Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

K dražickému kormidlu se vrátil patriot Miloš Veselý

 
sobota, 13. dubna 2024, 10:42

Dražice – Ke změnám v realizačním týmu došlo v minulém týdnu ve fotbalovém klubu TJ Dražice. Na místo hlavního trenéra se posunul zkušený obránce Miloš Veselý. Ten má s touto funkcí bohaté zkušenosti. Dražice vedl v dobách největší slávy klubu, a coby hrající trenér byl u dvou krajských titulů. Třetí přidal v roli hráče a společně s Marianem Horkou jsou posledními aktivními pamětníky této mistrovské éry. „Jménem TJ Dražice bych chtěl poděkovat panu Jarošovi a Kučerovi za jejich trenérské služby a přeji jim do dalšího života především pevné zdraví,“ řekl v květnu 45letý Miloš Veselý na úvod našeho rozhovoru. Vítěznou premiéru si odbyl v důležitém střetnutí s Jankovem.

Postavení v tabulce zřejmě bylo hlavní příčinou trenérské změny u dražického týmu.

Hlavní trenér Jaroš bohužel nebyl kvůli nemoci u mužstva dlouhodobě přítomen a jeho asistent Kučera neměl odpovídající výsledky. Po vzájemné dohodě došlo k výměně realizačního týmu v důsledku neuspokojivých výsledků.

Na trénování ale nebude sám, že?

Nový trenérský tým bude pracovat ve složení Miloš Veselý, Tomáš Hořejší a Michal Mareš. Samozřejmě si od nových trenérů slibujeme nový impulz, motivaci a energii, kterou nalijí do svých svěřenců. Hlavním naším cílem je záchrana v krajském přeboru.

Na jak dlouho dobu jste domluveni, že budete vykonávat pozici hlavního trenéra?

Pozici hlavního trenéra budu vykonávat do konce jarní části sezony. Poté si vše vyhodnotíme a řekneme, jak to bude dál pokračovat. Osobně nepředpokládám, že bych i nadále plnil roli hlavního trenéra.

Jak jste si užil roli hrajícího trenéra proti Jankovu? Bylo to pro vás náročnější?

S rolí hrajícího trenéra mám dlouholeté zkušenosti, takže jsem dobře věděl, do čeho jdu. Neřekl bych, že to bylo náročné, jenom jsem byl nezvykle docela nervózní. Přece jenom šlo o pro nás důležité utkání. Samotná hra ještě nevypadala příliš dobře, ale hlavní je, že jsme dokázali zvítězit. V následujících týdnech nás čekají papírově silnější mužstva, ale pokud podá každý hráč svůj maximální výkon, tak jsem přesvědčen, že můžeme nakonec uspět.

Jak změnu přijali spoluhráči?

Pevně věřím, že to přijali dobře a vnímají tuto situaci podobně jako já. Jinak to bude samozřejmě pro spoluhráče mnohem náročnější. Chceme hrát trochu jiným systémem než doposud a určitě i nároky na jednotlivé hráče budou daleko vyšší.

Budete nadále vypomáhat na trávníku i trénovat zároveň?

Ano, pokud mi to zdraví a výkonnost dovolí, budu hrajícím trenérem.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama