Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chceme jít po stejné cestě, zabudovávat mladé hráče, říká kouč přeborové štiky z Roudného Cepák

 
sobota, 16. prosince 2023, 12:51

Roudné – Fotbalisté Malše se vrátili do krajského přeboru ve velkém stylu. Nováček se může pyšnit nejlepší ofenzívou v soutěži a po první polovině sezony 2023/24 přezimuje na třetí pozici, když pouze dvakrát okusil hořkost porážky. „Jsme spokojení,“ hlásí po podzimu trenér Pavel Cepák. „Postupové ambice zatím nemáme,“ říká, že postup do divize není na pořadu dne. Malšané se zaměřují na práci s vlastní mládeží, která nese své ovoce. Dorost a nově žáci startují v divizi.

Po podzimní části krajského přeboru jste skončili na třetím místě. Panuje spokojenost?

S umístěním jsme maximálně spokojení. Do soutěže jsme přišli jako nováček a moc jsme nevěděli, jak to bude vypadat. Máme 33 bodů, což je pro nás dobré. Máme mladý mančaft, Vlk dříve hrál divizi, jinak ti kluci víceméně hráli I. A třídu. Výsledky, které jsme na podzim udělali, jsou pro nás nechci říkat překvapením, to ne, protože náš mančaft nějakou sílu má. Velká spokojenost.

Do sezony jste šli jako nováček, čekali jste tedy, že byste po polovině sezony mohli být takhle vysoko?

Žádné cíle jsme si nedávali, chtěli jsme být pokorní. Šli jsme zápas od zápasu. Začátek soutěže jsme chytli, vyhráli jsme v Jankově, pak jsme vyhráli s Olešníkem a Protivínem doma a tím se to celé nastartovalo.

O parník střelecky jinde je Viktor Kadlec, co na jeho výkony říkáte?

Pro mě je to v této soutěži výjimečný hráč. Jak jsem ale říkal, náš mančaft má sílu a není to jen o něm. Chtěl bych pochválit celý tým. Máme super partu kluků a ti chodí třikrát týdně trénovat. Není to tedy jen o Viktorovi, ale o celém mužstvu. On pak udělá tu třešničku na dortu, jeho 25 gólů je krásný počin.

Může se stát, že brzy odejde?

Mančafty se ptají, nebudu říkat že ne. Ale myslím si, že Kadlec zůstane tady. Může se samozřejmě stát cokoliv, ale drží ho tady parta, kde s 80 procenty s těmi kluky hrál v dorostu Dynama a jsou tak velcí kamarádi. Musela by přijít asi velmi zajímavá nabídka jak pro něj, tak pro klub.

Mrzí vás takhle zpětně nějaký podzimní zápas, který jste nedokázali vyhrát, ale měli jste na to?

Prohráli jsme v Třeboni, kde jsme udělali asi tři individuální chyby. Pak jsme prohráli 0:1 také na Hluboké, a to derby chtěl vyzdvihnout. Utkání bylo sice vyrovnané, ale sledovalo jej asi 500 lidí a na krajský přebor je to krásné číslo. Ve stejný čas hrála reprezentační jednadvacítka v Budějovicích a taktéž ve stejný čas hrál i Motor, takže by jinak možná přišlo ještě více lidí. Byl to pěkný zápas. Domácí byli o gól šťastnější. Pak jsme ztratili doma body s Týnem nad Vltavou za bezgólovou remízu. Také jsme remizovali ve Strakonicích, kde to bylo ovlivněné rozhodčíma. Jinak jsme opravdu spokojení, chceme jít po stejné cestě, zabudovávat mladé hráče a uvidíme, jak to bude dál.

B-tým působí v I. B třídě, jak funguje propojení s A-týmem?

Béčko je složeno z 80-90 procent hráčů, kteří prošli nedávno dorostem a začínají s mužským fotbalem. Z béčka jsme si také někoho vytáhli do áčka, jsou tam také kvalitní hráči. Někdo na to naběhne hned, někdo se tam za dvě přípravná období třeba dostane taky. Touhle cestou chceme jít, chceme si vychovávat hráče sami.

Nastanou v kádru nějaké změny?

Nevíme o tom, že by měl někdo odejít. Co se týče příchodů, tak o něčem jednáme, ale uvidíme, jak to dopadne. Dorost máme v divizi, takže bychom opravdu chtěli poté brát hlavně tam. Chceme mladé zabudovávat buď přes B-tým do A-týmu, anebo rovnou do áčka.

Na prvního ztrácíte deset bodů, na druhého čtyři body, hned za vámi je Třeboň a pak ovšem velká propast. Co bude vaším jarním cílem?

Když se to vyvinulo tak, že jsme nahoře, chtěli bychom, aby jaro vypadalo podobně. Hlavně kvůli našim fanouškům. Aby je to bavilo, aby o to měli zájem a chodili na náš stadion. Postupové ambice zatím nemáme, nikde se o tom moc nemluví. Uvidíme, jak to bude do budoucna. Teď jsem vážně překvapení, jak to vypadá. Upřímně jsem čekal větší vyrovnanost v soutěži. Propad od prvních pěti mančaftů je velký, je to ale dané tím, jak tam trénují, jak se k tomu staví.

Kdy vám začne zimní příprava a co všechno máte v plánu?

Zimní přípravu zahájíme 26. ledna. Hráči teď mají volno, ale dostali individuální plán, který budou muset splnit. Budeme chodit také na spinning. Čeká nás asi pět přípravných utkání a připravovat se budeme u nás, kde máme nadstandardní podmínky v podobě umělé trávy a umělého osvětlení. Přípravná utkání sehrajeme s Táborskem B, Strunkovicemi, které vévodí I. A třídě, máme tam také Planou. Soupeře máme tedy hodně kvalitní.

 
 
Napsal(a) Václav Kucul | Foto Lukáš Hoďánek
 


 
Reklama