Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Gólové hody v Mirovicích, Osek podruhé vítězně. Semice otočily zápas v Třeběticích

neděle, 21. dubna 2024, 11:53, aktualizováno 21. dubna 2024, 18:02

Jihočeský kraj – Aprílové počasí fotbalu nepřálo. Pršelo, sněžilo a na některých místech během sobotních zápasů padaly i kroupy… Olešník dokonale využil vyloučení mirovického brankáře Čejdíka a nováčkovi připravil krutou domácí porážku. Z přesilovky naopak nic nevytěžily Dražice, Protivín i o desíti pečetil vedení druhou brankou. Na medailových pozicích se výhrou v Milevsku udrželo Roudné, Osek je zřejmě z nejhoršího venku, když předchozí venkovní vítězství stvrdil doma s Týnem tříbodovou trefou kapitána Hocha.

Husarský kousek se povedl fotbalistům Olešníku, který nastřílel Mirovicím na jejich hřišti osm gólů. Už dlouho to nikdo nedokázal a mirovická tvrz byla dobyta podruhé za sebou. Konečnou podobu skóre hodně ovlivnilo vyloučení domácího brankáře Čejdíka na konci prvního poločasu, Mirovice v tu chvíli prohrávaly 2:3. Oslabeni o jednoho hráče už Mirovičtí ve druhém poločase na Olešník nestačili a inkasovali dalších pět gólů. „Vše se sesypalo jako domeček z karet,“ vystihl situaci naprosto přesně mirovický kouč Michal Čadek. Za stavu 2:7 ještě dokázal Petr Dolejš snížit, poslední slovo však měl hostující Martin Pavel Knietel. Hattrickem se blýskl David Lafata. Po jeho návratu do sestavy nastřílel Olešník v posledních dvou zápasech neuvěřitelných patnáct gólů!

Souboj Oseku s Týnem nad Vltavou rozhodl jediný gól domácího Jana Hocha. Rozhodující okamžik přišel po hodině hry po individuální chybě hráče Olympie. Hosté už na gól oseckého kapitána zareagovat nedokázali a domů se vraceli s prázdnou. Vltavotýnští byli hodně zklamaní, že v Oseku nezískali ani jeden bod, protože šancí si za devadesát minut hry vytvořili dostatek. „V prvním poločase jsme měli dát tři, čtyři góly a bylo hotovo,“ lomil rukama trenér Olympie Roman Hřib. Hostující kouč je přesvědčený, že si jeho mužstvo mělo odvézt plný počet bodů. Osek se po nedobrém začátku jara chytil a v posledních třech utkáních získal sedm bodů. Naopak výkony Týna jsou jako na houpačce, Olympii se nedaří zejména na hřištích soupeřů.

Milevsko se utkalo doma s Malší Roudné a zápas měl dva rozdílné poločasy. V tom prvním byli aktivnější domácí vzduchotechnici. Hosté se utápěli v nepřesnostech a odražené balóny končily na kopačkách domácích hráčů. Přestože bylo Milevsko v první půli lepší, v polovině utkání byl stav nerozhodný. Na gól Matěje Volfa z penalty odpověděl na druhé straně stejným způsobem Viktor Kadlec a do kabin se šlo za stavu 1:1. „Hráčům jsem o přestávce řekl, že takhle nemůžou hrát,“ prozradil trenér Roudného Pavel Cepák, co stálo za zlepšeným výkonem ve druhém poločase. Druhá část zápasu už patřila Malšanům a ti ho dovedli do vítězného konce. „Hráčům moc nemám co vytknout, dopustili jsme se ale dvou hrubých chyb, které kvalitní soupeř potrestal,“ zhodnotil výkon milevského mužstva Tomáš Smrčina.

Dražice usilovaly v souboji s Protivínem o další body tolik potřebné k záchraně, do utkání ale vstoupily velice špatně a už od osmé minuty prohrávaly po gólu Martina Říhy 0:1. K vidění potom byly šance na obou stranách, Dražičtí ale byli při zakončování svých akcí jaloví, a protože ani Protivín žádnou ze svých šancí nepřetavil v gól, poločas skončil 0:1. Dražicím nahrálo vyloučení protivínského střelce Říhy, ke kterému došlo v 51. minutě zápasu. „Byli jsme odhodlání s výsledkem něco udělat, přání ale bylo otcem myšlenky,“ říká vedoucí dražického týmu Vlastimil Stuchlík. Domácí totiž brzy na to znovu chybovali a brejk dvou na jednoho přetavil v druhý gól Patrik Hrachovec. Dobývání protivínské obrany z domácí strany bylo marné a Protivín si z Dražic odvezl všechny tři body.

V nedělním dopoledním utkání si Jiskra Třeboň poradila s Trhovými Sviny a vyhrála 3:1. Třeboňští si pomohli gólem Vrány ze standardní situace již v 19. minutě zápasu. Definitivně Jiskra rozhodla o své výhře na začátku druhého poločasu, kdy se v rozmezí dvou minut trefili po pěkných kombinačních akcích Martin Průcha a Jan Matoušek. „Jsem rád, že to, co nacvičujeme v tréninku, jsme si přenesli do zápasu,“ byl potěšen třeboňský trenér Karel Bicenc. Za stavu 3:0 domácí ustoupili od kolektivní hry, hráči se snažili prosazovat individuálně a kvalita jejich hry tím poklesla. Trhové Sviny se snažily hrát dopředu, jejich snaha ale končila před pokutovým územím. V poslední minutě se ale Spartak dočkal alespoň čestného gólu, který dal po rychlém protiútoku Fatura.

Ani na šestý pokus fotbalisté Třebětic na jaře nevyhráli. S předposledními Semicemi nezískali dokonce ani bod a jejich propad tabulkou pokračuje. V nedělním duelu měli první velkou šanci hosté ze Semic, když Jakub Keclík běžel sám na brankáře, vedoucí gól však daly Třebětice. Ve 21. minutě se po rohu trefil Filip Nehyba. Pavel Keclík ve 37. minutě vyrovnal, do kabin šli ale spokojenější domácí, když ve čtyřminutovém nastavení první půle proměnil penaltu Habr. Ve druhém poločase si Třebětičtí hlídali své vedení, ale neuhlídali ho. V 74. minutě přihrál Petr Valach Jakubu Keclíkovi a semický kapitán už se ve své druhé velké šanci nemýlil. Třebětice nakonec nebraly ani bod. V 88. minutě zakombinovali Pavel Keclík s Hrdličkou, posledně jmenovaný našel ve vápně ostrým centrem Radka Velemana a ten lehkou tečí rozhodl o výhře Semic.

Víkendové výsledky 21. kola krajského přeboru


TJ Osek – FK Olympie Týn n/Vlt. 1:0 (0:0)

Gól: 61. Hoch. Rozhodčí: Vican - Šťastný, Kříž st. ŽK: 4:4 (Carda, Balogh, Hoch, D. Říský - Maxa 2, Gutwirth, Liška). ČK: 0:1 (89. Maxa). Diváků: 60.

SK Mirovice – FK Olešník 3:8 (2:3)

Góly: 21. (pen.) Převrátil, 39. vlastní (Nohava), 83. Dolejš - 26., 43. a 57. Lafata, 19. Toth, 47. Kalášek, 51. Vojta, 61. Martinec, 89. Knietel. Rozhodčí: Barva - Krčín, Pečenka. ŽK: 0:1 (Vojta). ČK: 1:0 (45. Čejdík). Diváků: 100.

TJ Dražice – FK Protivín 0:2 (0:1)

Góly: 8. Říha, 59. Hrachovec. Rozhodčí: Novotný - Votava, Kovařík. ŽK: 2:3 (Bareš, M. Stuchlík - Říha 2, Hrachovec). ČK: 0:1 (51. Říha). Diváků: 80.

FC ZVVZ Milevsko – TJ Malše Roudné 1:3 (1:1)

Góly: 37. (pen.) Volf - 42. (pen.) Kadlec, 49. Vávra, 63. Wohlgemuth. Rozhodčí: Brych - Dunovský, Němec. ŽK: 2:4 (Volf, Pich - Hřebejk, Vogl, Wohlgemuth, Míka). Diváků: 80.

TJ Jiskra Třeboň – TJ Spartak Trhové Sviny 3:1 (1:0)

Góly: 19. Vrána, 50. Průcha, 52. Matoušek – 90. (+2) Fatura. Rozhodčí: Kaštánek – Frček, Jeřábek. Bez karet. Diváků: 190.

FK Sokol Třebětice – FC AL-KO Semice 2:3 (2:1)

Góly: 21. F. Nehyba, 45. (+4) Habr – 37. P. Keclík, 74. J. Keclík, 88. Veleman. Rozhodčí: Mrosko – Leiš, Nedvěd. ŽK: 1:2 (V. Švarc – Buchtele, Valach). Diváků: 170.


Výsledky a reporty z pátečních předehrávek čtěte zde.

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák, Jan Škrle, Miroslav Jánský
 


 
Reklama