádka.

Praktic FC Pištín: Pavel Zeman, Zdeněk Veilguni - Patrik Beneš, Filip Hamáček, František Bezpalec, Radek Grill, Václav Jíška, Jiří Marhoun, Miloš Mekiš, Martin Šimon, Václav Vávra, Jiří Vilhelm, Radim Šesták, Pavel Šíma, Jan Šimšík, Matouš Novák, František Pavlík, Lukáš Koňarík, Vladimír Šíma.

V řízení zápasů se střídali rozhodčí Erik Kubeša a Robert Granec, kterým asistovali Libor Granec a Karel Jindrle.

Napsal(a) Václav Kubašta | Foto Praktic FC Pištín
 


 
Reklama