Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sestřihy, sestavy, fakta, nejlepší hráči a hodnocení trenérů z 19. kola KP

 
středa, 10. dubna 2024, 13:14

Jihočeský kraj – Devatenácté kolo krajského přeboru nabídlo šlágr dvou vedoucích mužstev. Hluboká zvládla duel s Olešníkem a navýšila svůj náskok na čele soutěže. V důležitém souboji dvou mužstev z konce tabulky udolaly Dražice Jankov a pro hostujícího trenéra Ladislava Táborského bylo posledním na jankovské střídačce. Překvapil Protivín výhrou nad Roudným.

Výsledky 19. kola krajského přeboru


SK Rudolfov – Spartak Trhové Sviny 2:3 (2:1)

Góly: 15. Peiger, 33. (pen.) Pouzar – 21. vlastní (Novotný), 81. Kodras, 90. (+1) O. Hruška. Rozhodčí: Smola – Kaštánek, Nedvěd. ŽK: 1:0 (Pouzar). Diváků: 100.

Rudolfov: Keřka – Tyrpák, Novotný, Prokeš – Sládek (62. Toman), Boček (79. Vejvar), Šindelář, Peiger, Pouzar – Fischer, Tlamsa (68. Buchal). Trenér Nárovec.

T. Sviny: K. Brůha - Chromčák, Hruška, Šafránek, Kodras (90. Korčák) - J. Gažák (46. F. Pavel), D. Brůha, Horelica, Tomek - Zítek (72. V. Pavel), Macák. Trenér Písko.

Nejlepší hráči: nikdo – Kodras, Hruška.

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „Chtěli jsme odčinit porážku se Semicemi a po prvním poločase to vypadalo, že se nám to podaří. Ale druhý poločas a hlavně závěr zápasu jsme nezvládli, a tak nemáme ani bod.“

Martin Písko (trenér T. Svinů): V prvním poločase byli domácí o ten gól lepší, hráli jednoduše a Pouzar rozdával přesné balóny za obranu, které nám dělaly problémy. Do druhého poločasu jsme šli v jiném rozestavení, na domácí jsme zatlačili a odměnou nám byla vyrovnávací branka Kodrase v 81. minutě. V 91. minutě centroval František Pavel na svého bratra Vojtu, který hlavou ještě neproměnil, ale z následné dorážky rozhodl Hruška.“


TJ Hluboká nad Vltavou – FK Olešník 2:0 (1:0)

Góly: 45. (+1) Rubick (pen.), 73. Hrachovec. Rozhodčí: Kollmann – Boček, Kříž. ŽK: 3:1 (Kössl, Tauber, Píša). ČK: 0:1 (87. Beko). Diváků: 250.

Hluboká: Konečný - Krejčí, Antoš, Kössl, Hrachovec – Škoda (89. Pilný), Rubick, Pecka (90. Křiváček st.), Tauber, Křiváček ml. (60. Kadlec) – Píša (83. Dědina). Trenér Otepka.

Olešník: Tomášek - Vrážek, Kalášek, Nohava, Tlapa – Martinec (66. Pavlík), Szó, Vojta, Řepa, Toth (60. Beko) – Miklík (72. Heller). Trenér Chlumecký.

Nejlepší hráči: celý tým - Nohava.

Petr Kadlec (asistent trenéra Hluboké): „Věděli jsme, že tento zápas je pro nás velmi důležitý, a jsme šťastní, že jsme ho zvládli. Jsem přesvědčen, že jsme vyhráli zaslouženě, vzhledem k průběhu hry. Soupeře jsme k ničemu nepustili, což je dobrá vizitka celé obrany. Dostáváme málo gólů, ale není to zásluha jen čtyř hráčů vzadu, nýbrž celého týmu. Nedáváme sice mnoho gólů, ale na druhou stranu jich dostáváme málo, a proto jsme tam, kde jsme. Zdobí nás dobrá produktivita, protože stejně jako v minulém utkání proti Třeběticím, i nyní bylo málo šancí na obou stranách. My jsme měli lepší začátek, pak ale převzal iniciativu Olešník, a gól do šatny ho dost srazil.“

Roman Chlumecký (trenér Olešníku): „První poločas z naší strany nebyl vůbec špatný, měli jsme míč na kopačkách a domácí vyčkávali. Na konci prvního poločasu jsme však špatně zvládli jednu situaci v našem pokutovém území a byla z toho penalta pro Hlubokou. Druhý poločas jsme chtěli vyhrát, proto jsme sestavu oživili několika střídáními, jenže v 72. minutě jsme inkasovali druhý gól a pak už to bylo velmi těžké. Zápas jsme odehráli, myslím, že dobře, ale máme nula bodů.“


FK Protivín – Malše Roudné 3:1 (2:0)

Góly: 10. Adam, 29. Stropnický, 90. (+6) Zeman – 56. Kadlec. Rozhodčí: Brych – Němec, Smola. ŽK: 6:5 (Říha, Nedvěd. J. Vorel, Adam, Váverka – Vogl, Navrátil, Zachař, Kadlec, Cepák – trenér). Diváků: 200.

Protivín: Váverka - Polanský, J. Vorel, Zach, Nedvěd - Zeman, Daniel Bečvář, Abatawa Leroy, Petr (25. Stropnický, 52. Sháněl), Hrachovec (75. Hornát) - Martin Říha. Trenér Miroslav Říha.

Roudné: Hřebejk - Zíka, Malý (46. Goretki), Zachař, Vogl – Šrámek (34. Wohlgemuth), Navrátil, Vávra, Míka – Vlk, Kadlec. Trenér Cepák.

Nejlepší hráči: celý tým – nikdo.

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Dneska jsme v prvním poločase ukázali fotbalovou kvalitu a ve druhém zodpovědný, týmový výkon, za který jsme si zasloužili vítězství. Zápas se rozhodl v první půli, kdy si oba týmy vytvořily minimálně čtyři gólové příležitosti. Tentokrát se nám povedlo být efektivnější a do kabin jsme šli s dvoubrankovým vedením. Do vedení jsme šli v 10. minutě po gólu Adama Petra, druhý vstřelil při své premiéře a dvou minutách na hřišti David Stropnický. Po změně stran a dvojím nuceném střídání jsme se soustředili hlavně na zodpovědnou defenzívu. V 56. minutě se hostům přesto podařilo snížit po individuální akci Kadlece, ale kromě pár nebezpečných standardních situací jsme již hosty k ničemu nepustili. V nastavení se výborně hrajícímu Tomášovi Zemanovi podařilo stanovit konečný výsledek.“

Pavel Cepák (trenér Roudného): „Domácí byli na nás velmi dobře připraveni, hráli s velkým odhodláním a bojovností. Byli důrazní v osobních soubojích, a to nám dělalo velké potíže. My jsme se, hlavně v první půli, s tím nedokázali vyrovnat a Protivín se dostal do dvougólového vedení. Ještě za stavu 0:0 jsme ale spálili dvě vyložené šance, které bychom měli proměnit. Ve druhém poločase jsme snížili na 2:1 a soupeře jsme tlačili, ale bohužel se nám vyrovnat nepodařilo. Nejvíce mě mrzí, že třetí gól jsme v závěru dostali z dvoumetrového ofsajdu. Musím ale domácím poblahopřát, protože bojovali a především v první půli byli lepší.“


TJ Osek – FC AL-KO Semice 1:1 (1:0)

Góly: 20. J. Říský – 83. Zborník. Rozhodčí: Leiš – Jarolím, Valeš. ŽK: 1:1 (J. Říský – Zborník). Diváků: 140.

Osek: Pokorný - Balogh, Carda, Němeček, Matěj Čapek - Brabec, Hoch, J. Říský, Zhyhora - D. Říský, Hosnedl (86. Černý). Trenér Dejmal.

Semice: Dvořáček - Listopad, Holub, Hrdlička – Micka (46. Sádlo), J. Keclík, Zborník, Šourek (65. Buchtele) – Hrala (67. M. Valach), Blažek (46. Veleman), P. Keclík. Trenér Nousek.

Nejlepší hráči: Carda, Hoch – Listopad.

Jindřich Dejmal (trenér Oseku): „Utkání se pro nás vyvíjelo dobře. Šli jsme do vedení 1:0, když branku vstřelil Jakub Říský. Vytvořili jsme si i další příležitosti na zvýšení náskoku. Víc jak dvousetprocentní šanci neproměnil jeden z našich hráčů, který dostal přihrávku na střed malého vápna, kde byl úplně sám před brankářem soupeře. První střelou trefil padajícího brankáře, od kterého se míč odrazil zpět k našemu hráči, který netrefil prázdnou bránu ze dvou kroků. Před utkáním jsme upozorňovali na výškovou převahu soupeře při hře v našem pokutovém území. V závěru utkání hosté začali nakopávat míče do tohoto prostoru a podařilo se jim šťastně vyrovnat.“

Marcel Nousek (trenér Semic): „Zápas nedopadl zrovna podle našich představ, hlavně v prvním poločase se nám nedařila naše hra. Domácí svojí tvrdostí a nakopávanou hrou moc nepřidali k pohledné hře, ale ze standardní situace šli do vedení. Ve druhém poločase už to vypadalo z našeho pohledu o něco lépe a tlačili jsme se více směrem k soupeřově bráně. Nakonec se nám po několika šancích podařilo vyrovnat. Bohužel jsme další gól nepřidali, takže musíme brát bod.“


TJ Dražice – SK Jankov 1:0 (1:0)

Gól: 10. Běhoun. Rozhodčí: Nedvěd – Novotný, Kollárik. ŽK: 4:5 (Sváček, M. Stuchlík, Horka, J. Štecher – Kočí 2, Borovka, Votava, Jirkovský). ČK: 0:1 (76. Kočí). Diváků: 120.

Dražice: Počinek - Bareš, Veselý, Hornát - Studenovský (90. Páša), J. Štecher, D. Štecher, Sváček (79. Jakub Stuchlík) - M. Stuchlik (66. Horka), Mareš, Běhoun (59. Tůma). Hrající trenér Veselý

Jankov: Skála – Jirkovský, Kočí, Honner, Lovička (66. Sklář) – Hütter (85. Tejko), Hanzlík, Votava, Borovka – Vokurka, Hüttner. Trenér Táborský.

Nejlepší hráči: celý tým – nikdo.

Vlastimil Stuchlík (vedoucí týmu Dražic): „V tomto zápase vedl tým místo asistenta Kučery (ukončil činnost) a dlouhodobě nemocného trenéra Jaroše hrající Veselý. Povedl se nám vstup do utkání, kdy jsme využili chyby hostujícího brankáře a Tomáš Běhoun nás poslal do vedení. To, co se povedlo na začátku utkání, nakonec stačilo. Hosté sice srovnali hru, ale žádnou gólovku si nevytvořili. Druhý poločas byl velmi bojovný, Jankov šel do desíti a už si nic nedokázal vytvořit. Naopak my jsme v závěru několikrát nevyužili naše šance z brejků, ale i tak nám to stačilo k zisku tří bodů.“

Ladislav Táborský (trenér Jankova): „Je zřejmé, že pro oba týmy to byl velmi důležitý zápas. Nechci se vymlouvat, ale opět nám chyběli asi čtyři hráči. Gól jsme dostali po chybě našeho brankáře, jinak by utkání pravděpodobně skončilo 0:0. Na naší hře se podepsalo i vyloučení našeho hráče. Museli jsme hru stáhnout na tři obránce a Dražice pak měly v přesile ještě asi dvě dobré šance. Gratuluji soupeři k vítězství, ale jinak se hrál fotbal velmi slabé úrovně.“


TJ Jiskra Třeboň - FK Junior Strakonice 3:0 (1:0)

Góly: 45. (+2) Matoušek, 64. Kubata, 76. Průcha. Rozhodčí: Barva – Pravda, Tauber. ŽK: 1:2 (Průcha – Smola, Míčka). Diváků: 100.

Třeboň: Kopecký - Zavadil, Pánek, Andres, Vrána (80. Vranovský) - Kubata, Bicenc, Hromádka, Matoušek (70. Divoký) - Radosta, Průcha (81. Meškan). Trenér Bicenc.

Strakonice: Winter - Kubeš, Fajtl, Legdan, Smola - Máška, Janoch, Zahrádka (22. Pomej), Prajzler – Míčka (83. Vondrák) – Krejčí (90. Linhart). Trenér Šroub.

Nejlepší hráči: celý tým - Janoch, Prajzler.

Karel Bicenc (trenér Třeboně): „Na utkání jsme byli dobře připraveni. Od začátku jsme diktovali tempo hry, ale nedařilo se nám do dobře organizované obrany dostávat tak, jak bychom si představovali. Pomohli jsme si dobře kopnutou standardkou až v nastavení prvního poločasu, kdy jsme dotlačili míč do branky kapitánem Matouškem. Ve druhém poločase, v 64. minutě, pojistil náskok další brankou Kubata a v 74. minutě pečetil výhru na 3:0 Průcha. Strakonice hrály dobře, ale udělaly chyby, které jsme potrestali. Chválím celý tým. Obrana udržela třetí nulu. Musím vyzdvihnout výkon rozhodčích, kteří si na hřišti nastolili pořádek a respekt hned v úvodu utkání a zápas se nesl v duchu fair play.“

Přemysl Šroub (trenér Strakonic): „Do Třeboně jsme odjeli v oslabené sestavě. Kvůli zdravotním důvodům nemohli nastoupit Bílý a Váchal, a ve 22. minutě se navíc zranil kapitán Zahrádka. Třeboň má výborné mužstvo, které zaslouženě hraje v první čtyřce. Od začátku byla lepší na balónu, my jsme hráli v bloku a hrozili z brejků a standardních situací. Vycházelo nám to dobře až do poslední minuty poločasu, kdy jsme nepohlídali trestný kop ze strany a volný hráč na zadní tyči poslal domácí do vedení. Do druhé půle jsme vstoupili sebevědomě a chtěli jsme s výsledkem něco udělat, ale bohužel jsme domácím několika fatálními chybami darovali dva góly a bylo rozhodnuto. Škoda, že jsme několik slibně se vyvíjejících brejků ve finální fázi nedotáhli. Takto vypadá výsledek jednoznačně. I přesto kluky chválím. Nemáme se za co stydět.“


FK Sokol Třebětice - SK Mirovice 3:3 (1:2)

Góly: 45. P. Švarc, 56. Habr, 88. F. Nehyba - 3. vlastní (Novák), 7. Kocourek, 71. Císař. Rozhodčí: Pečenka - Krčín, Mrosko. ŽK: 2:3 (M. Kelbler, Gall - R. Převrátil, J. Viták, J. Převrátil). ČK: 0:1 (94. R. Převrátil). Diváků: 250.

Třebětice: Zejda - Novák (29. Gall), Trávníček, O. Černoch, P. Švarc - V. Švarc, Habr, F. Nehyba, R. Nehyba, Solař - M. Kelbler. Trenér M. Černoch.

Mirovice: Vlas - Mařík, Kocourek, R. Převrátil, M. Viták – Král (46. J. Převrátil), J. Viták, Husar, Dolejš (88. Huleš) - Císař – Vondrák. Mužstvo vedl Huleš.

Nejlepší hráči: R. Nehyba, M. Kelbler, O. Černoch – Vondrák, celý tým.

Marek Černoch (trenér Třebětic): Chtěli jsme zlomit sérii porážek a získat tři body. Už vstup do utkání signalizoval, že to nebude snadné. Po dvou rozích jsme prohrávali o dvě branky už asi v šesté minutě. Nezabalili jsme to a snažili jsme se větší aktivitou o kontaktní branku, což se nám před pauzou povedlo. Ve druhém dějství jsme naši aktivitu ještě znásobili a výsledkem bylo vyrovnání. Bohužel po další chybě jsme inkasovali potřetí, naštěstí jsme ale vyrovnali a získali první jarní bod.“ 

Michal Huleš (hrající asistent trenéra Mirovic): „Do Třebětic jsme jeli poměrně dost oslabení, jelikož v týdnu bralo šest hráčů antibiotika včetně hlavního trenéra Michala Čadka, ale nakonec jsme dali sestavu dohromady. Začátek zápasu nám vyšel a po dvou rohových kopech jsme vedli 2:0. Domácí byli v té chvíli jako opaření a po dalším brejku jsme mohli zvýšit na 3:0, ale náš útočník v dobré situaci netrefil balon. A jak se říká, nedáš, dostaneš, a v poslední minutě první půlky domácí snížili po standardce na 2:1. Do druhého poločasu jsme chtěli vstoupit aktivně a nenechat domácí dostat se do tlaku. Dařilo se nám to, ale pak nádhernou střelou domácí vyrovnali na 2:2. Pak se domácí hnali za vítězstvím. V rozhodujícím okamžiku propadl náš stoper a pustil domácího útočníka do samostatného úniku, jenže náš gólman předvedl bravurní zákrok a míč vyrazil na roh. Když byli domácí v tlaku, využili jsme brejkové situace a Císař nás poslal do vedení na 3:2. Už jsme si mysleli, že utkání dovedeme do vítězného konce. Po dvou rohových kopech jsme mohli navýšit na 4:2, ale v samotném závěru domácí nakonec vyrovnali na konečných 3:3. Myslím si, že jsme odehráli dobré utkání. Mohli jsme vyhrát, ale nakonec bod bereme. Musím říct, že domácí hráli dobrý fotbal a celkově to bylo hezké utkání pro diváka.“


FC ZVVZ Milevsko – FK Olympie Týn n/Vlt. 2:0 (1:0)

Góly: 26. Hušek, 84. J. Hadáček. Rozhodčí: Vican - Šťastný, Frček. ŽK: 1:2 (Petřík - Maxa, Dobal). Diváků: 150. 

Milevsko: Michal Hejl – Pich, Volf, Vakoč, Přibyl – Süsmellich (61. Marvan), Bártík (51. Kálal) – Souček, Hušek (88. Zvonař), Kortan (75. Martin Hejl) – Petřík (63. J. Hadáček). Trenér Smrčina.

Týn: Kubík – Mravec (75. F. Hudeček), Gutwirth, Maxa, Meidl, Brom – J. Hudeček, Procházka (63. Gondek), Dobal, Podhradský (46. Vaníček) – Štos. Trenér Hřib.

Nejlepší hráči: Michal Hejl, Přibyl, Souček, Hušek – Dobal.

Tomáš Smrčina (trenér Milevska): „Zápas nebyl z naší strany moc pro oko diváka, ale oproti předchozím zápasům jsme se zaměřili na hru v bloku od půlky hřiště, abychom neinkasovali laciné branky jako v předchozích zápasech. Ze zápasů Týna jsme věděli o jejich síle v rychlém přechodu a dlouhých míčích za obranu. Proto jsme jim nechali prostor pro kombinaci na jejich polovině a nutili je hrát do našeho bloku. Až na jednu šanci, kdy nás podržel brankář Hejl, jsme pracovali v obraně dobře. Bohužel nám vázl přechod, kdy jsme často kazili druhou, třetí nahrávku a tím jsme se připravovali o šance před brankou soupeře. Chtěli jsme zápas zvládnout hlavně za tři body, a proto to z naší strany bylo spíš o poctivosti při hře dozadu a bojovnosti.“

Roman Hřib (trenér Týna): „Zápas na absolutně nepřipraveném hřišti se nám výsledkově nepovedl a prohráli jsme 2:0. Herně nás domácí nechali hrát a nevyvíjeli žádnou aktivitu. My jsme v první půli měli jednu výraznou šanci po centru Meidla z levé strany, kdy se dostal do zakončení Dobal, ale gólmana neprostřelil. Pak měl Dobal ještě trestňák z vápna, trefil však blokujícího hráče mimo zeď. Ve druhé půli jsme měli velkou šanci Štosem, gólman těsně vytáhl a dobíhající Maxa trefil břevno. Nám hlavně chyběla přesnost v předfinální fázi, tam jsme měli nejvíce ztrát.“


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Lenka Průchová
 


 
Reklama