Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Malenice slavnostně otevřely nové kabiny a přístavu klubovny se sociálním zázemím

 
úterý, 19. září 2023, 15:44

V sobotu 16. 9. 2023 proběhlo v Malenicích ve sportovním areálu „Pod Vejšovem“ slavnostní otevření rekonstruovaných kabin a přístavby se sociálním zázemím. Starosta obce Jiří Mráz přivítal na slavnostním otevření přítomné občany a hosty. Z pozvaných hostů se dostavili senátor Tomáš Fiala, náměstek hejtmana Jihočeského kraje Pavel Hroch, Václav Valhoda, místostarosta města Volyně a Jiří Iral za výbor Okresního fotbalového svazu.

Starosta obce Malenice Jiří Mráz je rád, že se podařilo realizovat tento projekt a že se povedlo vytvořit prostor pro spolkové setkávání od nejmladší až po tu nejstarší generaci. Věří, že rekonstruovaný objekt bude dobře sloužit svému účelu a bude všem v obci dělat radost.

Starosta poděkoval minulému zastupitelstvu, kde se tato myšlenka projektu zrodila a současnému zastupitelstvu za podporu a realizaci. Také vyjádřil poděkování Národní sportovní agentuře za přispění finanční částky bezmála 4 milionů korun, bez které by realizace nebyla možná.

Dále poděkoval zastupitelům obce Pavlovi Hoškovi, Václavovi Frnochovi a prezidentovi TJ Sokol Malenice panu Petrovi Podlešákovi, kteří byli tahouny tohoto projektu, TJ Sokolu Malenice a jejím členům za odpracované brigády, realizačním firmám a sponzorům za jejich štědrost a zastupitelům obce, kteří přispěli z fondu zastupitelů na dovybavení klubovny.

Poté Jiří Mráz předal slovo senátorovi Tomáši Fialovi, který pochválil práci s mládeží a zdůraznil důležitost práce trenérů a i rodičů a časovou oběť, bez které by to nemohlo fungovat. Dalšího slova se ujal náměstek hejtmana Jihočeského kraje Pavel Hroch, který poděkoval za pozvání a ocenil práci zastupitelstva. Poslední se ujal slova Jiří Iral, coby člen výboru OFS Strakonice, omluvil nepřítomnost předsedy Zábranského a také v první řadě vyzdvihl práci s mládeží, ve které samozřejmě vidí budoucnost.

Hráči malenické starší přípravky napnuli slavnostní stuhu, kterou starosta obce společně s výše uvedenými hosty přestřihli.

Po slavnostním aktu si návštěvníci mohli prohlédnout zrekonstruované prostory a novou přístavbu. TJ Sokol Malenice též připravil nástěnky s fotografiemi z realizace stavby.

Následovalo utkání starší přípravky Malenice proti Vodňanům, kdy malenická přípravka zvítězila 7:2 a na ni navázali maleničtí muži, kteří porazili rezervu Blatné 5:1.

Napsal(a) TJ Sokol Malenice | Tisková zpráva | Foto Jan Škrle